Latest Posts

Dakar-ul plin de evenimente al lui Loeb se încheie prin retragere după întreruperea etapei 8

Vizualizări: 21172

Sebastien Loeb, de nouă ori campion World Rally, s-a retras din Raliul Dakar din 2021, după ce nu a reușit să ajungă la final în etapa a opta de luni.

Concurând în bucla de 375 km Sakaka și Neom, care a format a doua parte a etapei de maraton, Loeb a suferit două pene în primii 80 km, când avea o singură anvelopă de rezervă pe mașina sa BRX1 Prodrive.

După ce au rămas blocați timp de peste cinci ore în mijlocul etapei, Loeb și copilotul Daniel Elena au luat decizia de a reveni la bivac, marcând sfârșitul campaniei lor din Dakar pentru 2021.

Camionul oficial al echipei Bahrain Raid Xtreme – mașina MAN # 532, condusă de Jordi Esteve, Rafa Tibau și Arnald Bastida – și-a deteriorat puntea spate în etapa a 7-a de duminică și a rămas fără timp pentru a finaliza etapa, ceea ce însemna că nu mai era disponibilă pentru a-l asista pe Loeb.

Legenda WRC a fost lovită de o serie de probleme în cea de-a cincea încercare de la Dakar și se afla pe locul 43 la general în etapa 8, cu 13 ore mai jos de liderul Stephane Peterhansel, de la X-raid Mini.

Primul eșec major al lui Loeb a venit în etapa a cincea, când a suferit mai multe pene și s-a pierdut în deșertul Arabiei Saudite, acest lucru retrogradându-l cu aproape o oră în urma liderilor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Un braț de suspensie rupt a urmat în etapa 6, cu orice speranță pentru o soluție rapidă risipindu-se atunci când camionul a sosit cu piesa de înlocuire incorectă – două brațe de suspensie dreapta în loc de unul drept și unul stâng. L-a obligat pe Loeb să aștepte un total de opt ore până la livrarea piesei de schimb corecte – repararea efectivă durând doar 20 de minute.

Dakar-ul plin de evenimente al lui Loeb se încheie prin retragere după întreruperea etapei 8

După ce a ieșit deja din socoteală și a recunoscut că era concentrat pe lucrările de dezvoltare pentru a-l ajuta pe coechipierul său, Nani Roma, a suferit mai multe nereguli mecanice în etapa 7 de duminică, cu un rulment deteriorat și a cedat încă două ore în total, până la sfârșitul etapei.

Aceste întârzieri și absența unui camion de sprijin au determinat echipa să îi ofere lui Roma „majoritatea anvelopelor de rezervă disponibile ale echipei, pentru a păstra poziția competitivă în cadrul raliului”, a declarat Bahrain Raid Xtreme într-un comunicat.

Loeb a spus: „Ne-am confruntat cu multe provocări în ultimele opt zile, dar în tot acest Dakar, eu și Daniel, copilotul meu, am fost hotărâți să ajungem la finalul raliului. În fiecare zi ne reamintim cât de norocoși suntem că aceasta este slujba noastră și că facem parte din echipa BRX. Am venit la Dakar cu aceeași ambiție ca și echipa; pentru a obține rezultate excelente, dar astăzi nu am avut altă opțiune decât să ne retragem. În această dimineață am luat decizia de a le oferi lui Nani și Alex roțile noastre de rezervă, pentru a le optimiza șansele, dar cu pene în etapa specială, ne-a fost imposibil să mergem mai departe. Sunt dezamăgit pentru echipă, dar am învățat multe lecții și ne vom întoarce mai puternic anul viitor.”

Loeb a fost, de asemenea, centrul unei dispute cu organizatorul ACO, după ce i s-a aplicat o penalizare de cinci minute pentru că a depășit viteza într-o zonă lentă, etichetându-i pe administratorii evenimentului drept „incompetenți”.

ACO a răspuns ulterior remarcilor lui Loeb, spunând că a depășit limita de viteză cu 77 km / h și că „nu acordă atenție instrucțiunilor copilotului său”.

Pilotul X-raid Mini, Stephane Peterhansel, conduce în prezent raliul. Pilotul BRX, Roma se află pe locul cinci la general, cu patru etape de parcurs.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss