Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 7: Van Beveren preia conducerea generală, Cornejo câștigă

Vizualizări: 19046

Pilotul Yamaha Adrien van Beveren a ajuns în fruntea clasamentului general al categoriei de motociclete din Raliul Dakar în etapa a 7-a, în timp ce Jose Ignacio Cornejo a câștigat.

Cu mulți dintre principalii piloti care se luptă duminică la testul de 402 km Riyadh-Al Dawadimi, van Beveren a reușit să treacă de pe a patra poziție pe care o deținea în ziua de odihnă pe primul loc.

Pilotul francez a câștigat o poziție chiar înainte de start, deoarece pilotul GasGas, Daniel Sanders, s-a prăbușit în timpul secțiunii de legătură înainte de speciala cronometrată, în timp ce coechipierul australianului Sunderland și cel mai apropiat rival al său, Matthias Walkner de la KTM, ambii au pierdut mai mult de 20 de minute.

Nici Van Beveren nu a avut cea mai bună rundă, scăzând cu 11 minute și 22 de secunde în raport cu Cornejo – care a câștigat prima etapă a Dakarului și a treia din carieră. Dar timpul pe care l-a câștigat faţă de Sunderland și Walkner l-a pus pe omul Yamaha la comanda clasamentului, cu cinci etape rămase, cu 5m12s înaintea lui Walkner.

Pe locul opt în ziua de odihnă, campionul în exerciţiu Kevin Benavides (KTM) s-a dovedit a fi cel mai apropiat contestatar al lui Cornejo, terminând cu doar 44 de secunde în întârziere față de el.

Înseamnă că Benavides a sărit pe locul trei la general, la 5m23s în spatele lui van Beveren, în timp ce Sunderland – singurul reprezentant al GasGas după ieșirea lui Sanders – este acum al patrulea, la 5m38s de conducere.

Pilotul de la Sherco, Lorenzo Santolino, a câștigat o poziție pentru a ocupa P5 la general, trecând în fața lui Pablo Quintanilla, pe locul șase. În ciuda unei accidentări la umăr din Etapa 5, Joan Barreda de la Honda a fost al treilea cel mai rapid, ajungând pe locul șapte la general, în fața lui Stefan Svitko de la KTM, Cornejo și a doua Yamaha a lui Andrew Short.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pe locul 11 ​​se află Toby Price de la KTM, la mai puțin de 30 de minute de conducere, în timp ce Ricky Brabec de la Honda a câștigat timp și ocupă locul 14 la general, la 38 de minute de van Beveren.

Pos.#NameBikeTimeGapPenalty
142Adrien van BeverenYAMAHA23:45:02 00:00:00
252Matthias WalknerKTM23:50:14+00:05:1200:00:00
31Kevin BenavidesKTM23:50:25+00:05:2300:00:00
43Sam SunderlandKTM23:50:40+00:05:3800:00:00
515Lorenzo SantolinoSHERCO FACTORY23:51:36+00:06:3400:00:00
67Pablo QuintanillaHONDA23:53:17+00:08:1500:00:00
788Joan BarredaHONDA23:53:35+00:08:3300:01:00
8142Stefan SvitkoKTM24:05:20+00:20:1800:00:00
911Jose Ignacio CornejoHONDA24:11:39+00:26:3700:00:00
1029Andrew ShortYAMAHA24:13:12+00:28:1000:00:00

 

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss