Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 4: Barreda câștigă din nou şi Petrucci revine

Vizualizări: 16897

Pilotul Honda Joan Barreda a devenit miercuri primul câștigător repetat de etapă a Raliului Dakar 2022, în timp ce Danilo Petrucci a făcut o performanță pentru a termina pe locul al treilea.

În ceea ce a fost cea mai lungă etapă a Dakar-ului în 2022, cu o specială de 464 km situată între Al Qaisumah și Riad, de două ori câștigător în MotoGP, Petrucci, a stabilit ritmul de început pe KTM, în timp ce a condus grupul până la primele trei puncte de referință.

Barreda a luat-o înainte la următorul punct de neutralizare și, deși Petrucci a reușit să țină pasul cu ritmul său inițial, pilotul spaniol a reușit în curând să-și construiască un avantaj semnificativ în față.

Odată cu diminuarea provocării lui Petrucci, Barreda a ajuns la a 29-a victorie de etapă în carieră la Dakar, luând onorurile de top cu 4m37s.

Pablo Quintanilla a făcut scorul de 1-2 pentru campionii în curs Honda, pilotul îndepărtându-se de Petrucci la penultimul punct de referință și în cele din urmă terminând cu puțin peste două minute față de pilotul de 31 de ani.

Echipa Sherco TVS s-a bucurat de cea mai puternică ieșire din Dakar de până acum, pilotul Rui Goncalves, în anul doi, terminând cu opt minute mai jos de Barreda pe locul patru, iar coechipierul Lorenzo Santolino terminând chiar în spatele lui pe locul cinci.

Mai în spate, Sam Sunderland a stabilit al șaptelea cel mai rapid timp al zilei pentru a-și menține conducerea în clasamentul general. Cu toate acestea, coechipierul său de la GasGas, Daniel Sanders, a îndurat o zi mult mai dificilă, terminând cu peste 18 minute de ritm pe locul 17.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

A fost, de asemenea, o zi de averi mixte pentru echipa KTM, Matthias Walkner fiind singurul pilot în afară de Petrucci care a pătruns în top 10.

Câștigătorul Dakarului din 2018 a încheiat ziua pe locul opt cel mai rapid, cu opt locuri înaintea noului coechipier Kevin Benavides, în timp ce Toby Price s-a luptat să ajungă pe locul 30 pe cealaltă motocicletă KTM 450 Rally de uzină.

La Yamaha, Adrien van Beveren a condus producătorului japonez pe locul 12, în timp ce Andrew Short și Ross Branch s-au clasat pe locul 14 și, respectiv, pe locul 15.

În clasamentul general, Sunderland deține acum un avans de trei minute față de Walkner, cu van Beveren coborând pe locul al treilea cu Yamaha.

Sanders urcă pe locul al patrulea după ce comisarii i-au anulat o penalizare de 10 minute din etapa 2, în urma unui protest al echipei sale GasGas.

Santolino ocupă acum P5 la general, în timp ce Quintanilla rămâne cel mai bun pilot Honda în P6 – 11m13s de Sunderland.

O a doua victorie de etapă în trei zile l-a propulsat pe Barreda pe locul șapte în clasament, la doar 13 minute de primul loc.

Pos. #. Name Mark Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland GASGAS 15:30:01   00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 15:33:01 +00:03:00 00:00:00
3 42 Adrien van Beveren YAMAHA 15:34:55 +00:04:54 00:00:00
4 4 Daniel Sanders GASGAS 15:37:08 +00:07:07 00:00:00
5 15 Lorenzo Santolino SHERCO FACTORY 15:40:29 +00:10:28 00:00:00
6 7 Pablo Quintanilla HONDA 15:41:14 +00:11:13 00:00:00
7 88 Joan Barreda HONDA 15:43:13 +00:13:12 00:00:00
8 5 Skyler Howes HUSQVARNA 15:45:17 +00:15:16 00:00:00
9 142 Stefan Svitko KTM 15:50:43 +00:20:42 00:00:00
10 1 Kevin Benavides KTM 15:55:13 +00:25:12 00:00:00

 

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss