GP24 Media

LATEST POSTS

Davies devine antrenor Ducati în WSBK după pensionare

Davies
Vizualizări: 19890

Ducati l-a anunțat pe Chaz Davies, de 32 de ori câștigătorul de cursă World Superbike, ca antrenor oficial pentru sezonul 2022.

Cu un deceniu de experiență în WSBK, Davies a fost însărcinat să-i antreneze pe pilotii din WSBK de la Ducati, Alvaro Bautista și Michael Ruben Rinaldi, precum și pe reprezentantul World Supersport, Nicolo Bulega, în campania de 13 runde din 2022.

Anunțul asigură că galezul va rămâne în padocul WSBK încă un an după ce și-a anunțat retragerea din cursele de motociclete de top la sfârșitul anului 2021. Înseamnă, de asemenea, că tânărul de 34 de ani își va continua asocierea cu Ducati, producătorul cu care a concurat în WSBK din 2014 – mai întâi cu echipa de uzină, înainte de a fi mutat ulterior la echipa satelit GoEleven pentru a-i face loc ultima dată lui Rinaldi.

Deși Davies nu a reușit să-și asigure un prim titlu cu Ducati în 2011, deşi parteneriatul a fost de altfel un succes, obținând 28 de victorii în curse și trei locuri secunde în campionat. „Sunt absolut încântat să rămân parte din lumea curselor și mai ales cu familia Aruba.it – Ducati, alături de care m-am bucurat de cei mai buni ani ai carierei mele de curse”, a spus Davies.

„Va fi o perspectivă interesantă să vezi acțiunea din „de cealaltă parte a gardului! Cred că, cu cei șapte ani de experiență ai mei ca pilot oficial Ducati și cunoștințele atât despre motocicletele Ducati V2, cât și despre V4, sunt bine echipat pentru a contribui la succesul viitor al echipei.

„Avem motocicliști excelenți pentru campaniile SBK/WSS din 2022 și voi da tot ce pot pentru a le maximiza potențialul. Vreau să îi mulțumesc lui Stefano Cecconi, Feel Racing și Ducati pentru această oportunitate și abia aștept să încep!” Ducati se îndreaptă spre 2022 cu o echipă de piloti reîmprospătată, Bautista revenind la echipă după o absență de doi ani pentru a-l înlocui pe Scott Redding.

Producătorul italian face un impuls reînnoit pentru onorarea titlului în WSBK în acest an, după ce a încheiat 2021 în spatele rivalului japonez Yamaha în clasament. „Suntem fericiți să ne putem baza din nou pe Davies, deși într-un nou rol atât pentru el, cât și pentru echipa noastră”, a declarat directorul echipei Ducati, Stefano Cecconi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Experiența lui le va fi cu siguranță de mare ajutor motocicleților noștri, permițându-le să-și exprime întregul potențial. „Contribuția sa la proiectul Supersport va fi, de asemenea, fundamentală atât pentru Nicolo Bulega, cât și pentru echipă, deoarece Panigale V2 are ADN-ul Superbike-urilor cu doi cilindri, pe care Chaz a obținut rezultate remarcabile în ultimii ani”.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES