Latest Posts

Cursa de 6 Ore de la SPA: Alonso,Buemi și Nakajima câștigă o cursă prin nămeți și titlul mondial

Vizualizări: 13745

                    Echipajul TOYOTA GAZOO RACING #8 (TOYOTA TS050 HYBRID-Fernando Alonso,Sebastien Buemi și Kazuki Nakajima) au câștigat astăzi și au adus titlul la constructori echipei nipone printr-o victorie într-o cursă ce le-a avut pe toate : soare, ploaie, grindină, zăpadă, lapoviță, safety car, Full Course Yellow , etc.

LMP1

Media

Dacă echipajul Toyota cu numărul 8 a avut o cursă mai liniștită , pentru echipajul cu numărul 7(Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez) a avut o cursă teribilă după ce au condus cursa foarte mult timp din cauza problemei mari la senzorul de frână, care a cedat cu puțin înainte de jumătatea cursei.Reparațiile i-au costat pe cei trei 11 minute(aproximativ 4 tururi) și un eventual podium , ei terminând pe locul 6. Astfel, între cele două echipaje este o diferență de doar 31 de puncte în clasamentul general.

Ca să dezvolt puțin bătălia între surorile Toyota ,echipajul cu numărul 7 a avut un avantaj mare în perioadele în care a nins zdravăn, iar Buemi(Toyota #8) a avut probleme din punct de vedere al strategiei, echipa evitându-i să i pună slickuri  la începutul orei a treia. Astfel, din cauza unui pitstop în plus, distanța dintre #7 și #8 a ajuns să fie de 55 de secunde. Însă,chiar dacă s-a răsucit în zona virajului Pouhon și a cauzat un  VSC , dublul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso a redus distanța, în primul său stint, la 45 de secunde. Însă nu a fost de ajuns, deoarece un alt fost pilot de Formula 1, Kamui Kobayashi(#7 Toyota) a dus distanța înapoi unde a fost. Apoi totul s- a nărut din cauza acelei probleme de care v-am spus mai sus.

Ei bine ce să vezi?! Am avut și noi , după mult timp, echipe privateer care s-au luptat pentru locul 2 și 3 la general. Echipajul Rebellion cu numărul 3 (Gustavo Menezes, Thomas Laurent și Nathanael Berthon ) a luat locul 2 , iar locul 3 a fost ocupat de SMP Racing #11(Stoffel Vandoorne, Mikhail Aleshin și Vitaly Petrov) , chiar dacă SMP a avut o strategie mai bună în cursă decât cei de la Rebellion.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

 

Media
PODIUM LMP1( ȘI GENERAL)

LMP2

Imagini pentru spa wec 2019 dragonsped

La clasa Prototip 2, DragonSpeed a câștigat pentru prima oară, în clasă, o cursă WEC , după stinturi superbe ale fostului câștigător de Gran Prix de Formula 1 Pastor Maldonado, cu echipajul cu numărul 31(oberto Gonzalez, Pastor Maldonado, Anthony Davidson) . Acesta a reușit să depășească echipajele #38 Jackie Chan DC Racing și  #36 Signatech Alpine și să-și apere poziția impecabil în ultima oră de cursă.

Echipajul G-Drive cu numărul 26(Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov și Job van Uitert) a trecut și a ținut cu dinții de locul 2 în fața echipajului #36 Signatech Alpine(Lapierre, Andre Negrao și Pierre Thiriet).

Media
PODIUM LMP2

GTE-PRO

Aston Martin Racing a obținut a doua victorie din SuperSezon cu noul AM Vantage GTE , cu echipajul cu numărul 97(Maxime Martin,Alex Lynn).

Martin a reușit să se impunnă față de ceilalți din clasă în perioadele de ploaie într-o bătălie pentru victorie dată între trei constructori(AMR, BMW TEAM MITEK, FERRARI AF CORSE),fiecare echipaj optând pentru o strategie diferită.

Martin a trecut de echipajul AF CORSE după penultimul restart și a pus o distanță de 10 secunde între el și echipajul BMW Team MITEK .

După ce BMW urile au intrat la boxe în ultima jumătate de oră ,echipajul Porsche cu numărul 92( Kevin Estre și Michael Christensen) a terminat cursa pe locul 3.

Media
PODIUM GTE-PRO

GTE-AM

Echipajul Porsche Dempsey Proton Competition cu numărul 77(Christian Ried, Matt Campbell și Riccardo Pera) a câștigat la o distanță de 5 secunde de echipajul Aston Martin TF SPORT cu numărul 90(Salih Yonuh, Euan Hankey, Charles Eastwood), locul 3 revenind echipajului Ferrari cu numărul 61.

Media
PODIUM GTE-AM

PHOTOCREDIT: FIA WEC

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss