GP24 Media

LATEST POSTS

Dakar dezvăluie detalii despre ruta din 2022 din Arabia Saudită

Dakar
Vizualizări: 19410

ASO a dezvăluit traseul complet pentru cel de-al 44-lea Raliu Dakar care va avea loc în Arabia Saudită în perioada 1-14 ianuarie.

La fel ca și cele două ediții anterioare ale evenimentului din Orientul Mijlociu, Dakar 2022 va cuprinde un total de 12 etape pe parcursul a două săptămâni, cu o zi de odihnă la mijlocul competiției de la Riad.

Concurenții din toate categoriile principale vor parcurge o distanță de 8375 km în această perioadă, dintre care 4258 km vor fi cronometrați sub formă de probe speciale, iar distanța rămasă este formată din secțiunile de legătură.

Raliul va începe pe 1 ianuarie cu un scurt Prolog de 19 km la Jeddah, care va ajuta la stabilirea ordinii de start pentru etapa de deschidere de a doua zi, propriu-zisă, la Ha’il.

De acolo, mitingul se va îndrepta către Al Artawiyah pentru prima parte a etapei de maraton, unde concurenții vor fi interziși să primească asistență din partea echipajelor lor.

A doua parte a etapei de maraton va cuprinde o alergare de 554 km până la Al Qaisumah, înainte ca aceşti concurenții să plece spre capitala Riad, care va servi drept loc pentru a cincea și a șasea etapă, precum și pentru ziua de odihnă de la mijlocul raliului.

Pentru a doua parte a evenimentului, mitingul va traversa Al Dawadimi, Wadi Ad-Dawasir și Bisha înainte de a se întoarce la Jeddah în ultima zi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

A patra etapă va fi cea mai lungă în ceea ce privește distanța competitivă, participanții parcurgând 465 km între Al Qaisumah și Riad.

„Am încercat să fac un traseu echilibrat”, a declarat directorul Raliului Dakar David Castera.

„Pe cel mai complicat l-am salvat pentru final, etapa 11 pentru mine este cea mai complicată, cu multe dune. Cheia va fi navigarea.”

Raliul Dakar din 2022 va fi, de asemenea, runda de deschidere a noului Campionat Mondial FIA de Raliuri Cross-Country, care a fost anunțat de ASO la începutul acestui an. Evenimentul va fi inclus și în seria echivalentă FIM pentru raliuri pe distanțe lungi.

Drept urmare, pentru prima dată în istoria Dakarului, concurenții care se retrag din raliu din cauza defecțiunilor mecanice sau a accidentelor vor avea voie să revină în ziua următoare, într-un mod similar cu Campionatul Mondial de Raliuri.

În timp ce penalizările grele de timp îi vor împiedica pe piloții și copiloții care revin să se lupte pentru victoriile generale, aceștia vor putea totuși să lupte pentru onorurile de etapă individuală și să obțină puncte pentru campionatul mondial.

Explicând rațiunea din spatele schimbării, Castera a spus: „Anul trecut am făcut-o cu amatorii, dar anul acesta o vom face și cu motocicliștii de top pentru că este o regulă a Cupei Mondiale.

„O facem și pentru ca ei să continue cu o penalizare foarte mare și să marcheze puncte. Pentru campionatul mondial poți înscrie puncte la sfârșitul cursei și, de asemenea, la fiecare etapă. Cu asta, vrem să păstrăm interesul pentru campionat până la final.”

Dakar dezvăluie detalii despre ruta din 2022 din Arabia Saudită

Clauza de exclusivitate din contractul de cinci ani al Dakar cu Arabia Saudită a expirat după prima ediție a evenimentului din 2020, dar ASO nu a reușit să se extindă în mai multe națiuni din mai multe motive, inclusiv pandemia de coronavirus.

Castera a spus că, deși este mulțumit de traseul din acest an, ASO încă lucrează pentru a face din Dakar un eveniment din mai multe țări, pentru prima dată din 2018.

„Cu tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, l-am amânat, dar este încă în mintea noastră”, a spus el. „Arabia Saudită va rămâne principala țară în următorii ani, dar lucrăm pentru a ne extinde în afara țării.

„Nu sunt prea trist pentru că avem ingrediente, avem 60-70% dintr-un nou traseu. Ideea este să ieșim din Arabia Saudită, încă lucrăm la asta, vor mai dura doi ani, dar așa cum suntem acum e complicat să treci granița. E un vis.”

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES