Latest Posts

David Tarța și Mihai Sandu se impun la revenire în Swift Cup la Raliul Argeșului

Vizualizări: 26569

Swift Cup a continuat cu a doua etapă a sezonului 2023, Raliul Argeșului fiind programat pe 9 probe speciale de asfalt în județul Argeș. Transfăgărășanul a fost în centrul atenției în competiția care a văzut un număr record de echipaje la start, cupa monomarcă având și ea parte zece piloți și copiloți înscriși cu modele Swift Sport.

Pe lângă prezența celor cinci echipaje care au luat deja startul în Raliul Harghitei, Swift Cup a avut parte de reveniri importante în etapa argeșeană: David Tarța și Mihai Sandu, campionii din 2022, Paul Popa și Tudor Mârza, dar și Reis Suliman alături de Rareș Badea. Pe lângă ei, alte două echipaje s-au aflat la prima prezență în cupa monomarcă: Silvan Cimpoeșu / Sorin Colceriu și Alexandru Puchianu / Tanita Moșoiu.

David, Tarta, Swift

Raliul Argeșului 2023 a fost unul caracterizat de schimbări de vreme și de aderență, cu o serie de ploi care au influențat alegerea anvelopelor. Dacă în prima zi am avut parte de un lider detașat, ziua secundă a competiției a văzut o schimbare din cauza strategiilor diferite de anvelope și a încrederii pe care au avut-o echipajele în condiții de asfalt ud pe Transfăgărășan.

Prima zi de concurs a debutat cu trei probe speciale lângă Câmpulung și cu o superspecială în Pitești. Cele trei echipaje care au revenit în Swift Cup au stabilit etalonul pe toată durata zilei de vineri, cu Paul Popa și Tudor Mârza reușind să se impună pe trei din cele patru speciale. Trecerile pe „Godeni” au adus trei victorii pentru sibieni, ca mai apoi David Tarța și Mihai Sandu să se impună pe superspeciala din Pitești. Astfel, prima zi se încheia cu Popa/Mârză lideri, cu un avans de aproape 30 de secunde în fața echipajului Suliman/Badea și aproape 33 de secunde în fața lui Tarța și a lui Sandu.

David, Tarta, Swift

Dimineața celei de-a doua zi de concurs a început cu echipajul Tarța / Sandu cel mai rapid, ca mai apoi Popa și Mârză să se impună pe a doua probă a zilei. Coborârea pe Transfăgărășan a adus singura victorie de probă pentru Eduard Crintoiu și Andrei Pădure în raliul de casă, ca mai apoi Reis Suliman și Rareș Badea să stabilească cel mai bun timp pe Power Stage, cu doar 0,3 secunde mai rapid decât urmăritorii lor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

PowerStage-ul a adus și cea mai importantă schimbare a clasamentului Swift Cup: David Tarța și Mihai Sandu au fost suficient de rapizi pentru a prelua conducerea de la Paul Popa și Tudor Mârza. Cu doar doi kilometri de parcurs pe a doua parcurgere a superspecialei din Pitești, clasamentul a rămas neschimbat  în cupa monomarcă până la finalul Raliului Argeșului 2023:

David, Tarta, Swift

 1. David Tarța & Mihai Sandu
 2. Paul Popa & Tudor Mârza +5,3s
 3. Reis Suliman & Rareș Badea +10,1s
 4. Alexandru Cazacu & George Marcu +3:03,8
 5. Cristian Stoica & Adriana Stoica +5:03,0
 6. Sorin Lungu & Mihai Talpău +5:52,9
 7. Silvan Cimpoeșu & Sorin Colceriu +6:36,4
 8. Alexandru Puchianu & Tanita Moșoiu +7:24,8
 9. Mircea Crișan & Florian Vălenaș +9:32,0
 10. Eduard Crintoiu & Andrei Pădure +17:10,4

În spatele duelului pentru victorie, Alexandru Cazacu și George Marcu au reușit o cursă foarte bună, terminând pe locul patru, cu un avans confortabil, cei doi sibieni acumulând astfel un număr important de puncte valoroase. Cristian Stoica și Adriana Stoica au revenit după ieșirea în decor de la Harghita cu un rezultat foarte bun, un loc cinci, în timp ce Sorin Lungu și Mihai Talpău au demonstrat că ritmul lor este în creștere.

David, Tarta, Swift

Topul 10 a fost încheiat de Silvan Cimpoeșu & Sorin Colceriu, Alexandru Puchianu & Tanita Moșoiu, Mircea Crișan & Florian Vălenaș și Eduard Crintoiu & Andrei Pădure, care au revenit în ziua secundă după un abandon la finalul primei probe.

„Raliul Argeșului a fost unul de antrenament pentru noi, înaintea etapei din Elveția unde ne aflăm în această săptămână. A fost greu, cu vreme schimbătoare, alegerea anvelopelor fiind dificilă, drept dovadă am făcut greșeli în prima zi. Duelul cu Paul și Tudor a fost foarte strâns, dar am reușit să câștigăm acest raliu pe ultima sută de metri. Ca de obicei, eu și Mihai ne-am înțeles foarte bine în mașină, mă bucur că am putut să mă întorc pe modelul Swift și cred că mă voi întoarce de câteva ori din nou în acest an.

David, Tarta, Swift

Felicitări colegilor mei, în special lui Reis pentru ritmul foarte bun după un incident la etapa trecută.” a declarat David Tarța, învingătorul în Swift Cup la Raliul Argeșului 2023. Cu bune și cu rele, weekend-ul trecut am luat startul la primul raliu al sezonului! Cu siguranță anul acesta competițional nu a început pentru mine așa cum mi-am propus, dar revenit la volanul Suzuki-ului am reușit să câștig 4 dintre cele 9 probe speciale din cadrul Raliului Argeșului, care într-un final s-au concretizat într-un loc 2 la Swift Cup și RC5N.

Sechelele accidentului și ploaia și-au spus cuvântul prin lipsa de încredere pe care am resimțit-o, dar m-am putut bucura de o primă zi în care am fost rapid și de un raliu dus până la capăt. Mulțumesc tuturor celor care au făcut participarea mea posibilă! Să ne revedem cu bine și la următoarele raliuri!” a spus la final Paul Popa, ocupantul locului secund.

David, Tarta, Swift

„În primul rând, ne-am bucurat foarte tare că am avut posibilitatea de a participa la această etapă. După incidentul de la Harghita ne-am străduit să găsim o varianta în care să nu ratăm etapa din Argeș, care reprezintă o oportunitate importantă pentru acumularea de experiență. Sunt în stadiul în care parcurgerea a cât mai multor kilometri de probă specială este lucrul cel mai important în evoluția mea ca pilot. Raliul Argeșului a fost unul foarte interesant din mai multe puncte de vedere”.

„Am întâlnit o vreme schimbătoare și imprevizibilă, iar asfaltul ud a fost o suprafață nouă pentru mine. Alegerea anvelopelor a fost una decisivă și aici și-a spus cuvântul experiența copilotul meu, Rareș, de la care am ce învăța cu fiecare etapă. De asemenea, Transfăgărășanul a fost o probă dificilă, foarte tehnică și de viteză care mi-a plăcut extrem de mult”. a declarat Reis Suliman, locul 3 în Swift Cup.

David, Tarta, Swift

În 2023, Swift Cup este susținută de partenerii Bucur Rally & Tuning, Sparco Shop România, Protlum, Sparco, Hankook Competition, cu sprijinul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Parteneri media: RallyMax.ro și ABimages.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

David, Tarta, Swift
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.
Sursa: Comunicat - Swift Cup
Photocredit: Swift Cup
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat - Swift Cup

Latest Posts

Don't Miss