Latest Posts

De ce Binotto își păstrează încrederea în echipa de strategi de la Ferrari?

Vizualizări: 16618

Alegerile strategice luate de echipa lui Mattia Binotto în acest sezon de Formula 1 au fost blamate de toată presa, dar șeful echipei este departe de a fi dezamăgit de această situație.

De fapt, el apără insistent departamentului său de strategie și, deși acceptă că există întotdeauna loc de îmbunătățiri, declară că are oamenii potriviți în posturile potrivite.

Este o poziție surprinzătoare pentru unii dintre fanii Formulei 1, care au criticat puternic echipa pentru ceea ce a părut a fi o serie de erori critice în acest sezon, care l-au costat scump pe Charles Leclerc.

La Monaco, cu Leclerc pe prima poziție, echipa nu a reușit să reacționeze la timp în măsura în care pista se usca. Sergio Perez a trecut pe slick-uri și a învins ambele mașini Ferrari.

Apoi a agravat și mai mult situația cu o a doua oprire prost sincronizată care i-a permis lui Leclerc să fie sărit și de Max Verstappen.

La Marele Premiu al Marii Britanii, echipa nu l-a adus pe Leclerc la boxe sub SC și l-a făcut pe acesta să cadă de pe prima poziție pe locul patru până la final.

Apoi, în Ungaria, o alegere de a monta pneuri dure pe o pistă rece l-a lăsat pe monegasc neputincios în fața rivalului la titlu, Verstappen, într-o zi în care adevărata problemă a echipei a fost, de fapt, eroarea de setup de pe F1-75.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

De ce Binotto își păstrează încrederea în echipa de strategi de la Ferrari?

Binotto realizează că Ferrari poate face mai multe și că au fost învățate unele lecții, în special de la Monaco, cu privire la sistemele de care echipa are nevoie pentru a lua decizii mai bine informate la boxe.

Cu toate acestea, el spune că a face lucrurile mai bine este departe de a crede că Ferrari are o problemă fundamentală cu strategia sa – deoarece spune că există momente în care a învins rivalul Red Bull făcând o treabă mai bună cu apelurile la pneuri în timpul cursei.

“Cred că există întotdeauna o modalitate de a ne îmbunătăți”, a declarat Mattia Binotto într-un interviu exclusiv pentru Autosport. “Nu poți fi perfect și nu vei fi niciodată perfect.

Așa că, fără îndoială, trebuie să ne îmbunătățim la nivelul aerodinamicii, al șasiului, al unității de propulsie, al strategiei sau orice altceva putem.

“Dar, acestea fiind spuse, cred că am o echipă excelentă în ceea ce privește strategia și nu simt că este o slăbiciune.”

Robert Shwartzman la Ferrari

Mattia Binotto compară situațiile din acest sezon cu Abu Dhabi 2021

Binotto spune că este important, atunci când se evaluează corect apelurile de strategie, ca acestea să nu fie judecate doar după cum au ieșit lucrurile retrospectiv.

În schimb, ceea ce trebuie analizat este dacă s-a luat sau nu decizia corectă cu informațiile de care dispunea echipa de la boxe în acel moment.

Pentru că, în F1, există adesea ocazii în care o decizie pare greșită în retrospectivă, dar a fost complet corectă la momentul respectiv – mai ales pentru că echipele nu pot judeca modul în care ceilalți reacționează la decizia pe care o iau.

Decizia Ferrari de a-l ține pe Leclerc în afara circuitului în timpul Safety Car-ului din timpul GP-ului Marii Britanii este un exemplu în acest sens, deoarece reflectă scenariul cu care Mercedes și Lewis Hamilton s-au confruntat la Marele Premiu din Abu Dhabi de anul trecut.

De ce Binotto își păstrează încrederea în echipa de strategi de la Ferrari?

Pentru că liderii de cursă cu plutonul din spate se află adesea prinși într-un scenariu Catch-22. Dacă ei intră la boxe, atunci cei din spate pot rămâne în afara cursei. Asta înseamnă că pierd poziția pe pistă și apoi, dacă nu recuperează, se pare că au sacrificat degeaba poziția de lider.

Dacă rămân în afara cursei, atunci cei din spate intră la boxe pentru pneuri noi. Apoi, dacă sunt depășiți, se pare că au făcut o greșeală că nu au schimbat pneurile.

Scenariul pentru Hamilton la Abu Dhabi și Leclerc la Silverstone, precum și alegerile pe care ambele echipe le-au făcut pentru a-și ține piloții în afara circuitului au fost identice.

Iar pentru Binotto, în cele din urmă, acestea au fost corecte – chiar dacă în ambele ocazii i-a costat victoria pe piloți.

Reflectând asupra circumstanțelor similare, Binotto a explicat: “Cred că ceea ce a fost decizia corectă pentru Lewis, cred că a fost poate și acum cea corectă”.

“Din exterior, da, Max a câștigat campionatul. Dar Max ar fi făcut întotdeauna contrariul. Dacă ar fi fost în față [dacă Hamilton s-ar fi oprit], atunci cum ar fi terminat cursa? Nu știm.

“Deci, dacă, la Silverstone, Charles ar fi intrat, iar Lewis ar fi rămas afară cu pneuri proaspete. Cum s-ar fi terminat cursa? Nu știu.

“Deci, chiar și cu retrospectivă, nu știu care este răspunsul. Dar, apropo, nimeni nu discută și nu se ceartă pe marginea deciziei lor [Mercedes] la momentul respectiv.

“Toată lumea crede că poate argumenta cumva ceea ce am decis la Silverstone”.

De ce Binotto își păstrează încrederea în echipa de strategi de la Ferrari?

Nici o slăbiciune

Reflectând asupra curselor din primele etape ale sezonului, în timp ce vorbea înainte de GP-ul Ungariei, Binotto a spus că nici măcar analiza de după cursă a deciziilor luate nu a scos în evidență gafele.

“În timp ce poate că voi vedeți Monaco, Silverstone și Paul Ricard ca fiind probleme, eu nu le văd ca fiind probleme, pentru că eu cred că am luat uneori deciziile corecte”, a explicat el.

“Nu sunt convins în acest moment că ceea ce am făcut a fost greșit. Sunt în continuare convins că am luat ceea ce a fost decizia corectă la momentul respectiv. Ghinioniste uneori, dar nu greșite”.

“Și cred că, dacă vă uitați la echipa noastră de strategie, uneori fac chiar lucruri mari, chiar mai mari decât ceilalți”.

“Noi am avut strategia potrivită în Austria, iar ceilalți nu. Am avut probabil cea mai bună strategie în Franța, înainte de greșeala lui Charles.

“Și cred că asta se vede: am fost suficient de curajoși în Franța pentru a aduce două medii în cursă când ceilalți aveau hard-uri. Pentru a face asta trebuie să fii nu doar puternic, ci și curajos.

“Așa că, în general, avem o echipă bună și nu cred că asta este o slăbiciune pentru noi.”

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss