Latest Posts

Dakar 2022, Etapa 1: Sanders îşi măreşte avantajul față de Quintanilla

Vizualizări: 23713

Pilotul GasGas, Daniel Sanders, și-a extins avantajul în prima etapă completă a Raliului Dakar duminică, în timp ce Matthias Walkner de la KTM a urcat două locuri pentru a trece în P3 în spatele lui Pablo Quintanilla de la Honda.

După ce a câștigat sâmbătă Prologul de 19 km, Sanders a ales să înceapă prima etapă la Ha’il de pe locul 15, minimizând riscul de a se pierde în deșert fără urmele lăsate în urmă de alți motocicliști.

Strategia a dat imediat dividende, deoarece a câștigat un mic avans de 21 de secunde la primul punct de referință, înainte de a-și dubla avantajul la 46 de secunde la marca de 160 km.

Quintanilla a reușit să reducă diferența la 18 secunde în următorii 40 km, câștigând etapa de 333 km cu o marjă impresionantă de 2m07s.

Acest lucru îi oferă tânărului în vârstă de 27 de ani un avantaj sănătos de 3m07s în a doua etapă a raid-ului de la Hail la Al Artawiya de luni.

Pilotul Honda Quintanilla nu a fost întotdeauna cel mai apropiat rival al lui Sanders în etapa de deschidere, coborând până în P4 în primele secțiuni ale etapei, dar a revenit puternic pentru a păstra locul al doilea în clasamentul general.

Câștigătorul Dakarului din 2018, Walkner, a câștigat două locuri duminică pentru a ocupa locul trei în clasamentele generale, dar austriacul a pierdut peste opt minute de-a lungul zilei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Începătorul Mason Klein a terminat pe un al patrulea impresionant pe BAS KTM, la doar 14 secunde de ritmul lui Walkner, Lorenzo Santolino realizând o performanță la fel de puternică pe Sherco TVS pentru a ocupa locul cinci.

Adrien van Beveren a fost cel mai bun reprezentant Yamaha, pe locul șase la sfârșitul etapei, dar deține locul al patrulea în clasamentul general în fața lui Mason, Sam Sunderland de la KTM – care a fost doar al optulea cel mai rapid duminică – și Santolino.

Xavier de Soultrait de la Husqvarna, pilotul Yamaha Ross Branch și coechipierul Skyler Howes au completat top 10 în clasamentele generale.

Înlocuindu-l pe accidentatul Franco Caimi la Hero MotoSports, Aaron Mare a încheiat ziua pe locul 11 ​​în clasamentul general, depășindu-l pe Stefan Svitko.

După ce a terminat Prologul pe locul 23, Danilo Petrucci s-a bucurat de o zi mult mai fructuoasă la bordul motocicletei Tech 3 KTM, terminând cu 33m mai jos de Sanders, pe locul 13.

Acest lucru îl lasă pe locul 12 în clasamentul general, cu trei locuri înaintea campionului în exerciţiu Kevin Benavides și a lui KTM de uzină.

Benavides, care s-a clasat pe locul al patrulea după Prologul de sâmbătă, a căzut cu 36 de minute față de Sanders, cel care a marcat ritmul general, și acum se confruntă cu o urcare pentru a-și apăra titlul câștigat cu Honda anul trecut.

Un alt pilot KTM care a suportat o zi toridă a fost Toby Price, care acum se află pe locul 22.

Pos.#RiderMarque/bikeTimeGap
14SANDERS DANIELGasGas04:38:40 
27QUINTANILLA PABLOHONDA04:41:47+00:03:07
352WALKNER MATTHIASKTM04:49:46+00:11:06
442VAN BEVEREN ADRIENYAMAHA04:51:26+00:12:46
543KLEIN MASONBAS KTM04:53:14+00:14:34
63SUNDERLAND SAMGasGas04:54:36+00:15:56
715SANTOLINO LORENZOSHERCO04:55:34+00:16:54
812DE SOULTRAIT XAVIERHUSQVARNA04:57:16+00:18:36
916BRANCH ROSSYAMAHA04:58:01+00:19:21
105HOWES SKYLERHUSQVARNA05:03:52

 

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss