Latest Posts

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

Vizualizări: 10673

Până când nu știm de ce noul contract al lui Lewis Hamilton cu Mercedes pentru Formula 1 este doar pentru un an, totul este doar speculații. Dar dacă acesta este primul semnal că Hamilton intenționează să se retragă din cockpit anul viitor, reverberațiile vor fi profunde.

Mercedes a devenit cea mai mare echipă din istoria sportului, din punct de vedere tehnic și operațional, iar în combinație cu Hamilton a fost literalmente imbatabilă de-a lungul unui sezon în era hibridă. Dar, pe măsură ce aceste statistici record s-au acumulat, a format un fel de eră glaciară în altă parte pentru șoferii din afara acelei echipe.

Max Verstappen este un pilot cu o abilitate extraordinară, dar este pe cale să-și înceapă al șaptelea sezon de F1 încă cu ‘doar’ 10 victorii în marele premiu pe numele său. Hamilton a obținut în medie peste 10 victorii pe sezon în ultimii șapte ani.

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

În mod similar, Daniel Ricciardo a apărut în epoca hibridă incontestabil ca un pilot de calibru de campion mondial; an după an de performanțe uimitoare, sărind pe aproape toate oportunitățile de victorie pe care i le-a oferit – dar asta tot însumează doar șapte victorii. Acum, la 31 de ani, încă mai face o încercare – cu McLaren – doar pentru a ajunge într-o poziție în care ar putea fi posibil să lupți pentru un titlu la un moment dat în viitor.

Cu cât timp Ferrari nu poate oferi acelui potențial campion Charles Leclerc calitatea echipamentului de care va avea nevoie pentru a transforma potențialul în realitate?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Indiferent dacă Mercedes continuă să fie echipa dominantă în orice viitor post-Hamilton sau dacă superioritatea sa este revizuită, contractul de un an al lui Hamilton ar putea fi văzut ca indicatorul pentru o nouă eră. Unul în care un alt pilot cu calibru de campion își poate atinge potențialul.

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

Acordul pe termen scurt al lui Hamilton trebuie să fie o veste îngrijorătoare pentru Red Bull, mai ales dacă există o clauză de rupere în contractul lui Verstappen (care aparent nu se încheie până la sfârșitul lui ’23) referitor la faptul dacă echipa are un partener motor care este un producător important (pe care nu îl va avea după sfârșitul acestui an).

A existat o relație de prietenie între Mercedes și familia Verstappen, care se întinde încă dinainte de a-și face debutul în F1. De atunci, Toto Wolff a menținut un dialog bun cu Familia Verstappen, uneori spre iritarea lui Christian Horner de la Red Bull.

Perspectiva ca Hamilton să se retragă din funcțiile de pilot la sfârșitul acestui an, după ce a obținut un al optulea titlu record, nu este atât de dificil de imaginat. Dacă se va întâmpla asta, Verstappen ar fi cel mai evident înlocuitor. Dacă Mercedes își menține superioritatea în noile reglementări aeriene, atunci F1 ar putea pur și simplu să înlocuiască era Hamilton cu o epocă Verstappen.

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

Deoarece avea doar 17 ani când a debutat, Verstappen are în față o carieră potențial lungă în F1. Intrând într-o echipă potențial dominantă la vârsta de 24 de ani, s-ar putea bucura de roadele complete de peste un deceniu, timp suficient chiar și pentru a provoca unele dintre acele înregistrări a lui Hamilton.

Dar, de asemenea, luați în considerare acest George Russell. Valtteri Bottas este, de asemenea, doar în contract pentru acest an, acordul său cu Mercedes expirând în același timp cu contractul lui Russell cu Williams. După spectacolul său senzațional de stand-in de la Sakhir, care tocmai a ștampilat respectul în care îl ține Mercedes, ar părea evident că Russell va fi promovat în ’22.

Deci, o nouă gamă Verstappen-Russell la Mercedes din ’22? Este mai mult decât fezabil. În acest caz, Russell ar putea împiedica noua eră să fie una Verstappen și să o facă Verstappen-Russell?

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

A depășit fiecare provocare care i s-a dat până acum. Cine va spune că nu ar fi pregătit să o depășească? Calitatea dinamică a unei astfel de idei interesante conferă perspectivelor F1 doar subliniază cât de previzibil a devenit în era Hamilton. Sau … în cazul puțin probabil în care contractul lui Verstappen nu are clauza de rupere legată de un motor al producătorului și el se angajează cu adevărat la Red Bull până la sfârșitul lui ’23, atunci întreaga lume se deschide în mod imaginabil pentru Russell.

Alternativ, ce se întâmplă dacă orice plecare din Hamilton semnalează începutul procesului de entropie care se desfășoară în cele din urmă la Mercedes – acea lege a naturii care determină că nimic nu poate rămâne vreodată ordonat pe termen lung?

Unele dintre persoanele care stau la baza acelei echipe au lucrat împreună de aproape 20 de ani, după ce au ajuns pe poziții superioare pe parcurs, iar chimia lor personală face parte din stabilitatea echipei.

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

Nu ar fi neobișnuit dacă un eveniment cheie – cum ar fi retragerea unui pilot de top de lungă durată – ar declanșa un angajament reevaluat în rândul membrilor echipei de lungă durată, un pas înapoi din prim-plan. Ceea ce, împreună cu schimbarea regulamentelor, ar putea fi suficient pentru a reduce poziția competitivă a echipei de la invincibil la simplu competitiv. Dar, pe fondul tuturor acestor speculații – și atâta poate fi până când Hamilton confirmă ce intenționează să facă după acest sezon – cruță un gând pentru Ricciardo.

După ce a semnat noul său contract cu McLaren, el nu va mai fi sincronizat cu piața dacă scaunul lui Hamilton va deveni disponibil anul viitor. Pentru că dacă Red Bull l-ar pierde pe Verstappen, ar fi nevoie de Ricciardo să se întoarcă. Acum trebuie să spere că va putea face parte din McLaren devenind un loc la fel de dorit ca conducerea unei echipe Red Bull fără Verstappen.

De ce noul contract al lui Lewis Hamilton ar putea duce la Era Verstappen în F1.

Sursa: The Race / Mark Hughes
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

The Race / Mark Hughes

Latest Posts

Don't Miss