Latest Posts

Dakar: Al-Attiyah câștigă primul eveniment din Andaluzia

Vizualizări: 15288

Pilotul Toyota, Nasser Al-Attiyah, l-a învins pe Carlos Sainz, obținând victoria în primul eveniment al Raliului Andaluziei (va avea loc în ianuarie 2021). Pe parcursul a 4 zile, și cu aproximativ 1000 de km, în sudul Spaniei, Raliul Andaluziei reprezintă un substitut pentru Raliul Marocului, din cauza condițiilor impuse de COVID-19. Această etapă pregătește evenimentul principal din Dakar, din Arabia Saudita, piloții ajungând pentru a doua oară în acest an, aici.

Raliul a fost o șansă pentru echipe să testeze niște caracteristici noi, care vor fi introduse în Dakar, incluzând o hartă electronică și veste cu airbag pentru motocicliști.

Au participat la eveniment 31 de mașini, 27 SxS, 7 quad-uri și 61 de motociclete. Toate numele mari au fost prezente, cu excepția lui Giniel de Villiers (Toyota) și Bahrain Raid Xtreme (echipa lui Sebastian Loeb și a lui Nani Roma), datorită restricțiilor de călătorie.

Al-Attiyah a avut un start dificil, dar a reușit să recupereze, venind pe locul 3, în spatele lui Yazeed Al-Rajhi (Toyota) și Carlos Sainz. Victoria din a doua parte a etapei, de joi, l-a făcut pe Al-Attiyah lider, cu 23 de secunde în fața lui Al-Rajhi. Sainz a completat podiumul cu 5 minute în urma fruntașului.

Al-Rajhi a fost câștigătorul provizoriu al sesiunii de vineri, până să primească o penalizare de 10 minute, oferindu-i lui Al-Attiyah, victoria pe tavă. Sainz a câștigat ultima parte a etapei, dar asta nu a fost suficient pentru al învinge pe pilotul din Qatar.

În final, Al-Rajhi s-a aflat la 10 minute distanță de locul întâi, clasandu-se pe poziția a 3a, în fața lui Stephane Peterhansel (X-raid Mini), care a pierdut 25 de minute, din cauza unei defecțiuni.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Top 5 a fost completat de un debutant, Felix Macias, în timp ce, pilotul Honda, Kevin Benavides a fost cel mai bun din categoria motocicletelor.

În SxS, pilotul polonez Aaron Domzala, a avut un debut incredibil, cu echipa de uzină Can-Am, obținând victoria.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss