Latest Posts

Cupa Dacia ia startul pe macadam la Raliul Aradului

Vizualizări: 15279

Deja tradiționala trecere de pe asfalt pe macadamul de la Raliul Aradului aduce la start 10 echipaje care vor alerga romanește weekendul acesta, in a doua etapa a Cupei DACIA 2019. Configurația probelor speciale si planul orar au rămas neschimbate de anul trecut, cu un total de 134 de km are se vor disputa in Campionatul Național de Raliuri, un traseu alunecos din cauza vremii capricioase din ultimele zile.

După abandonul de la Argeș, tânărul Andrei Mitre revine in concurs cu obiectivul recuperării punctelor pierdute, de data aceasta alături de copilotul Mircea Onofrei. De asemenea, echipajele Dragos Popa/Sorin Colceriu, Dan Albut/Cristian Bala si ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii revin si ei cu forte proaspete, pregătiți sa acumuleze puncte importante in clasamentul competiției monomarca. Câștigătorii Cupei DACIA de la Argeș, Cristi Sugar/Vlad Colceriu, vor evolua pe suprafața lor preferata, așadar este de așteptat sa obțină un avans considerabil in fruntea clasamentului după acest raliu. Vor lipsi însa de la start Daniel Rusciuga/Cristian Varban, dar si echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hategan, ocupantele locului 2 general in Cupa DACIA după prima etapa a sezonului.

Cupa Dacia ia startul pe macadam la Raliul Aradului

La start se vor afla si 4 debutanți si salutam debutul in Cupa DACIA al echipajului Vlad Raducanu/Laurentiu Mandu (Sandero), dar si al pilotului de viteza in coasta Radu Benea, care se afla la primul sau raliu si dorește sa experimenteze si aceasta disciplina, beneficiind de experienta copilotului Andrei Hicea, pe modelul Logan. Din păcate, la Arad nu vor lua startul nici 2 dintre debutanții care au urcat pe podium la prima etapa din acest an, echipajele Horea Balea/Mihai Luncan si Dan Mandrut/Paul Pirvan.
Totuși, reamintim faptul ca in 2019 se va aplica regula celor mai bune n-2 rezultate in clasamentele de la finalul anului, astfel ca echipajele absente își pot construi un calendar competițional care sa profite de acest aspect in economia punctelor acumulate pana acum.

Lista echipajelor înscrise in Cupa DACIA la Raliul Aradului 2019 este completata de Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, Artur Luca/Mihai Capet si Florian Popescu/Alexandru Gheondea. Spectatorii sunt așteptați in aceasta seara, joi 23 mai, de la 20:00 sa ia autografe si sa își cunoască preferații la Startul Festiv care va avea loc in fata Primăriei Arad.

Vineri dimineața, 24 mai, mașinile de concurs vor face primele teste premergătoare raliului in localitatea Cheșint, urmând ca prima secțiune de probe speciale sa înceapă după-amiaza. PS Frumușeni (12.95 km) va deschide raliul la 16:33, o proba lata, de viteza si prietenoasa pentru spectatori, care vor putea vedea 2 treceri pe aceasta proba in aceeași zi. Urmează PS2 Sistarovat într-o configurație de 18.53 km, apoi încă o trecere pe prima proba si revenirea in oraș pentru Superspeciala din centrul Aradului, care va începe la 20:17.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cupa Dacia ia startul pe macadam la Raliul Aradului

A doua zi de concurs este formata din bucla PS Conop (13km) – PS Nadaș (21.70 km), care se va parcurge de 2 ori, cu încă o trecere pe PS Sistarovat intercalata intre ele. PS Nadaș va aduce si in acest an punctele pentru Power Stage, cu un final spectaculos unde sunt așteptați multi spectatori, in spațiul special amenajat de organizator.

Cele mai rapide echipaje vor fi premiate Sâmbăta seara pe podiumul amenajat in fata Primăriei Arad.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marca de scule si echipamente de lucru mecanice si pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marca de faruri auto, ORECA – marca de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marca de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning.

Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților si copiloților care aleargă romanește sa își împărtășească direct din studio experientele din mașina de curse, in cadrul mainatului Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor si noutățile competiției monomarca puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina Facebook Cupa Dacia si pe contul de Instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 înainte de a doua etapa, Raliul Aradului:
C. Sugar/V. Colceriu 34p
C. Oprea/D. Hategan 24p (nu participa)
H. Balea/M. Luncan 22p (nu participa)
F. Popescu/A. Gheondea 17p
D. Mandrut/P.Pirvan 16p (nu participa)
S. Procopiu/ M. Stanciu 14p
A. Luca/M. Capet 10p
D. Albut/C. Bala 4p
D. Rusciuga/C. Varban 4p (nu participa)
D. Popa/S. Colceriu 4p
B. Gheorghiu/A. Pintilii 4p
A. Mitre/R. Maior 0p
V. Raducanu/L. Mandu 0p (prima participare)
R. Benea/A. Hicea 0p (prima participare)

* Se acorda 4p bonus pentru participare

  • Sursa: Fanrally.ro
  • Photocredit: RallyZoom.ro
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss