Latest Posts

Ricciardo și-a ieșit din minți după accidentul cu Stroll: “F**k that Guy”

Vizualizări: 12065

Lui Daniel Ricciardo îi sar siguranțele după GP-ul Chinei. Motivul nu este doar accidentul cu Lance Stroll, ci mai ales declarațiile canadianului

Daniel Ricciardo este de fapt cunoscut pentru buna sa dispoziție permanentă și pentru zâmbetul său mare. Australianul nu a fost văzut niciodată atât de furios ca după GP-ul Chinei, cel puțin în public. “F**k that Guy”, i-a transmis el lui Lance Stroll, care se ciocnise de mașina sa la finalul unei faze de Safety Car.

Declarația lui Ricciardo nu a venit direct din cockpit, ci mai târziu, într-o discuție cu reprezentanții mass-media. Nu doar acțiunea în sine l-a supărat pe Ricciardo, ci mai degrabă reacția lui Stroll. Canadianul îl catalogase pe Ricciardo drept “idiot” la radioul de la boxe.

“Mi s-a spus ce a spus Lance despre accident. Evident că eu sunt idiotul și că a fost vina mea. Îmi fierbe sângele, este clar ca lumina zilei și a fost în spatele Safety Car-ului”, a declarat Ricciardo furios. Dar ce s-a întâmplat totuși?

Ricciardo

Stroll îi elimină pe Ricciardo și Piastri

La finalul primei faze de Safety Car, plutonul s-a pregătit pentru reluarea cursei în turul 26. Verstappen a încetinit în față, iar întregul pluton s-a împins aproape unul de celălalt în virajul de la capătul linii drepte. Prea strâns pentru Stroll: pilotul Aston Martin s-a izbit cu viteză excesivă de spatele lui Ricciardo, care se mișca încet.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Botul mașinii lui Stroll a plonjat sub difuzorul lui Racing Bull, care a fost aruncat în aer aproximativ o jumătate de metru în urma impactului. Ricciardo, la rândul său, a fost împins în Oscar Piastri, care pilota în fața sa. Monoposturile celor doi australieni au fost avariate în urma coliziunii. În timp ce Piastri a reușit să termine cursa, Ricciardo a fost nevoit să se retragă câteva tururi mai târziu.

“Singurul lucru pe care trebuie să îl faci în spatele safety car-ului este să fii cu ochii pe mașina din fața ta. Nu știm ce va face liderul. Nu putem presupune că va accelera în virajul 14. Cursa nu se reia până la linia de sosire”, s-a justificat Ricciardo.

Ricciardo

Stroll nu este de acord: Nu este vina mea

Deși inițial nu a fost verbal dur cu Stroll, Ricciardo a trebuit totuși să se abțină: “Sunt încă drăguț cu declarațiile mele. Nu sunt mai dur cu el, pentru că s-ar putea să-și asume responsabilitatea pentru asta dacă va revedea scena mai târziu. Dacă nu face asta, atunci nu-l pot ajuta, atunci nimeni nu-l poate ajuta”.

Dar Stroll nu-i face cinste. “A fost un efect de acordeon. Dacă cineva frâna în față, toată lumea se oprea. Mașina din fața mea a încetinit de la 60 la 0 km/h. A fost un accident cu adevărat stupid”, a analizat ulterior pilotul Aston Martin.

Cel puțin Stroll și-a nuanțat puțin atacul prin radio asupra lui Ricciardo, chiar dacă doar atunci când a fost întrebat. “Nu e vorba doar de el, ci de toată lumea. Toată lumea a frânat, iar el a fost cel din fața mea”, a declarat Stroll.

Ricciardo

Comisarii sunt de acord cu Ricciardo: penalizare pentru Stroll

Comisarii au văzut lucrurile în același mod ca și Ricciardo, chiar dacă au fost puțin mai selectivi în formularea lor. În loc de abuz verbal, i-au acordat lui Stroll o penalizare de 10 secunde și două puncte de penalizare. În hotărâre se precizează că ar fi putut anticipa ritmul mașinilor din fața sa și că, prin urmare, Stroll a fost în mare parte vinovat pentru coliziune.

“Accidentele de cursă se pot întâmpla, dar nu ar trebui să se întâmple niciodată în spatele mașinii de siguranță. Ceea ce îmi face sângele să fiarbă este, de asemenea, înregistrarea lui la bord.

Când am frânat în fața lui, și-a întors capul spre dreapta și s-a uitat la apexul virajului 14”, a analizat Ricciardo. “Nici măcar nu se uită la mine. Când își întoarce din nou capul, este deja în spatele meu. Nu știu ce făcea acolo. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci în această situație este să ai grijă de mine – și este clar că el nu a făcut asta”.

Australianul a refuzat să accepte orice scuză: “Nu a fost o situație nefericită în care m-a atins ușor – mașina lui era sub a mea! Nu poți nega asta”. Pilotul de 34 de ani, care luptă pentru cariera sa, nu a vrut să lase lucrurile așa: “Vreau să înțeleagă când emoțiile se vor calma”. Ziua presei de la Miami, peste două săptămâni, ar putea fi explozivă: “Să vedem ce spune în presă, dar dacă mă acuză, atunci voi spune mai multe.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss