GP24 Media

LATEST POSTS

Dakar 2022, Etapa 6: Sanders câștigă, Sunderland conduce în ziua de odihnă

Sanders
Vizualizări: 13700

Daniel Sanders a luat vineri a doua victorie de etapă completă a Raliului Dakar 2022, în timp ce coechipierul său de la GasGas, Sam Sunderland, a terminat pe locul al doilea pentru a menține un mic avans înainte de ziua de odihnă de sâmbătă.

Pilotul australian Sanders a fost declarat câștigătorul etapei 6, deoarece bucla de 421 km din jurul Riadului a fost întreruptă în prima zonă după 101 km. Acest lucru s-a datorat îngrijorărilor de siguranță cu privire la degradarea terenului, care a fost folosit de concurenții cu mașini și camioane joi și agravat și mai mult de ploile abundente.

Sanders a condus la fiecare punct de referință pentru a termina cu 2m26 de secunde în faţa lui Sunderland, care la rândul său a terminat cu doar 10 secunde înaintea celui mai apropiat rival al său în clasamentul general, Matthias Walkner de la KTM.

Înseamnă că Sunderland ia un avans de 2m39s față de Walkner în ziua de odihnă, Sanders urcând pe locul trei, la doar 5m35s de coechipierul său. Adrian van Beveren a scazut un loc în clasamentul general după ce a terminat pe locul opt în etapă, cu 4m10 mai jos de Sanders.

Pablo Quintanilla de la Honda completează top cinci, depășindu-l pe pilotul Sherco Lorenzo Santolino cu al patrulea cel mai bun timp.

Campionul în exercițiu KTM, Kevin Benavides, merge în ziua de odihnă pe locul opt, în spatele lui Stefan Svitko, în timp ce Joan Barreda ocupă locul nouă, după ce a ales să continue raliul în ciuda faptului că s-a rănit la umăr într-o accidentare joi.

A fost o dramă pentru Ross Branch de la Yamaha, care a început etapa al șaptelea la general, dar a trebuit să fie transportat pe drum la bivuac pentru tratament medical în urma unui accident. De asemenea, a suferit un incident devreme și câștigătorul etapei de joi, Danilo Petrucci (KTM), dar fostul pilot de MotoGP a reușit să continue și să termine pe locul 40, la 12m44s de ritm.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Colegul KTM, Toby Price, care a pierdut victoria de etapă de joi din cauza unei sancțiuni de viteză, a fost vineri pe locul nouă și se îndreaptă spre ziua de odihnă pe locul 12 la general, în timp ce campionul 2020 Ricky Brabec (Honda) ocupă locul 15.

Pos. # Name Bike Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland KTM 19:55:59   00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 19:58:38 +00:02:39 00:00:00
3 4 Daniel Sanders KTM 20:01:34 +00:05:35 00:00:00
4 42 Adrien van Beveren YAMAHA 20:03:42 +00:07:43 00:00:00
5 7 Pablo Quintanilla HONDA 20:13:43 +00:17:44 00:00:00
6 15 Lorenzo Santolino SHERCO FACTORY 20:14:21 +00:18:22 00:00:00
7 142 Stefan Svitko KTM 20:20:28 +00:24:29 00:00:00
8 1 Kevin Benavides KTM 20:20:55 +00:24:56 00:00:00
9 88 Joan Barreda HONDA 20:21:58 +00:25:59 00:01:00
10 43 Mason Klein KTM 20:33:07 +00:37:08 00:00:00

 

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES