GP24 Media

LATEST POSTS

Dan Gîrtofan, victorie fără drept de apel în Winter Rally

Vizualizări: 29716

 

Ediția din 2021 a campionatului național de raliuri a debutat în acest weekend cu cea de-a 14-a ediție din Winter Rally. Reprogramată din cauza lipsei zăpezii, competiția din Covasna a reușit să pornească la start după ce zăpada a fost darnică din plin cu organizatorii raliului.

Aflat în premieră în calendarul Campionatului Național de Raliuri, Winter Rally a aliniat la start 36 de echipaje și un traseu împărțit în două zile de concurs, cu șase probe speciale. În prima zi, concurenții au avut de parcurs două probe, restul fiind programate pentru a doua zi.

Printre participanții înscriși la Winter Rally, am regăsit și nouă echipaje internaționale, cel mai notoriu nume fiind cel al lui Maxime Wilmot. După ce în urmă cu o lună a terminat pe doi la Historic Winter Rally, Wilmot s-a înscris și în acest weekend, urmând să concureze tot pe un Subaru Impreza GT Turbo, cu Pierre Goy în dreapta.

La capitolul favoriți, capul de afiș a fost ținut de Dan Gîrtofan. Experimentatul pilot brașovean era principalul favorit la victorie, asta și datorită absențelor lui Simone Tempestini, Bogdan Marișca și Valentin Porcișteanu. De asemenea, în lupta pentru podium se preconizau și numele a doi lupi tineri, în persoane lui Norbert Maior și Andrei Gîrtofan, ultimul fiind nimeni altul decât fiul lui Dan Gîrtofan.

O prezență salutară a fost cea a lui Karoly Borbely, cel care a revenit la volanul unei mașini de raliuri după peste un deceniu de pauză. Cunoscut ca fiind copilot în trecut pentru piloți de mare referință din istoria recentă a CNR-ului, Borbely l-a avut în dreapta pe Sebastian Itu.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Bogdan Cuzma a revenit și el în CNR, după patru ani de pauză, la volanul unei Skoda Fabia Rally2. Alături de campionul național la viteză în coastă, l-am regăsit pe lista de start și pe Cosmin Ion, acesta din urmă fiind înscris la Cupa Dacia, la volanul unei Dacia Sandero.

Încă din prima zi de concurs, Dan Gîrtofan și-a respectat statutul de principal favorit pentru victorie. El și-a amanetat ambele probe speciale. Singurul care s-a ținut aproape de el a fost Maxime Wilmot. Francezul a încheiat prima zi de concurs la aproape un minut în spatele lui Gîrtofan.

Andrei Gîrtofan a etalat un ritm impresionant și și-a făcut părintele mândru. Juniorul familiei Gîrtofan a încheiat pe locul al treilea după prima zi. În spatele său, top cinciul momentului a fost completat, în ordine, de Bogdan Cuzma și Norbert Maior.

A doua zi de concurs a stat din nou sub semnul dominației categorice a lui Dan Gîrtofan. Experimentatul pilot brașovean s-a impus în toate cele patru probe speciale și-a adjudecat o victorie categorică în Winter Rally. În spatele său, Maxime Wilmot a pierdut orice șansă la podium după ce a pierdut câteva minute bune în ultima parte a zilei a doua.

De ghinionul francezului a profitat Norbert Maior, cel care, cu o zi secundă foarte bună, a încheiat pe treapta a doua a podiumului de premiere în Winter Rally. Dan Gîrtofan a avut și alte motive de bucurie, tocmai datorită faptului că, Andrei Gîrtofan a încheiat pe ultima treaptă a podiumului de premiere.

Topul primilor cinci clasați a fost completat, în ordine, de Andrei Cașcaval și Csongor Szabo, în timp ce, Maxime Wilmot a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al șaptelea, cu toate că ar fi avut șanse cât se poate de reale la un loc pe podium în Winter Rally.

Având în vedere faptul că Winter Rally a fost runda inaugurală din cadrul Campionatului Național de Raliuri, clasamentul general al campionatului coincide cu clasamentul raliului. Astfel, Dan Gîrtofan este primul lider la general din 2021 și este urmat de Norbert Maior și de fiul său, Andrei Gîrtofan.

Următoarea etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri va avea loc în perioada 26-27 martie, Raliul Brașovului fiind programat în acele zile.

 

Sursa: Paul Athes
Photocredit: Flavius Croitoriu - Rally Art
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES