GP24 Media

LATEST POSTS

De ce l-au ales cei de la Williams pe Capito?

Vizualizări: 13649

În ultimele 5 luni, noii proprietari ai formației Williams, Dorilton Capital, au analizat fiecare aspect ce ține de Formula 1, pentru a reuși să înțeleagă de ce ar fi nevoie, ca echipa să ajungă din nou, în top. O parte din această analiză, a vizat posibilii candidați la postul de CEO.

Se crede că lista de candidați potriviți s-a redus foarte repede, iar Jost Capito, care are experiență în F1 cu McLAren, a fost ales. El va conduce proiectul, în timp ce Simon Roberts, care acționa ca director de echipa după ce Claire Williams s-a retras, a primit această funcție pe perioadă nedeterminata, pentru a-l ajuta pe Capito.

Aceasta este o declarație de război, din partea celor de la Williams. Ei aveau nevoie de cineva ca Andreas Seidl, care a făcut minuni cu McLaren, după ce a plecat de la Porsche. Ei au văzut la Capito, aceleași calități.

Capito este de 40 de ani în lumea motorsportului și în industria auto. A lucrat cu brand-uri cunoscute, precum Porsche și Ford, printre altele. Cel mai mare succes al său, a venit recent, cu 2 titluri consecutive ale constructorilor, după o perioadă de 4 ani, petrecută cu Volkswagen, în Campionatul Mondial de Raliuri.

Capito are experiență și în Formula 1; a lucrat cu Sauber în anii 90 și apoi, câteva luni cu McLaren, în 2016. Sursele spun că este unul dintre cei mai buni lideri din acest business. La VW a făcut adevărate minuni, reușind să ridice performanța echipei. A fost mereu foarte vizibil, în ochii personalului. Mereu printre primii pe circuit, dimineața. Echipa a crezut în el, iar el i-a sprijinit pe toți, la rândul său. Formează legături formidabile cu oamenii.

Mulți se întreabă ce nu a funcționat pentru el la McLaren. Știm că șeful de atunci, Ron Dennis, la numit pe Capito CEO, pentru că știa că este printre cei mai buni. A simțit că ar putea fi omul potrivit pentru a aduce McLaren, înapoi în lumina reflectoarelor, pe vremea când aveau probleme cu motorul Honda. Apoi, Dennis s-a retras, după 35 de ani de activitate și urma un val de schimbări pentru McLaren Group. A existat o dorință de a șterge totul cu buretele pentru a avea un „restart”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Capito, fiind printre oamenii recrutați de Dennis, a plecat și el, la scurt timp (după doar 5 luni. Noii lideri, în frunte cu Zak Brown, au decis atunci să abordeze o nouă direcție, așadar l-au ales pe Andreas Seidl.

Capito va avea acum, o perioadă în care să formeze un plan pe termen lung, pentru echipă și deși se vor mai face angajări, probabil că nu vor mai stârni un val atât de mare de reacții din partea fanilor. Dorilton Capital investește în echipă, pentru ca aceasta să se poată dezvolta, ca să ajungă înapoi în fruntea clasamentului. Dar nu au fonduri nelimitate, deci toate investițiile vor fi făcute încet și sigur.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES