GP24 Media

LATEST POSTS

De ce Lando Norris este un viitor campion mondial…

Lando Norris
Vizualizări: 15648

După cum urmează să citiți, Lando Norris a câștigat peste tot pe unde a fost. În afară de F1, a fost victorios peste tot. În ciuda faptului că nu a câștigat încă un Mare Premiu la acest nivel, în mașina portocalie se află încă o perspectivă extrem de talentată și incitantă, după cum va demonstra acest articol.

Lando Norris, după cum sunt sigur că știți cu toții, este un pilot de curse britanic. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fi știut că el este de fapt pe jumătate belgian datorită faptului că mama sa s-a născut în această țară. Bărbatul cu numărul 4 este pilot de F1 pentru McLaren F1 din 2019, deși a fost pilot junior/rezervă în cei doi ani anteriori. Până în prezent, are 60 de curse la activ, constând în 5 podiumuri, 1 pole position și 3 tururi rapide, precum și 306 puncte în carieră până în prezent.

Cu toate acestea, cariera sa în motorsport se întinde cu mult înainte de aceste realizări. De exemplu, a câștigat campionatul MSA Formula în 2015, iar în 2016 a câștigat Toyota Racing Series, Eurocup Formula Renault 2.0 și Formula Renault 2.0 Northern European Cup. De asemenea, a primit premiul McLaren Autosport BRDC Award chiar în același an. Ulterior, a câștigat și Campionatul European de Formula 3 FIA din 2017.

Lando Norris

 

Chiar înainte de asta, obsesia lui Lando Norris pentru curse a început după ce tatăl său i-a dus pe el și pe fratele său să vadă o rundă a Campionatului Național de Karting Super 1 pe pista de karting locală. Cariera sa în curse a început oficial la vârsta de șapte ani, când a obținut pole position la primul său eveniment național.

Încă 7 ani mai târziu, Lando Norris a concurat în kartingul KF-Junior, câștigând Campionatul European CIK FIA și Supercupa Internațională, precum și WSK Euro Series. Era evident că se pregătea o stea a sporturilor cu motor. Acest lucru a fost întărit atunci când Norris a fost victorios în Campionatul Mondial CIK-FIA KF cu Ricky Flynn Motorsport, devenind astfel cel mai tânăr campion mondial de karting din toate timpurile.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Lando Norris

În 2014, britanicul și-a făcut debutul în cursele auto. A terminat pe locul trei în campionatul Ginetta Junior, câștigând patru curse și câștigând Cupa Rookie. Pentru anul următor, Lando Norris a semnat cu Carlin Motorsport pentru a pilota în F4. Până la finalul sezonului, palmaresul lui Lando Norris se mândrea cu opt victorii, zece pole position-uri și paisprezece podiumuri în total, acesta mergând să câștige campionatul.

În 2016, Lando Norris a călătorit în Noua Zeelandă pentru a concura în Toyota Racing Series cu echipa M2 Competition. A câștigat șase curse și a câștigat din nou campionatul. Apoi s-a întors în Europa pentru a concura în categoria Formula Renault 2.0. Echipa sa, Josef Kaufmann Racing, a fost încântată să îl aibă la bord, mai ales că, așa cum pare să arate palmaresul său, a câștigat atât seria Eurocup, cât și Northern European Cup.

Acest lucru s-a datorat în parte recordului său de 10 pole position-uri consecutive, ceea ce niciun alt pilot nu a reușit vreodată la acest nivel. În același timp, Norris a intrat în Campionatul britanic de Formula 3 BRDC, urcând pe prima treaptă a podiumului în patru din cele unsprezece curse. În luna octombrie a aceluiași an a făcut prima sa apariție în F3.

Lando Norris

Lando Norris a concurat cu normă întreagă cu Carlin în Campionatul European de Formula 3 din 2017 și a terminat pe podium în douăzeci din cele treizeci de curse, care au inclus nouă victorii. De asemenea, a înregistrat opt pole position-uri, pentru a adăuga la CV-ul său deja impresionant. A fost declarat campion al seriei cu două curse înainte de final, ceea ce înseamnă că a câștigat 5 titluri în mai puțin de patru ani.

Lando Norris a rămas la Carlin pentru Campionatul FIA de Formula 2 din 2018. Lando a câștigat cursa inaugurală de pe Circuitul Internațional din Bahrain din pole position, însă aceasta avea să se dovedească a fi singura sa victorie în cursă din acest an, deoarece a avut probleme pe tot parcursul anului. În ciuda faptului că a obținut puncte și podiumuri consistente, prea multe abandonuri au însemnat că a terminat sezonul în urma lui Alex Albon și, eventualul câștigător, George Russell.

A debutat în Formula 1 pentru McLaren la Marele Premiu al Australiei din 2019 și a obținut primele sale puncte în Formula 1 în cursa următoare, cu un loc șase în Bahrain. După cum s-a menționat anterior, Lando a realizat deja atât de multe pentru McLaren F1 în Formula 1, dar mai are mulți ani în fața sa în acest sport, deoarece a semnat recent un contract pe 5 ani cu constructorii.

Lando Norris

A câștigat peste tot unde a concurat, cu siguranță este o chestiune de timp până când va obține prima sa victorie la acest nivel. A fost extrem de aproape în Rusia și a fost împiedicat doar de ploaie în încercarea sa de a obține o primă victorie. Mai mult decât atât, dacă reușește să intre în configurația strânsă a mașinii, atunci cu siguranță este un viitor campion mondial, în devenire…

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: J. Murphy
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES