More

  Latest Posts

  Cursa de 6 Ore de la SPA: Alonso,Buemi și Nakajima câștigă o cursă prin nămeți și titlul mondial

                      Echipajul TOYOTA GAZOO RACING #8 (TOYOTA TS050 HYBRID-Fernando Alonso,Sebastien Buemi și Kazuki Nakajima) au câștigat astăzi și au adus titlul la constructori echipei nipone printr-o victorie într-o cursă ce le-a avut pe toate : soare, ploaie, grindină, zăpadă, lapoviță, safety car, Full Course Yellow , etc.

  LMP1

  Media

  Dacă echipajul Toyota cu numărul 8 a avut o cursă mai liniștită , pentru echipajul cu numărul 7(Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez) a avut o cursă teribilă după ce au condus cursa foarte mult timp din cauza problemei mari la senzorul de frână, care a cedat cu puțin înainte de jumătatea cursei.Reparațiile i-au costat pe cei trei 11 minute(aproximativ 4 tururi) și un eventual podium , ei terminând pe locul 6. Astfel, între cele două echipaje este o diferență de doar 31 de puncte în clasamentul general.

  Ca să dezvolt puțin bătălia între surorile Toyota ,echipajul cu numărul 7 a avut un avantaj mare în perioadele în care a nins zdravăn, iar Buemi(Toyota #8) a avut probleme din punct de vedere al strategiei, echipa evitându-i să i pună slickuri  la începutul orei a treia. Astfel, din cauza unui pitstop în plus, distanța dintre #7 și #8 a ajuns să fie de 55 de secunde. Însă,chiar dacă s-a răsucit în zona virajului Pouhon și a cauzat un  VSC , dublul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso a redus distanța, în primul său stint, la 45 de secunde. Însă nu a fost de ajuns, deoarece un alt fost pilot de Formula 1, Kamui Kobayashi(#7 Toyota) a dus distanța înapoi unde a fost. Apoi totul s- a nărut din cauza acelei probleme de care v-am spus mai sus.

  Ei bine ce să vezi?! Am avut și noi , după mult timp, echipe privateer care s-au luptat pentru locul 2 și 3 la general. Echipajul Rebellion cu numărul 3 (Gustavo Menezes, Thomas Laurent și Nathanael Berthon ) a luat locul 2 , iar locul 3 a fost ocupat de SMP Racing #11(Stoffel Vandoorne, Mikhail Aleshin și Vitaly Petrov) , chiar dacă SMP a avut o strategie mai bună în cursă decât cei de la Rebellion.

   

   

  Media
  PODIUM LMP1( ȘI GENERAL)

  LMP2

  Imagini pentru spa wec 2019 dragonsped

  La clasa Prototip 2, DragonSpeed a câștigat pentru prima oară, în clasă, o cursă WEC , după stinturi superbe ale fostului câștigător de Gran Prix de Formula 1 Pastor Maldonado, cu echipajul cu numărul 31(oberto Gonzalez, Pastor Maldonado, Anthony Davidson) . Acesta a reușit să depășească echipajele #38 Jackie Chan DC Racing și  #36 Signatech Alpine și să-și apere poziția impecabil în ultima oră de cursă.

  Echipajul G-Drive cu numărul 26(Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov și Job van Uitert) a trecut și a ținut cu dinții de locul 2 în fața echipajului #36 Signatech Alpine(Lapierre, Andre Negrao și Pierre Thiriet).

  Media
  PODIUM LMP2

  GTE-PRO

  Aston Martin Racing a obținut a doua victorie din SuperSezon cu noul AM Vantage GTE , cu echipajul cu numărul 97(Maxime Martin,Alex Lynn).

  Martin a reușit să se impunnă față de ceilalți din clasă în perioadele de ploaie într-o bătălie pentru victorie dată între trei constructori(AMR, BMW TEAM MITEK, FERRARI AF CORSE),fiecare echipaj optând pentru o strategie diferită.

  Martin a trecut de echipajul AF CORSE după penultimul restart și a pus o distanță de 10 secunde între el și echipajul BMW Team MITEK .

  După ce BMW urile au intrat la boxe în ultima jumătate de oră ,echipajul Porsche cu numărul 92( Kevin Estre și Michael Christensen) a terminat cursa pe locul 3.

  Media
  PODIUM GTE-PRO

  GTE-AM

  Echipajul Porsche Dempsey Proton Competition cu numărul 77(Christian Ried, Matt Campbell și Riccardo Pera) a câștigat la o distanță de 5 secunde de echipajul Aston Martin TF SPORT cu numărul 90(Salih Yonuh, Euan Hankey, Charles Eastwood), locul 3 revenind echipajului Ferrari cu numărul 61.

  Media
  PODIUM GTE-AM

  PHOTOCREDIT: FIA WEC


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss