Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 9: De Villiers conduce o triplă Toyota, Loeb P5

Vizualizări: 21526

Toyota s-a bucurat de cea mai puternică prezentare în Raliului Dakar din 2022 în etapa a 9-a, Giniel de Villiers a condus o triplă pentru constructorul japonez în fața lui Henk Lategan și a liderului general Nasser Al-Attiyah.

Având în vedere că Mattias Ekstrom și Stephane Peterhansel au fost nevoiți să deschidă drumul după terminarea dubla pe podium de luni, cele trei Toyota s-au luptat pentru victorie în testul de 287 km de lângă Wadi Ad Dawasir.

Câștigătorul etapei 5, Lategan, a deținut avantajul timpuriu cu mașina sa Hilux T1+, dar nu a reușit să facă un decalaj față de colegii săi de Villiers și Al-Attiyah, deoarece Peterhansel și Sebastien Loeb de la Prodrive au oferit și ei o luptă dură pentru Toyota la început.

De Villiers a ajuns în frunte la al treilea punct de referință la 118 km și a reușit să rămână aproape în frunte, câștigând o victorie în prima etapă a Dakar-ului cu doar nouă secunde în fața lui Lategan din Africa de Sud.

Al-Attiyah a terminat cu puțin peste un minut în spatele coechipierilor săi pe locul al treilea, după ce a pierdut timp luni, cu un diferențial spate rupt, întărindu-și oferta pentru a patra victorie în carieră la Dakar.

Ekstrom a terminat incredibil la doar 2m07s de ritmul Toyota, pe locul patru, în timp ce Loeb a terminat cu încă patru secunde în spate pe locul cinci, după ce a alergat până în P2 la începutul etapei.

Sainz și Peterhansel au terminat pe locul șase și, respectiv, opt cu celelalte două Audi, niciunul pierzând mai mult de 4 minute în fața lui de Villiers, în timp ce campionul din 2014, Nani Roma, a revenit dintr-o serie dificilă de rezultate pentru a termina pe locul 10.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În clasamentele generale, Al-Attiyah se bucură acum de un avans de 39m05s față de cel mai apropiat rival al său, Loeb, îndreptându-se spre ultimele trei etape ale raliului, cu Yazeed Al Rajhi la aproape o oră în derivă în Overdrive Toyota.

Orlando Terranova (Prodrive) este acum al patrulea la general, în timp ce de Villiers l-a întrecut și pe Jakub Przygosnki de la X-raid Mini, după victoria sa în Etapa 9, pentru a urca pe locul cinci.

Audi nu a intrat încă în top 10, concurentul său de top, Ekstrom, aflat în prezent pe locul 11 ​​și la 10 minute de Matthieu Serradori (Century).

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss