More

    Latest Posts

    Dakar 2022, Etapa 3: Rodrigues câștigă, Sunderland încă lider

    Pilotul Hero MotoSports, Joaquim Rodrigues, a obținut prima sa victorie de etapă în Raliul Dakar, marți, în timp ce Sam Sunderland, de la GasGas, păstrează conducerea generală.

    Daniel Sanders a fost cel care a condus majoritatea etapei de 255 km scurtate de ploaie lângă Al Qaisumah, recuperându-se dintr-o ieșire dificilă de luni care l-a coborât de pe primul la al treilea loc în clasamentul general.

    Pilotul GasGas a scos un avans de puțin peste un minut față de grupul de urmărire condus de Rodrigues la primul punct de referință și a reușit să păstreze acest avantaj până la penultimul punct de control.

    Cu toate acestea, australianul a scăpat de aproape patru minute față de primii în ultima porțiune de 35 km până la linia de sosire, permițându-i lui Rodrigues să treacă și să câștige etapa.

    A marcat prima victorie într-o etapă în cinci starturi la Dakar – precum și prima pentru producătorul indian Hero.

    Toby Price, de două ori campion la Dakar, s-a bucurat de cel mai bun final de etapă al său de până acum în 2022, ajungând la 1m03s în spatele lui Rodrigues, pe locul doi pe KTM.

    Începătorul vedetă din acest an, Mason Klein, a avut o altă performanță impresionantă pe BAS KTM, tânărul de 20 de ani terminând cu doar 1m14s de ritm pe locul trei și cu o poziție înaintea motocicletei Husqvarna de top a lui Skyler Howes.

    Sanders a fost în cele din urmă clasat pe locul cinci, la 2m55s de timpul lui Rodrigues, dar a învins Yamaha lui Andrew Short, precum și pe prima intrare Honda a campionului 2020 Ricky Brabec.

    Kevin Benavides (KTM) și Adrien van Beveren (Yamaha) au fost al optulea, respectiv al nouălea, în timp ce câștigătorul din 2018 Matthias Walkner a concurat în top 10 pentru KTM.

    După ce a câștigat etapa 2 de luni pentru a se reîntoarce în concurența generală, Joan Barreda de la Honda a scăzut din nou în ordine cu al 24-lea cel mai rapid timp, pierzând peste 10 minute în fața liderilor.

    Rivalul său de la GasGas, Sunderland, s-a descurcat puțin mai bine, pierzând 7m30 în drum spre locul 17, dar el continuă să rămână în fruntea clasamentului general cu doar patru secunde față de van Beveren de la Yamaha.

    Walkner este acum al treilea în clasamentul general, la doar 1m30s în spatele fostului său coechipier KTM Sunderland, cu Sanders alunecând pe locul cinci în clasament în spatele lui Howes.

    Lorenzo Santolino deține locul șase, în ciuda unei alergări relativ mediocre până pe locul 20 în Etapa 3, în faţa lui Pablo Quintanilla și KTM-urile lui Benavides și Stefan Svitko.

    În ciuda victoriei lui Rodrigues, coechipierul său, Aaron Mare, este cel mai bine clasat pilot Hero în clasament, deținând în prezent locul 10 din filiala Ross de la Yamaha.

    Petrucci se întoarce

    După retragerea sa de luni, câștigătorul cursei MotoGP Danilo Petrucci a putut să se întoarcă în Etapa 3, ca parte a unei noi reguli introduse în Raliul Dakar din acest an.

    Mergând în culorile Tech 3 KTM, pilotul italian a stabilit al 22-lea cel mai rapid timp al zilei, învingându-i Barreda (locul 24) și Quintanilla (locul 26).

    Pos. # Name Make Time Gap Penalty
    1 3 Sam Sunderland GasGas 11:13:40   00:00:00
    2 42 Adrien van Beveren Yamaha 11:13:44 +00:00:04 00:00:00
    3 52 Matthias Walkner KTM 11:15:10 +00:01:30 00:00:00
    4 5 Skyler Howes Husqvarna 11:17:35 +00:03:55 00:00:00
    5 4 Daniel Sanders GasGas 11:22:34 +00:08:54 00:10:00
    6 15 Lorenzo Santolino Sherco 11:25:27 +00:11:47 00:00:00
    7 7 Pablo Quintanilla Honda 11:30:31 +00:16:51 00:00:00
    8 1 Kevin Benavides KTM 11:31:25 +00:17:45 00:00:00
    9 142 Stefan Svitkko Slovnaft KTM 11:31:34 +00:17:54 00:00:00
    10 6 Aaron Mare Hero 11:32:21 +00:18:41 00:00:00

     

    Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

    Sursa: Motorsport Network

    Photocredit: Motorsport Network


    Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
    Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
    Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
    With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
    Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
    Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

    Latest Posts

    Don't Miss