More

  Latest Posts

  Dakar 2022, Etapa 11: Sainz cel mai rapid, Al-Attiyah la un pas de victorie

  Carlos Sainz a obținut încă o victorie de etapă pentru Audi în penultima zi a Raliului Dakar, în timp ce Nasser Al-Attiyah și-a consolidat conducerea clasamentului general cu locul opt.

  Sainz nu a fost niciodată amenințat în bucla de 346 km de lângă Bisha, de când a preluat conducerea la al treilea punct de control de la Lucio Alvarez de la Overdrive, spaniolul abordând cu succes dunele moi spre sfârșitul etapei în drum spre o victorie confortabilă de 2m04s.

  Aceasta a fost a doua victorie de etapă a lui Sainz în Dakar din acest an și a patra pentru noul competitor hibrid RS Q e-tron de la Audi.

  Rezultatul a marcat continuarea cursei puternice a Audi în a doua săptămână a raliului, producătorul german câștigând acum trei din cele cinci etape din ziua de odihnă de sâmbătă – toți cei trei piloți ai săi obținând o victorie fiecare.

  Fostul coechipier al lui Sainz, Sebastien Loeb, a devenit cel mai apropiat rival al său la sfârșitul zilei, francezul făcând o altă performanță solidă în BRX condus de Prodrive pentru a termina pe locul al doilea.

  Loeb a câștigat cu puțin peste patru minute în fața principalului rival Al-Attiyah, care a avut o cursă modestă până pe locul opt în Toyota Hilux – la două locuri în spatele coechipierului Giniel de Villiers.

  Cu toate acestea, acest lucru îl lasă pe pilotul din Qatar cu un avantaj uriaș de 28m19, îndreptându-se vineri spre scurta etapă finală la Jeddah, punându-l într-o poziție privilegiată pentru a câştiga o a patra victorie la Dakar.

  Al-Attiyah și Toyota au câștigat ultima dată împreună la Dakar în 2019, ultimul an în care raliul a vizitat America de Sud înainte de a începe epoca sa actuală în Arabia Saudită.

  Sainz

  În spatele câștigătorului etapei Sainz și Loeb, locul doi, Alvarez a terminat cu puțin mai mult de trei minute de ritm pe locul trei, cu Mattias Ekstrom (Audi) și Nani Roma (Prodrive) nu departe în al patrulea și, respectiv, al cincilea.

  Stephane Peterhansel a pierdut șase minute în cursul zilei și a încheiat etapa cu aproximativ aceeași marjă față de coechipierul Sainz, ajungând pe locul șapte în spatele lui de Villiers.

  În clasamentul general, pilotul saudit Yazeed Al Rajhi a pierdut peste o oră în spatele lui Al-Attiyah pe locul al treilea, în timp ce o ieșire grea pentru pilotul X-raid Mini, Jakub Przygonski, i-a ridicat pe Orlando Terranova (Prodrive) și pe de Villiers pe locurile patru și, respectiv, cinci.

  Ekstrom urcă pe locul nouă la general, ajutat de o zi dificilă pentru un alt pilot de raid X Sebastian Halpern.

  Actualizare: Loeb a fost lovit cu o penalizare de cinci minute pentru depășirea vitezei în etapa 11, împingând diferența față de Al-Attiyah înapoi cu până la 33 de minute.

  Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss