Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 11: Sunderland preia conducerea înainte de ultima zi

Vizualizări: 16658

Sam Sunderland conduce categoria de motociclete din Raliul Dakar, îndreptându-se spre ultima zi, după ce a ratat cu puțin victoria în penultima etapă în fața lui Kevin Benavides.

Britanicul Sunderland s-a pus într-o poziție puternică pentru a câștiga o a doua coroană Dakar cu o cursă solidă în bucla de 346 km de joi în jurul Bisha, deoarece câțiva dintre principalii săi rivali din clasamentul general au pierdut teren considerabil din cauza problemelor de navigație.

Pilotul GasGas a condus cea mai mare parte a etapei, dar a pierdut timp după penultimul punct de referință și a ratat o a doua victorie a raliului cu doar patru secunde față de Benavides, care s-a alăturat evenimentului după retragerea sa de miercuri.

Cu toate acestea, Sunderland va prelua conducerea cu 6m52s în etapa finală relativ scurtă de vineri, de la Bisha la Jeddah.

Adrien van Beveren de la Yamaha l-a condus pe Sunderland cu aproape șase minute peste noapte, dar a fost al patrulea în ordinea de rulare pentru vineri și a suferit în consecință – împreună cu cei trei piloti care au început înaintea lui, câștigătorul Etapei 10 Toby Price (KTM), Luciano Benavides (Husqvarna) și Joan Barreda (Honda).

Van Beveren a pierdut cel mai mic timp din acest grup, dar este la aproximativ 21 de minute la Sunderland.

Rezultatul este că francezul a căzut pe locul al patrulea la general, la 15m30s de conducere, Pablo Quintanilla (Honda) urcând pe locul al doilea și Matthias Walkner (KTM) al treilea, cu 7m15s mai jos.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Șansele lui Quintanilla de a-i oferi constructorului Honda a treia coroană consecutivă Dakar au primit un impuls minor atunci când s-a decis că sancțiunile pentru viteză aplicate atât lui Quintanilla cât și lui Barreda miercuri vor fi reduse la jumătate.

Acest lucru i-a dat înapoi lui Quintanilla un minut din cele două pe care le-a pierdut, dar nu a afectat poziția lui sau a lui Barreda în ordinea de rulare.

Barreda, pe de altă parte, pare să fie aproape în afara luptei, deoarece se află pe locul cinci și la aproape 28 de minute în spatele lui Sunderland.

Ceilalți piloti Honda, Ricky Brabec și Jose Ignacio Cornejo, se află acum pe locurile șase și șapte, perechea trecând în fața lui Andrew Short de la Yamaha și de Mason Klein de la KTM.

Price, în ciuda faptului că a pierdut 31 de minute, deține ultimul loc în top 10.

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss