Latest Posts

Davide Brivio susține că nu i-a fost ușor să plece de la Suzuki la Alpine

Vizualizări: 10415

După ce a câștigat titlul mondial în MotoGP alături de Suzuki, Davide Brivio a șocat întreaga lume a motorsportului atunci când a acceptat oferta celor de la Alpine de a deveni team principalul echipei de Formula 1. Cu prilejul lansării noii echipe franceze, oficialul italian a vorbit în detaliu despre mutarea făcută, dar și despre ambițiile sale alături de noua sa echipă.

Managerul italian a lucrat îndeaproape cu Suzuki de la revenirea acestora în campionatul mondial de motociclism în 2015. În cei șase ani petrecuți la echipa niponă, Brivio a clădit pas cu pas structura care a câștigat titlul mondial la echipe în 2020, dar și titlul mondial la piloți, prin Joan Mir.

“Nu mi-a fost ușor să-mi părăsesc vechea echipă și mediul pe care îl știam deja foarte bune. Formula 1 a fost însă un vis mai vechi de-al meu și sunt foarte bucuros de oportunitatea ivită de a lucra într-un mediu complet nou.” a declarat Brivio pentru Autosport.

“Cu siguranță voi avea multe de învățat. A fost o oportunitate pe care nu o puteam refuza. Probabil că aș fi regretat dacă refuzam. Prin urmare, sunt aici, voi încerca să dau totul și sper să ajut Alpine cu experiența acumulată în lumea motorsportului. Nu va fi ușor, îmi va lua ceva timp să mă acomodez.” a încheiat oficialul italian al echipei Alpine.

Davide Brivio va împărți rolul administrativ cu Marcin Budkowski, directorul executiv al echipei. Cei doi vor prelua atribuțiile avute până la finele sezonului trecut de Cyril Abiteboul. Debutul lui Davide Brivio în cadrul structurii Alpine va avea loc în Bahrain, grand prix-ul inaugural al sezonului, organizat pe 28 martie.

Sursa: Autosport
Photocredit: Autosport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Autosport

Latest Posts

Don't Miss