GP24 Media

LATEST POSTS

DAKAR prezintă traseul pentru 2021

Vizualizări: 18335

Organizatorii celui mai prestigios Rally Raid din lume, DAKAR, au prezentat traseul pentru ediția din 2021.

Cei de la ASO au decis ca raliul să rămână în Arabia Saudită, deși se vehicula faptul că urmau să intre alte țări în competiție.

Ediția cu numărul 43 va debuta pe 3 ianuarie 2021 în Jeddah, urmând să se încheie pe 15 ianuarie tot în aceeași locație. Totul va începe cu un prolog ce va determina pozițiile de start, iar raliul va avea 11 probe speciale împărțite în două bucle plus că una dintre aceasta va fi o probă maraton. Totodată, organizatorii au decis ca etapele de legătură să fie mai scurte, mai exact cu 50%.

David Castera, președinte ASO: “Nu avem chiar ruta pe care ne-am propus-o, deoarece aveam in minte, o expansiune către două sau trei țări, dar din cauza COVID-19, nu am mai putut face acest pas. Singura noastră opțiune a fost aceea de a rămâne în Arabia Saudită, dar pe viitor vom introduce și alte țări. Noi avem un traseu 100% nou pentru 2021 și vom refolosi doar 50-80 KM din ediția 2020. Am realizat o treabă excelentă cu imaginile din satelit, acestea ajutându-ne să creem traseul. DAKAR 2021 va fi unul tehnic cu probe mai încete și cu caracteristici specifice: dune, teren dur, zone tehnice, cât și porțiuni rapide.”

Totodată, la ediția din 2021 va exista și DAKAR Classic, dedicat modelelor ce au făcut istorie în raliu, iar acestea trebuie să fie din perioada pre-2000.

Foto-Facebook-Dakar Rally

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES