Latest Posts

Datele Pirelli sugerează că Ferrari au un avantaj de jumătate de secundă peste rivali

Vizualizări: 11021

Diferențele estimate de către Pirelli, dintre pneurile de pre-sezon 2019 Formula 1, sugerează că Ferrari au terminat primul test de la Barcelona cu un avantaj de jumătate de secundă.

Cele trei echipe din top la sfârșitul primei săptămâni de testare au fost Renault, Toro Rosso și Alfa Romeo, cu Mercedes terminând pe patru ca reprezentant al echipelor de top tradiționale.
Ferrari au terminat doar pe cinci, la 0.7s în spatele liderului din clasament, Nico Hulkenberg, dar cel mai bun timp al lui Leclerc a fost realizat pe pneul intermediar C3 dintre cele cinci opțiuni (C1-C5).
Piloții din top 6, inclusiv Valtteri Bottas au folosit cel mai moale compozit (C5), care Pirelli estimează că ar fi 1.2s mai rapid pe tur decât cel intermediar, C3, folosit de Ferrari pentru cei mai rapizi timpi ai lor.
Dacă ne folosim de estimațiile de diferență dintre cei cinci compuși Pirelli, top 10-ul de timpi se schimbă considerabil.
Leclerc și Vettel urcă în primele două poziții ca singurii piloți cu timpi de sub 1m17s. Hulkenberg coboară pe șase, în spatele lui Antonio Giovinazzi, al lui Lewis Hamilton și al lui Romain Grosjean.
Evident că mai există și alți factori pe lângă tipul de pneu care pot influența timpul dintr-un tur, printre care și modul motorului și cantitatea de carburant.
Carburantul în special este foarte greu de estimat, chiar dacă este tentant să declarăm, de exemplu, că timpul lui Daniil Kvyat de 1m17.704s la ieșirea sa de doar un tur a fost realizată cu puțin carburant la bord în comparație cu timpul aproape identic depus de Kimi Raikkonen în cadrul unei ieșiri de cinci tururi.
Foto-credit: Scuderia Ferrari F1
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss