GP24 Media

LATEST POSTS

Dakar 2022, Etapa 2: Barreda câștigă, Sunderland devine liderul general

Barreda
Vizualizări: 19410

Pilotul Honda Joan Barreda a câștigat luni cea de-a doua etapă a Raliului Dakar 2022, în timp ce rivalul GasGas, Sam Sunderland, a terminat pe locul al doilea, trecând la conducere în clasamentul general.

Cu Daniel Sanders (GasGas) pierzând timp în fața rivalilor săi după ce a deschis drumul și apoi a cedat teren suplimentar cu o eroare costisitoare de navigație, categoria de motociclete a fost larg deschisă în speciala de 338 km între Ha’il și Al Qaisumah.

Veteranul spaniol Barreda a profitat din plin de necazurile lui Sanders, obținând cea de-a 28-a victorie de etapă Dakar pentru a se încadra în top 10 în clasamentul general, după un început dificil sâmbătă.

După ce s-a clasat doar pe locul 17 la general și cu 40 de minute în fața lui Sanders la intrarea în scenă, Barreda a fost rapid de la început pe motocicleta sa Honda CRF 450 Rally, alergând pe locul al doilea în spatele lui Rui Goncalves de la Sherco, înainte de a prelua conducerea la al patrulea punct de referință.

El a continuat să se îndepărteze de rivalii săi după aceea, câștigând în cele din urmă etapa cu o marjă cuprinzătoare de 5m33s în fața lui Sunderland.

Câștigător Dakar în 2017, Sunderland, și-a îndurat o mare parte de necazuri în primele două zile ale raliului, dar cu Pablo Quintanilla întâmpinând probleme şi luni, al doilea cel mai bun timp al său a fost suficient de rapid pentru a-l propulsa în fruntea clasamentului general. 

Coechipierii lui Sunderland, Kevin Benavides și Toby Price, au terminat etapa a doua pe pozițiile a treia și a cincea, despărțiți de Skyler Howles pe Husqvarna, încheind o zi puternică pentru constructorul austriac.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Joaquim Rodrigues a fost un al șaselea impresionant pentru Hero, la puțin peste 10 minute de Barreda, cu Stefan Svitoko (Slovnaft KTM) urmărindu-l îndeaproape pe locul șapte.

Adrien van Beveren l-a condus pe colegul său de echipă Yamaha, Andrew Short, pe locul opt, în timp ce top 10 a fost completat de Aaron Mare pe motocicleta Hero.

Mai în spate, Sanders a fost clasat provizoriu pe locul 22 după ce a pierdut aproape 25 de minute în fața lui Barreda, Quintanilla terminând cu trei poziții în urmă pe locul 25.

Dakar 2022, Etapa 2: Barreda câștigă, Sunderland devine liderul general

În clasamentul general, Sunderland deține un avans mic de 2m51s față de Yamaha lui van Beveren, Sanders menținând uimitor locul trei datorită tamponului pe care l-a construit în etapa de deschidere de duminică.

Matthias Walkner este pilotul KTM de pe locul patru, în ciuda faptului că a terminat luni doar pe locul 14, iar Howes și Lorenzo Santolino (Sherco) urmează pe locul cinci și, respectiv, pe locul șase.

Quintanilla a alunecat de pe locul doi pe locul șapte după ce a căzut o jumătate de oră în fruntea liderilor, Svitko și Mare s-au clasat pe locul opt, respectiv al nouălea.

Barreda a completat top 10, dar se confruntă cu un deficit de 20m25 față de liderul general Sunderland, cu 10 etape rămase de parcurs.

Dramă pentru Petrucci

După o alergare impresionantă până pe locul 13 în prima etapă de duminică lângă Ha’il, câștigătorul din MotoGP, speranțele lui Danilo Petrucci de a avea un final competitiv la debutul său în Dakar au fost spulberate de probleme mecanice în etapa a 2-a.

În imposibilitatea de a-și repara KTM-ul marca Tech 3 după oprirea la marca de 115 km, Petrucci a cerut organizatorilor să-l transporte cu avionul la bivuac, marcându-l drept pensionat oficial.

Cu toate acestea, datorită unei noi reguli introduse la Dakar anul acesta, italianul va putea relua raliul de marți pentru a-și continua tranziția de la cursele pe circuit.

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES