More

  Latest Posts

  Dakar 2022, Etapa 11: Sunderland preia conducerea înainte de ultima zi

  Sam Sunderland conduce categoria de motociclete din Raliul Dakar, îndreptându-se spre ultima zi, după ce a ratat cu puțin victoria în penultima etapă în fața lui Kevin Benavides.

  Britanicul Sunderland s-a pus într-o poziție puternică pentru a câștiga o a doua coroană Dakar cu o cursă solidă în bucla de 346 km de joi în jurul Bisha, deoarece câțiva dintre principalii săi rivali din clasamentul general au pierdut teren considerabil din cauza problemelor de navigație.

  Pilotul GasGas a condus cea mai mare parte a etapei, dar a pierdut timp după penultimul punct de referință și a ratat o a doua victorie a raliului cu doar patru secunde față de Benavides, care s-a alăturat evenimentului după retragerea sa de miercuri.

  Cu toate acestea, Sunderland va prelua conducerea cu 6m52s în etapa finală relativ scurtă de vineri, de la Bisha la Jeddah.

  Adrien van Beveren de la Yamaha l-a condus pe Sunderland cu aproape șase minute peste noapte, dar a fost al patrulea în ordinea de rulare pentru vineri și a suferit în consecință – împreună cu cei trei piloti care au început înaintea lui, câștigătorul Etapei 10 Toby Price (KTM), Luciano Benavides (Husqvarna) și Joan Barreda (Honda).

  Van Beveren a pierdut cel mai mic timp din acest grup, dar este la aproximativ 21 de minute la Sunderland.

  Rezultatul este că francezul a căzut pe locul al patrulea la general, la 15m30s de conducere, Pablo Quintanilla (Honda) urcând pe locul al doilea și Matthias Walkner (KTM) al treilea, cu 7m15s mai jos.

  Șansele lui Quintanilla de a-i oferi constructorului Honda a treia coroană consecutivă Dakar au primit un impuls minor atunci când s-a decis că sancțiunile pentru viteză aplicate atât lui Quintanilla cât și lui Barreda miercuri vor fi reduse la jumătate.

  Acest lucru i-a dat înapoi lui Quintanilla un minut din cele două pe care le-a pierdut, dar nu a afectat poziția lui sau a lui Barreda în ordinea de rulare.

  Barreda, pe de altă parte, pare să fie aproape în afara luptei, deoarece se află pe locul cinci și la aproape 28 de minute în spatele lui Sunderland.

  Ceilalți piloti Honda, Ricky Brabec și Jose Ignacio Cornejo, se află acum pe locurile șase și șapte, perechea trecând în fața lui Andrew Short de la Yamaha și de Mason Klein de la KTM.

  Price, în ciuda faptului că a pierdut 31 de minute, deține ultimul loc în top 10.

  Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss