Latest Posts

Cupa Resita aduce 59 de piloti la start

Vizualizări: 14596

Sutele de cai putere vor poposi din nou la Reșița la final de iunie. A patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD), CUPA REȘIȚA, va avea loc în acest final de săptămână pe traseul din Valea Domanului, descoperit acum aproape 4 decenii de legendarul pilot Werner Hirschvogel. Până acum și-au anunțat prezența la start un număr de peste 60 de piloți.

Evenimentul va include și două runde din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2. A devenit deja o tradiție ca rundele de viteză în coastă 2 să fie integrate în cadrul Cupei Reșița, iar anul acesta sunt anunțați 12 piloți prezenți la startul etapelor 7 și 8 din cadrul diviziei secunde.

Reșițeanul Lucien Hora se va bate pentru un nou record pe traseul său de suflet!

Cu șase titluri de campion național absolut și pe prima poziție în clasamentul automobilelor de competiții din cadrul CNVCD, pe care o împarte cu Emil Nestor, legendarul Lucien Hora, pilotul clubului timișorean CB Rally Vest se întoarce din nou acasă, la Reșița, după mai bine de cinci ani de pauză. În 2014, cu monopostul Lola B99/50, Hora câștiga autoritar etapa, învingându-i pe Paul Andronic și Horațiu Ionescu Cristea. Între timp, recordul de la Reșița nu îi mai aparține, iar „Luci“ este ca un lup flămând de victorii în campionatul de viteză în coastă românesc iar traseul de pe Valea Domanului este unul în care a făcut legea ani și ani de-a rândul.

De la Reșița nu va lipsi nici liderul diviziei automobilelor de producție, Mihai Leu, cu al său Ferrari 458 Challenge. Fostul campion la raliuri și campion mondial la box profesionist se află pe prima poziție, cu 68 de puncte, după primele trei etape.

Campionul național absolut en-titre Andrei Dumitrescu (Tatuus) va încerca în weekend să reediteze rezultatul de anul trecut de la Reșița, atunci când s-a impus în fața lui Simone Tempestini. Fratele său, Silviu Dumitrescu (Osella PA 21/E2) este la rândul său fan al traseului din Banaţ în 2018 obținând al treilea timp. Silviu va lua startul plin de încredere după ce, etapa trecută, în Poiana Brașov, a înregistrat o victorie entuziasmantă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lucian Răduț, Costi Stratnic, Bogdan Cuzma, Alex Mirea și reșițeanul Dani Oțil sunt prezenți pe lista piloților care vor concura pentru cel mai bun timp al acestei etape.

Evenimentul va beneficia și de prezența a trei piloți străini, bulgarii Lyuben Kamenov și Stefan Stoev, acesta urmând să vină cu un spectaculos Silver Car EF10, dar și italianul Riccardo Tarabelli.

Sâmbătă sunt programate pe traseul de pe Valea Domanului manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, iar duminică după-amiază vor avea loc cele două manșe de concurs.

Cupa Resita puncteaza ca si etapa a IV-a a campionatului national de viteza in coasta dunlop si se va desfasura intre 29-30 iunie in Valea Domanului.

59 de concurenti se regasesc pe lista de inscrieri a etapei, aceasta punctand si pentru campionatul national de viteza in coasta 2. Pe lista de inscrieri a CNVC-d se regasesc 47 de piloti, pe cand la CNVC2 se regasesc 12 concurenti.

Lista de inscrieri Cupa Resita 2019 – CNVC / CNVC2

Programul etapei este dupa cum urmeaza:

Sambata 29 iunie 2019

Recunoasteri 1: ora 09:00
Recunoasteri 2: ora 10:00
Recunoasteri 3: ora 11:00
Antrenamente 1: ora 13:00
Antrenamente 2: ora 17:00

Duminica 30 iunie 2019

Recunoasteri 4: ora 09:00
Recunoasteri 5: ora 10:30
Mansa 1 concurs: ora 13:00
Mansa 2 concurs: ora 15:00

    • Sursa: Fanrally.ro / Reper24
    • Photocredit: FRAS (FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE AUTOMOBILISM SPORTIV)
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss