More

  Latest Posts

  Dakar 2022, Etapa 9: De Villiers conduce o triplă Toyota, Loeb P5

  Toyota s-a bucurat de cea mai puternică prezentare în Raliului Dakar din 2022 în etapa a 9-a, Giniel de Villiers a condus o triplă pentru constructorul japonez în fața lui Henk Lategan și a liderului general Nasser Al-Attiyah.

  Având în vedere că Mattias Ekstrom și Stephane Peterhansel au fost nevoiți să deschidă drumul după terminarea dubla pe podium de luni, cele trei Toyota s-au luptat pentru victorie în testul de 287 km de lângă Wadi Ad Dawasir.

  Câștigătorul etapei 5, Lategan, a deținut avantajul timpuriu cu mașina sa Hilux T1+, dar nu a reușit să facă un decalaj față de colegii săi de Villiers și Al-Attiyah, deoarece Peterhansel și Sebastien Loeb de la Prodrive au oferit și ei o luptă dură pentru Toyota la început.

  De Villiers a ajuns în frunte la al treilea punct de referință la 118 km și a reușit să rămână aproape în frunte, câștigând o victorie în prima etapă a Dakar-ului cu doar nouă secunde în fața lui Lategan din Africa de Sud.

  Al-Attiyah a terminat cu puțin peste un minut în spatele coechipierilor săi pe locul al treilea, după ce a pierdut timp luni, cu un diferențial spate rupt, întărindu-și oferta pentru a patra victorie în carieră la Dakar.

  Ekstrom a terminat incredibil la doar 2m07s de ritmul Toyota, pe locul patru, în timp ce Loeb a terminat cu încă patru secunde în spate pe locul cinci, după ce a alergat până în P2 la începutul etapei.

  Sainz și Peterhansel au terminat pe locul șase și, respectiv, opt cu celelalte două Audi, niciunul pierzând mai mult de 4 minute în fața lui de Villiers, în timp ce campionul din 2014, Nani Roma, a revenit dintr-o serie dificilă de rezultate pentru a termina pe locul 10.

  În clasamentele generale, Al-Attiyah se bucură acum de un avans de 39m05s față de cel mai apropiat rival al său, Loeb, îndreptându-se spre ultimele trei etape ale raliului, cu Yazeed Al Rajhi la aproape o oră în derivă în Overdrive Toyota.

  Orlando Terranova (Prodrive) este acum al patrulea la general, în timp ce de Villiers l-a întrecut și pe Jakub Przygosnki de la X-raid Mini, după victoria sa în Etapa 9, pentru a urca pe locul cinci.

  Audi nu a intrat încă în top 10, concurentul său de top, Ekstrom, aflat în prezent pe locul 11 ​​și la 10 minute de Matthieu Serradori (Century).

  Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss