Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 11: Sainz cel mai rapid, Al-Attiyah la un pas de victorie

Vizualizări: 16872

Carlos Sainz a obținut încă o victorie de etapă pentru Audi în penultima zi a Raliului Dakar, în timp ce Nasser Al-Attiyah și-a consolidat conducerea clasamentului general cu locul opt.

Sainz nu a fost niciodată amenințat în bucla de 346 km de lângă Bisha, de când a preluat conducerea la al treilea punct de control de la Lucio Alvarez de la Overdrive, spaniolul abordând cu succes dunele moi spre sfârșitul etapei în drum spre o victorie confortabilă de 2m04s.

Aceasta a fost a doua victorie de etapă a lui Sainz în Dakar din acest an și a patra pentru noul competitor hibrid RS Q e-tron de la Audi.

Rezultatul a marcat continuarea cursei puternice a Audi în a doua săptămână a raliului, producătorul german câștigând acum trei din cele cinci etape din ziua de odihnă de sâmbătă – toți cei trei piloți ai săi obținând o victorie fiecare.

Fostul coechipier al lui Sainz, Sebastien Loeb, a devenit cel mai apropiat rival al său la sfârșitul zilei, francezul făcând o altă performanță solidă în BRX condus de Prodrive pentru a termina pe locul al doilea.

Loeb a câștigat cu puțin peste patru minute în fața principalului rival Al-Attiyah, care a avut o cursă modestă până pe locul opt în Toyota Hilux – la două locuri în spatele coechipierului Giniel de Villiers.

Cu toate acestea, acest lucru îl lasă pe pilotul din Qatar cu un avantaj uriaș de 28m19, îndreptându-se vineri spre scurta etapă finală la Jeddah, punându-l într-o poziție privilegiată pentru a câştiga o a patra victorie la Dakar.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Al-Attiyah și Toyota au câștigat ultima dată împreună la Dakar în 2019, ultimul an în care raliul a vizitat America de Sud înainte de a începe epoca sa actuală în Arabia Saudită.

Dakar 2022, Etapa 11: Sainz cel mai rapid, Al-Attiyah la un pas de victorie

În spatele câștigătorului etapei Sainz și Loeb, locul doi, Alvarez a terminat cu puțin mai mult de trei minute de ritm pe locul trei, cu Mattias Ekstrom (Audi) și Nani Roma (Prodrive) nu departe în al patrulea și, respectiv, al cincilea.

Stephane Peterhansel a pierdut șase minute în cursul zilei și a încheiat etapa cu aproximativ aceeași marjă față de coechipierul Sainz, ajungând pe locul șapte în spatele lui de Villiers.

În clasamentul general, pilotul saudit Yazeed Al Rajhi a pierdut peste o oră în spatele lui Al-Attiyah pe locul al treilea, în timp ce o ieșire grea pentru pilotul X-raid Mini, Jakub Przygonski, i-a ridicat pe Orlando Terranova (Prodrive) și pe de Villiers pe locurile patru și, respectiv, cinci.

Ekstrom urcă pe locul nouă la general, ajutat de o zi dificilă pentru un alt pilot de raid X Sebastian Halpern.

Actualizare: Loeb a fost lovit cu o penalizare de cinci minute pentru depășirea vitezei în etapa 11, împingând diferența față de Al-Attiyah înapoi cu până la 33 de minute.

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss