More

  Latest Posts

  DAKAR prezintă traseul pentru 2021

  Organizatorii celui mai prestigios Rally Raid din lume, DAKAR, au prezentat traseul pentru ediția din 2021.

  Cei de la ASO au decis ca raliul să rămână în Arabia Saudită, deși se vehicula faptul că urmau să intre alte țări în competiție.

  Ediția cu numărul 43 va debuta pe 3 ianuarie 2021 în Jeddah, urmând să se încheie pe 15 ianuarie tot în aceeași locație. Totul va începe cu un prolog ce va determina pozițiile de start, iar raliul va avea 11 probe speciale împărțite în două bucle plus că una dintre aceasta va fi o probă maraton. Totodată, organizatorii au decis ca etapele de legătură să fie mai scurte, mai exact cu 50%.

  David Castera, președinte ASO: „Nu avem chiar ruta pe care ne-am propus-o, deoarece aveam in minte, o expansiune către două sau trei țări, dar din cauza COVID-19, nu am mai putut face acest pas. Singura noastră opțiune a fost aceea de a rămâne în Arabia Saudită, dar pe viitor vom introduce și alte țări. Noi avem un traseu 100% nou pentru 2021 și vom refolosi doar 50-80 KM din ediția 2020. Am realizat o treabă excelentă cu imaginile din satelit, acestea ajutându-ne să creem traseul. DAKAR 2021 va fi unul tehnic cu probe mai încete și cu caracteristici specifice: dune, teren dur, zone tehnice, cât și porțiuni rapide.”

  Totodată, la ediția din 2021 va exista și DAKAR Classic, dedicat modelelor ce au făcut istorie în raliu, iar acestea trebuie să fie din perioada pre-2000.

  Foto-Facebook-Dakar Rally


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss