Latest Posts

Cursa pentru a deveni următorul erou al Japoniei în F1

Vizualizări: 27736

Au trecut patru ani de la ultima cursă la care a participat un pilot de origine niponă, dar cine bate la ușă pentru a încerca să termine această secetă?

Una dintre cele mai faine lucruri cu privire la weekendul cursei F1 de la Suzuka, este plimbarea prin zona fanilor de lângă paddock, care produce o atmosferă de ne-egalat în Formula 1.

Japonia are cei mai „buni fani”, care ies cu zecile de mii pentru weekendul de la Suzuka, purtând tot felul de costume și articole vestimentare confecționate acasă.

Revenind, de la Kamui Kobayashi, pilot Caterham în 2014, fanii japonezi nu au avut nici un pilot pe care să îl încurajeze. Dar speranța este ca acest lucru să se schimbe în viitorul nu foarte îndepărtat.

Honda au avut o sumedenie de țeluri la revenirea în F1, unul dintre ele fiind nutrirea unui talent nativ japonez, cu speranța ca acesta să ajunga pe grila de start. Nobuharu Matsushita s-a bucurat de ajutor din partea celor de la Honda în timpul său la McLaren, dar a reușit doar trei victorii de sprint în GP2/Formula 2 înainte de a se întoarce la Super Formula în 2019.

Cât pentru 2018 însă, sunt doi piloți japonezi care concurează în F2, ambii fiind sprijiniți de Honda: Tadasuke Makino și Nirei Fukuzumi.X0W1219.jpg

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Fukuzumi este mai aproape de o intrare în lumea Formula 1 când vine vorba despre punctele de pe Super License. Acesta are 21 în urma locului său trei din GP3 de anul trecut. Un finish în top 4 anul acesta în F2 ar fi suficient ca acesta să atingă numărul magic de 40, dar cu două curse rămase, acesta este pe locul 17 în clasament.

Urcușul lui Makino a fost mai rapid decât cel al lui Fukuzumi în ultimii ani. Nu a concurat în monopost până în 2015, când a terminat pe doi în campionatul japonez de F4, a urcat imediat în campionatul japonez de F3, cel european de F3, iar apoi în F2.

Momentul său de brilianță a venit la Monza mai devreme anul acesta, când a reușit o victorie șocantă în F2 feature race. O decizie excelentă de strategie l-a văzut pe tânărul japonez urcând de pe locul 14, până pe prima poziție în ultimele 5 tururi ale cursei, triumfând în fața celui mai talentat line-up F2 de mulți ani încoace.

Șeful Honda F1 Masashi Yamamoto la suzuka a afirmat că, „amândoi sunt piloți foarte buni, iar noi îi educăm pentru un viitor strălucit.”

Story credit: Crash

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss