More

  Latest Posts

  Dakar 2022, Etapa 10: Peterhansel câștigă, Loeb se apropie de Al-Attiyah

  Stephane Peterhansel a obținut miercuri cea de-a treia victorie de etapă pentru Audi în Raliul Dakar 2022, în timp ce Sebastien Loeb a câștigat mai mult timp față de liderul general Nasser Al-Attiyah, terminând pe locul cinci.

  Peterhansel a fost într-o formă bună de-a lungul celor 375 km dintre Wadi Ad Dawasir și Bisha, una dintre cele mai rapide etape ale raliului,  aproape trecând de coechipierul Carlos Sainz la început, înainte de a prelua conducerea la al treilea punct de referință.

  Odată ajuns în față, Peterhansel și-a extins constant avantajul față de grupul de urmăritori, în cele din urmă sigilând victoria cu 2m06s asupra lui Sainz.

  Aceasta a fost prima victorie de etapă a lui Peterhansel la Dakar 2022 și asta înseamnă că toți cei trei piloți Audi au câștigat acum o etapă anul acesta, după triumful lui Sainz la cel de-al treilea test și succesul lui Ekstrom de luni.

  Pilotul Prodrive/Bahrain, Orlando Terranova, a ajuns să fie cel mai apropiat concurent de primele două Audi, întrecându-l pe Henk Lategan chiar la sfârșit pentru a-și asigura cel mai bun rezultat de la câștigarea Etapei 6 de săptămâna trecută.

  Lategan a terminat în cele din urmă la 12 secunde în spatele lui Terranova, deținând locul trei pentru o mare parte a zilei, dar a ajuns totuși pe cel mai bun loc pentru Toyota, cu Al-Attiyah doar al șaptelea și câștigătorul etapei de marți, Giniel de Villiers, pe locul 12.

  Legenda WRC, Loeb, a căzut până pe locul opt, dar a revenit puternic pentru a termina pe locul cinci, cu 1m35s și două locuri înaintea rivalului său la titlu, Al-Attiyah.

  După prima sa victorie de etapă Dakar de marți, Ekstrom a avut o zi discretă, deoarece a căzut cu puțin peste 10 minute în fața coechipierului său câștigător, Peterhansel, terminând pe locul 11.

  În clasamentul general, Al-Attiyah continuă cu un avans redus cu 32m40s spre ultimele două etape către Jeddah.

  Yazeed Al Rajhi de la Overdrive se află în spatele duo-ului lider pe locul trei, în timp ce Terranova și-a consolidat poziția a patra în clasamentul general în fața lui Jakub Pryzgosnki (X-raid Mini) și de Villiers.

  Probleme mecanice pentru Martin Prokop l-au promovat pe Ekstrom pe locul 10 în clasamentul general.

  Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss