Latest Posts

David Tarța și Gergő Szabó câștigă duelul incendiar din Swift Cup în Raliul Harghitei 2022

Vizualizări: 21536

David Tarța se impună la Raliul Harghitei. După un debut dificil de sezon în Maramureș, Swift Cup și-a desfășurat în acest weekend a doua etapă din 2022.

David Tarta, Swift Cup

Raliul Harghitei a avut la start șase echipaje în cupa monomarcă, cu o luptă de zile mari pentru victorie – poate cea mai strânsă din istoria cupei. Două echipaje s-au luptat de la egal la egal pentru victorie pe toate cele 12 probe speciale ale competiției, diferența la final fiind făcută de doar o secundă!

David Tarta, Swift Cup

Cursa a debutat cu trei probe speciale în prima zi de concurs, David Tarța și Gergő Szabó fiind cu 0,1 secunde mai rapizi decât Paul Popa și Tudor Mârza. Tarța și Szabó s-au impus și pe următoarele două speciale cu ecarturi de 1,1, respectiv 0,8 secunde în fața echipajului Popa/Mârza, diferența la finalul primei zile fiind de doar 2 secunde între cele două echipaje.

A doua zi de concurs a început cu un ritm foarte bun pentru Tarța și Szabó, care se distanțau, însă Popa și Mârza reveneau pe următoarele două probe, stabilind cei mai buni timpi din Swift Cup. A doua buclă de sâmbătă a adus trei victorii de probă pentru David Tarța și Gergő Szabó, care se distanțau la 9,4 secunde. Paul Popa și Tudor Mârza au avut un final în forță, fiind cei mai rapizi pe ultimele trei speciale și fiind foarte aproape să recupereze diferența față de lider.

David Tarta, Swift Cup

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În final, David Tarța și Gergő Szabó au obținut victoria în Swift Cup la Raliul Harghitei, cu un avans de doar o secundă în fața rivalilor Paul Popa și Tudor Mârza. Duelul celor două echipaje a fost unul dintre cele mai strânse din istoria cupei monomarcă, diferența pe patru probe, dintr-un total de 12, fiind de doar 0,1 secunde.

După locul secund în cupa monomarcă la Raliul Maramureșului, Andrei Gheorghiu a confirmat viteza alături de un nou copilot, Andrei Brezoszki. Tânărul debutant a încheiat al treilea în Swift Cup la Raliul Harghitei și a obținut victoria în clasamentul dedicat debutanților cupei monomarcă. De notat este faptul că cei doi Andrei au stabilit întotdeauna al treilea timp în Swift Cup, dovedind constanță și maturitate.

David Tarta, Swift Cup

Artur Luca și Sabrina Camarda au revenit după abandonul tehnic de la Maramureș pentru a încheia Raliul Harghitei pe locul patru, în urma unui ritm de care pilotul nu s-a declarat mulțumit. La doar al doilea raliu în Swift Cup, Paul Retegan și Adrian Mărieș au avut un ritm constant de-a lungul celor două zile de concurs și au încheiat pe cinci în cupa monomarcă.

Raliul Harghitei a reprezentat debutul în raliuri pentru Alexandru Benga, care l-a avut în dreapta sa pe Andrei Mitrașcă. În ciuda unui abandon în prima zi de concurs, cei doi au ajuns la finalul cursei pe locul șase în Swift Cup, acumulând experiență valoroasă pentru participările viitoare. Clasamentul debutanților Swift Cup i-a avut învingători pe Andrei Gheorghiu & Andrei Brezoszki, urmați pe podium de Paul Retegan & Andrei Mărieș, respectiv Alexandru Benga & Andrei Mitrașcă.

David Tarta, Swift Cup

„Bătălia a fost strânsă, ca de fiecare dată! Am avut un duel intens cu Paul și Tudor, diferența fiind de doar o secundă la final. Am învățat foarte multe de la copilotul meu, Gergo, și sunt ferm convins că mai am de învățat încă pe atât. Acum ne pregătim de următorul raliu, Argeș, unde sperăm să avem rezultate la fel de bune. Mulțumesc lui Dumnezeu, sponsorilor și părinților pentru acest rezultat.” a spus David Tarța, învingătorul în cupa monomarcă.

Echipajele care au concurat cu modele Swift Sport au ocupat primele două locuri în cadrul clasei RC5N, cu David Tarța/Gergő Szabó victorioși, urmați de Paul Popa/Tudor Mârza. Andrei Gheorghiu și-a asigurat locul secund în clasamentul general al debutanților în Raliul Harghitei, demonstrând viteza de care este capabilă mașina de concurs. Următoarea etapă din calendarul Swift Cup este programată în perioada 21-22 mai, pe probele speciale de asfalt ale Raliului Argeșului, unde echipajele vor înfrunta Transfăgărășanul.

David Tarta, Swift Cup

  • În 2022, Swift Cup este susținută de partenerii EASY INDUSTRY și COOP NETWORK.
  • Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension și Ferodo Racing prin Motorsport Europe.
  • Parteneri media: RallyMax.ro și ABimages.
  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.
Sursa: Comunicat - Swift Cup
Photocredit: Swift
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat - Swift Cup

Latest Posts

Don't Miss