More

  Latest Posts

  Cursa de 24 de ore de la Le Mans se mută în mediul virtual

  Cum cursa reală a fost mutată în perioada 19-20 Septembrie, weekendul 13-14 Iunie a rămas gol, dar organizatorii evenimentului au decis să umple cumva acest gol.

  Ei bine în acel weekend o să aibă loc prima ediție virtuală a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Evenimentul va fi organizat de ACO, WEC și Motorsport Games.

  Echipele vor fi formate din 4 piloți, doi profesioniști și doi sim raceri. Numărul maxim de echipaje acceptate va fi de 50, iar mașinile prezente vor fi LMP2 și GTE. Fiecare pilot poate merge un minim de 5 ore. Platforma folosită va fi Rfactor 2, iar toată cursa o să fie transmisă live pe TV dar și în online cu tot tacâmul (comentatori reali, invitați etc). Totodată, vremea va fi una variabilă.

  Pierre Fillon, președintele ACO: “Prima ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans virtuală ne deschide un nou capitol pentru disciplina noastră. Circumstanțele curente ne-au forțat să mutăm ediția 88 în perioada 19-20 Septembrie. Totuși, în weekendul 13-14 Iunie, data inițială a cursei, va fi un eveniment unic de anduranță, 24 de ore de la Le Mans virtual, aducând laolaltă, piloți profesioniști și specialiști din Esports. Pentru noi, organizatorii, pentru competitori, pentru partenerii noștri cât și pentru fani, abia așteptăm să dăm startul acestei provocări unice pe 13 Iunie la ora 15(16 ora noastră).”

  Gerard Neveu, CEO FIA WEC“De când am lansat Le Mans Esports Series acum 2 ani, a fost foarte satisfăcător să vedem cum crește acest campionat. Asta ne-a arătat că apetitul pentru Esports e tot mai mare pentru curse de anduranță și mai ales să ai acces la bijuteria supremă, cursa de 24 de ore. Această cursă de 24 de ore de la Le Mans virtuală este unică în foarte multe feluri, nu numai că e etapă în LMES, dar este și un eveniment de sine stătător. La fel ca în viața reală, vom avea la start cei mai importanți producători auto, echipe, piloți, dar și cei mai buni piloți de Sim Racing din lume laolaltă. Pe scurt, de toate pentru toți!”

  Cursa de 24 de ore de la Le Mans mai are o variantă in mediul online, organizată de Iracing, doar că nu aparține de entitățile de mai sus.

  Foto-Motorsport.com

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss