Acasă Rally Dakar 2020: Tim and Tom Coronel își folosesc experiența pentru a termina etapa a patra (Video)

Dakar 2020: Tim and Tom Coronel își folosesc experiența pentru a termina etapa a patra (Video)

0
Dakar 2020: Tim and Tom Coronel își folosesc experiența pentru a termina etapa a patra (Video)

AL-‘ULA – Tim și Tom Coronel au ajuns la finalul celei de-a patra etape a Raliului Dakar la o viteză foarte mică. Nu pentru că au existat probleme majore la bordul The Beast 3.0, ci pentru că duo-ul nu a dorit să-și asume riscuri inutile în ceea ce a fost acestă etapă foarte complicată.

Penele de cauciuc au un efect imens asupra Raliului Dakar 2020. Pietrele mari și ascuțite de pe trasee au cauzat deja probleme uriașe pentru mulți participanți. Cu o navigație inteligentă și o conducere pricepută, Tim și Tom încă o făcuseră fără probleme. În a patra zi, cu toate acestea, frații au obținut și ponderea lor de perforare. Duo-ul a trebuit să coboare din mașină pentru a schimba o anvelopă de două ori. Totuși, aceștia s-au îndepărtat în mod inteligent de orice probleme suplimentare și au trecut peste linia de sosire chiar înainte de întuneric. În cele din urmă, duo-ul a terminat pe locul 31, cu o oră și 15 minute sub câștigători. Problemele pentru alte echipe le-au permis încă să treacă pe locul 21 provizoriu în clasamentul general.

Coro2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Pentru o mare parte a zilei, traseul a fost unul stâncos”, relatează Tom la final. „De două ori, am suferit o pană, am lovit cu puternic o piatră mare. Pur și simplu ghinion, nimic de făcut în acest sens. Erau echipe blocate cu pană peste tot. Ne-am oprit să ajutăm din când în când, dar mulți concurenți pur și simplu nu mai aveau nicio anvelopă și tot ce puteau face era să aștepte asistența. Pentru noi, acesta a fost un apel de trezire. Prin urmare, am condus foarte lent pentru ultimii 100 de kilometri, pentru că deja ne-am folosit deja anvelopele de rezervă. Tocmai am ajuns la final, dar asta nu contează. Un finisaj este un finisaj, asta contează. ”

Tim adaugă: „Uau, uau, uau: ce etapă a fost asta! Am văzut atâtea mașini care au rămas blocate. Cred că am jucat-o într-un mod inteligent. Uneori, trebuie doar să ai răbdare și să mergi încet până la final într-un mod relaxat. Am făcut asta perfect. Din fericire, am ajuns la final chiar înainte de căderea întunericului. Zece minute mai târziu și nu mai puteai vedea nimic. Sunt super fericit că tocmai l-am făcut, pentru că îți trebuie noroc dacă mai trebuie să ajungi până la final pe întuneric. ”

Coro3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mâine vom trece la Etapa 5: Al-‘Ula – Hail pentru 353 de kilometri de faza specială

O zi plină de nisip și teren accidentat care îngreunează navigarea. Mai puțin solicitant decât zilele trecute, dar imensele dune de nisip fac ca traseul să fie dificil. O greșeală în timpul unei urcări sau a unei coborâri poate însemna ușor sfârșitul Raliului Dakar.

Sursa: GP24 Author, Adrian Gros

Photocredit: Tim & Tom Coronel


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.