GP24 Media

LATEST POSTS

Cursa de 24 de ore de la Le Mans se mută în mediul virtual

Vizualizări: 17954

Cum cursa reală a fost mutată în perioada 19-20 Septembrie, weekendul 13-14 Iunie a rămas gol, dar organizatorii evenimentului au decis să umple cumva acest gol.

Ei bine în acel weekend o să aibă loc prima ediție virtuală a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Evenimentul va fi organizat de ACO, WEC și Motorsport Games.

Echipele vor fi formate din 4 piloți, doi profesioniști și doi sim raceri. Numărul maxim de echipaje acceptate va fi de 50, iar mașinile prezente vor fi LMP2 și GTE. Fiecare pilot poate merge un minim de 5 ore. Platforma folosită va fi Rfactor 2, iar toată cursa o să fie transmisă live pe TV dar și în online cu tot tacâmul (comentatori reali, invitați etc). Totodată, vremea va fi una variabilă.

Pierre Fillon, președintele ACO: “Prima ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans virtuală ne deschide un nou capitol pentru disciplina noastră. Circumstanțele curente ne-au forțat să mutăm ediția 88 în perioada 19-20 Septembrie. Totuși, în weekendul 13-14 Iunie, data inițială a cursei, va fi un eveniment unic de anduranță, 24 de ore de la Le Mans virtual, aducând laolaltă, piloți profesioniști și specialiști din Esports. Pentru noi, organizatorii, pentru competitori, pentru partenerii noștri cât și pentru fani, abia așteptăm să dăm startul acestei provocări unice pe 13 Iunie la ora 15(16 ora noastră).”

Gerard Neveu, CEO FIA WEC“De când am lansat Le Mans Esports Series acum 2 ani, a fost foarte satisfăcător să vedem cum crește acest campionat. Asta ne-a arătat că apetitul pentru Esports e tot mai mare pentru curse de anduranță și mai ales să ai acces la bijuteria supremă, cursa de 24 de ore. Această cursă de 24 de ore de la Le Mans virtuală este unică în foarte multe feluri, nu numai că e etapă în LMES, dar este și un eveniment de sine stătător. La fel ca în viața reală, vom avea la start cei mai importanți producători auto, echipe, piloți, dar și cei mai buni piloți de Sim Racing din lume laolaltă. Pe scurt, de toate pentru toți!”

Cursa de 24 de ore de la Le Mans mai are o variantă in mediul online, organizată de Iracing, doar că nu aparține de entitățile de mai sus.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Foto-Motorsport.com

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES