Latest Posts

Dakar 2022: Sunderland câștigă al doilea titlu cu un avantaj de doar 3 minute

Vizualizări: 17459

Pilotul GasGas, Sam Sunderland, și-a asigurat a doua coroană în Raliul Dakar, în timp ce s-a agățat de avantajul său subțire în etapa finală de vineri a evenimentului din Arabia Saudită.

Sunderland a intrat în cursa relativ scurtă de 164 km de la Bisha la Jeddah la aproape șapte minute de cel mai apropiat rival al său, Pablo Quintanilla de la Honda.

În ciuda faptului că a ocupat locul al doilea în etapă, Sunderland a făcut suficient pentru a-și menține avantajul până la final, pierzând doar 3m25s față de câștigătorul etapei Quintanilla pentru a-l învinge pe pilot cu 3m27s în clasamentul final.

Acesta marchează al doilea triumf al lui Sunderland la Dakar, adăugându-se la succesul său din 2017 și o premieră în epoca Arabia Saudită a evenimentului pentru grupul KTM – punând capăt unei serii de două victorii pentru Honda.

Matthias Walkner a completat podiumul general pentru KTM în spatele lui Quintanilla, cu 7m43s de Sunderland.

Britanicul Sunderland a controlat ediția din 2022 a Dakarului în cea mai mare parte a drumului, profitând mai întâi de avantajul din Etapa 2 și deținând un mic avans față de grupul de urmăritori până în ziua de odihnă.

O Etapă a 7-a dificilă l-a lăsat pe Sunderland în derivă, dar a ripostat pentru a câștiga Etapa 8 și a reveni pe primul loc.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

A fost depăşit de Adrien van Beveren după Etapa 10, dar un loc secund în penultima etapă s-a dovedit a fi lovitura decisivă în lupta pentru onorurile generale.

Van Beveren, care a alunecat cu 15 minute în spatele lui Sunderland în Etapa 11, a cimentat P4 la general pentru Yamaha, în timp ce Joan Barreda a completat top cinci pe cea de-a doua Honda de uzină.

Un alt pilot Honda, Ricky Brabec, a fost al șaselea la general, după ce a ratat victoria din etapa finală a raliului cu doar cinci secunde în fața lui Quintanilla, în timp ce Jose Ignacio Cornejo s-a asigurat că toți cei patru piloti Honda au terminat în primii șapte.

Restul primilor 10 a rămas, de asemenea, neschimbat după Etapa 11, Andrew Short (Yamaha) ocupând locul opt în fața începătorului Mason Klein (KTM) și a dublului câștigător al evenimentului Toby Price (KTM).

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss