Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 10: Van Beveren preia conducerea, Price câștigă

Vizualizări: 23991

Pilotul Yamaha Adrien van Beveren a revenit în fruntea clasamentului general, iar Toby Price de la KTM a câştigat etapa de miercuri.

Van Beveren a început ziua al treilea la general, urmându-l pe Matthias Walkner cu mai puțin de patru minute înaintea cursei de 375 km între Wadi Ad Dawasir și Bisha.

Price a câștigat onoruri în etapa 10 şi a profitat de avantajul de la marca de 258 km pentru a câștiga prima sa victorie a raliului, după ce și-a pierdut victoria din etapa 5 din cauza unei penalizare pentru depăirea vitezei.

Cel mai apropiat rival al australianului a fost Luciano Benavides, care se afla la 2m09s pe singura Husqvarna de uzină rămasă.

Joan Barreda de la Honda a condus o mare parte a etapei, dar a pierdut o bucată de timp la jumătatea parcursului, deși și-a revenit pentru a termina pe locul al treilea și la puțin peste trei minute de Price.

Coechipierul spaniolului Pablo Quintanilla, prin comparație, a putut reuși doar locul 10 în acea zi, dar a sărit pe locul al doilea în clasamentul general în spatele lui van Beveren.

În spatele perechii se află pilotul GasGas Sam Sunderland, care a fost doar pe locul 19 cel mai rapid, dar rămâne la 5m59s de conducere.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dakar 2022, Etapa 10: Van Beveren preia conducerea, Price câștigă

Barreda este acum al patrulea la general, cu 6m47s în spate, în timp ce liderul Walkner a coborât pe locul cinci, deși la doar 8m24s în spatele lui van Beveren.

Price a trecut de pe locul nouă la al șaselea, câștigând tot din retragerea coechipierului KTM Kevin Benavides, dar se confruntă cu un deficit descurajator de 27 de minute cu doar două etape rămase până la final.

Ricky Brabec de la Honda a intrat acum în top 10 pe locul nouă, în spatele colegilor americani Andrew Short (Yamaha) și Mason Klein (KTM), dar înaintea coechipierului Jose Ignacio Cornejo, care a pierdut cu 14 minute.

Pilotul Sherco Lorenzo Santolino a fost al cincilea, dar o penalizare de 15 minute pentru o schimbare de motor acordată în urma etapei de marți l-a lăsat pe locul 11 ​​la general, în fața lui Stefan Svitko, care a primit o penalizare similară.

UPDATE: Perechea Honda formată din Quintanilla și Barreda a fost lovitită de penalizări pentru depăşirea vitezei după sfârșitul etapei, primul pierzând două minute, iar al doilea pierzând patru.

În urma acestor penalizări Quintanilla alunecă pe locul trei în spatele lui Sunderland, în timp ce Barreda coboară pe locul cinci și îi predă o poziție lui Walkner.

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss