Latest Posts

De ce s-ar putea ca Charles Leclerc să nu câștige niciodată un Campionat Mondial.

Vizualizări: 21379

Totul părea atât de promițător pentru tânărul Charles Leclerc după primele curse ale sezonului. El conducea detașat în clasamentul piloților, iar echipa sa era în același timp lider în Campionatul Constructorilor.

Cu toate acestea, înainte de a veni chiar și luna iunie, Ferrari și omul lor s-au trezit pe locul al doilea, în spatele celor de la Red Bull Racing și, respectiv, Max Verstappen. Acum, există toate șansele ca pilotul născut la Monaco să demonstreze că acest articol se înșală în decurs de un an. Dar există o șansă reală ca el să nu devină niciodată campion mondial în Formula 1. Haideți să discutăm câteva motive…

Leclerc

Max Verstappen:
Probabil că este principalul obstacol din mai multe motive, mai ales pe termen scurt. Olandezul pare să aibă mușcătura între dinți în căutarea celui de-al doilea titlu mondial consecutiv. Scuderia Ferrari poate fi considerată mai rapidă, însă, în ciuda lipsei de fiabilitate a celor de la Red Bull Racing, a rămas în urma echipei în albastru închis.

În timp ce piloți precum Lewis Hamilton ar putea reprezenta o amenințare pentru Charles Leclerc în următorul an sau doi (și da, vom ajunge la Mercedes), Max Verstappen nu pleacă nicăieri, probabil pe tot parcursul carierei lui Charles Leclerc. Au aceeași vârstă, 24 de ani, iar experiența acumulată de Max Verstappen în cursele împotriva lui Lewis Hamilton s-ar putea dovedi neprețuită în viitor. Știe ce este necesar pentru a deveni campion mondial, indiferent de modul în care a fost câștigat. Același lucru nu se poate spune încă despre Charles Leclerc.

Leclerc

Generația Talentată:
Charles Leclerc este un pilot superb, care demonstrează în mod regulat o măiestrie peste vârsta sa. Blestemul pentru Charles Leclerc este că se remarcă într-un moment în care mulți alții pot spune același lucru. În ultimele sezoane, am asistat la apariția lui George Russell, Lando Norris, Pierre Gasly, Alex Albon, precum și a celui menționat anterior, Max Verstappen. Alții, cum ar fi Esteban Ocon și Carlos Sainz, par să fie de veacuri, dar au încă doar douăzeci și ceva de ani (25, respectiv 27).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pe scurt, noi, ca fani, suntem binecuvântați de această apariție a tinerelor talente și, având în vedere că toți mai au cel puțin un deceniu de trăit în acest sport, ei nu vor pleca nicăieri prea curând. Prin urmare, oricât de talentat ar fi Charles Leclerc, dacă McLaren F1 își va reveni sau dacă Red Bull Racing va continua să fie mai performantă decât Scuderia Ferrari, atunci concurența cu care se va confrunta ar putea fi cea mai dură pe care a văzut-o vreodată acest sport. Există, de asemenea, o durere de argint în proverb.

Leclerc

Este încă Era Mercedes?
Poate că sunt pe locul trei în prezent, dar nu vă lăsați păcăliți de asta, echipa Mercedes AMG F1 este încă o forță de luat în seamă în F1. Odată ce vor rezolva problemele actualei mașini, vor fi la fel de rapizi ca oricine. După cum s-a menționat anterior, George Russell în săgeată de argint se va dovedi o concurență stelară pentru cei ca Leclerc în anii următori, la fel ca oricine va concura alături de el. Ar putea fi Esteban Ocon, Nyck De Vries, Lando Norris sau altcineva. Constructorii s-au bucurat de un succes fără precedent în ultimul deceniu și nu vor dispărea pur și simplu peste noapte.

Leclerc

A fi un iubitor al Scuderiei Ferrari ar putea fi principala problemă:
Dacă aș putea fi orice altă persoană, l-aș alege pe Charles Leclerc. El este din Monaco și încă locuiește în Principat. Este, de asemenea, un tip chipeș, care se întâmplă să concureze pentru prestigioasa Scuderia Ferrari în Utopia sporturilor cu motor. Prin urmare, omul își trăiește visul, de ce ar vrea să se schimbe?

Ei bine, cea mai mare problemă pentru viitorul succes al lui Charles Leclerc este tocmai acest tip de gândire. Legenda F1, Mika Hakkinen, a pus recent la îndoială mentalitatea constructorului italian, după ce erorile de strategie au făcut ca echipa să dea cu piciorul unei victorii sigure la Monaco. El a susținut că Red Bull Racing părea să aibă “încrederea” de a lua deciziile corecte la momentul potrivit, în timp ce echipa roșie “a ezitat”.

Leclerc

Mika Hakkinen a declarat că erorile s-au datorat “oamenilor” de decizie din cadrul echipei și a subliniat că Red Bull Racing ar putea aparent să gestioneze mai bine situațiile “sub presiune”. Nu vă faceți iluzii, acest lucru l-ar putea costa pe Charles Leclerc orice șansă la un viitor titlu mondial. Scuderia Ferrari poate că este cea mai de succes echipă din punct de vedere istoric în acest sport, dar nu a mai fost la fel din 2006, când epoca lor de dominație s-a încheiat fără să înceapă vreodată cu adevărat din nou. Poate că Kimi Raikkonen a câștigat un titlu, dar acest lucru s-a datorat mai mult mentalității de la McLaren F1 la acea vreme.

Dacă Charles Leclerc vrea să câștige marele titlu, echipa va trebui să rezolve această problemă sau tânărul de 24 de ani va trebui să părăsească echipa. Apoi se pune problema unde ar putea merge. Așa cum Pierre Gasly descoperă în prezent, există o lipsă de locuri în partea superioară a grilei F1. Charles Leclerc este probabil cel mai bine acolo unde se află, cu siguranță pentru moment. Dar dacă vrea să câștige un campionat mondial, echipa sa va trebui să fie la înălțime.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / J. Murphy
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / J. Murphy

Latest Posts

Don't Miss