GP24 Media

LATEST POSTS

Cum se compară mașinile de siguranță Mercedes și Aston Martin din F1.

Aston Martin, Mercedes
Vizualizări: 28190

De la începutul sezonului 2021, sarcinile Safety Car-ului din Formula 1 au fost împărțite de Mercedes și Aston Martin.

Pentru fani, contrastul cel mai evident a fost reprezentat de culorile alternative verde și roșu din fruntea mașinilor, însă pentru piloții de Formula 1 a fost o poveste diferită. Pentru că performanțele celor două mașini de siguranță au fost scoase în evidență la Marele Premiu al Australiei, când piloții au luat în vizor viteza modelului Aston Martin Vantage.

Aston Martin, Mercedes

Frustrat de faptul că aceasta nu rula suficient de repede pentru ca ei să păstreze căldura în pneuri, Max Verstappen a catalogat în mod infamant mașina verde drept o “broască țestoasă”. “Este atât de puțină aderență și, de asemenea, mașina de siguranță conducea atât de încet, încât era ca o broască țestoasă. De necrezut”, a răbufnit Max Verstappen.

Aceste comentarii, aliate la remarci similare din partea altor piloți, inclusiv Charles Leclerc și George Russell, care au sugerat că mașina de siguranță Aston Martin este cu cinci secunde pe tur mai lentă decât actualul Mercedes, au determinat un răspuns rapid din partea FIA. Organismul de conducere a precizat că performanța totală a diferitelor mașini de siguranță nu este un criteriu care să îl îngrijoreze. Pentru aceasta, elementul cheie era ca mașinile să contribuie la reducerea pericolului pentru agenții de pistă și piloți în cazul unui accident.

Dar, deși FIA este mulțumită de performanțele Aston Martin, este clar că frustrările piloților ar putea să nu fie atât de ușor de stins – mai ales în cursele în care încălzirea pneurilor pentru un restart este de o importanță critică. Așadar, cum se compară mașinile de siguranță Aston Martin și Mercedes din punct de vedere tehnic?

FIA, Verstappen

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Mercedes-AMG GT Black Series
Pentru acest an, Mercedes a făcut un salt atunci când a introdus mașini de siguranță și medicale complet noi – care sunt cele mai puternice versiuni care au existat vreodată. Mașina de siguranță Mercedes-AMG GT Black Series este o versiune ușor modificată a versiunii de circuit a modelului de serie.

Modificările au fost făcute în scopuri practice – cum ar fi luminile intermitente (din motive aerodinamice, integrate în mașină, mai degrabă decât ca o bară deasupra), camerele de bord și un suport pentru pahare. Însă, din punct de vedere tehnic, este cam la fel ca modelul de pistă. Propulsat de un V8 twin-turbo de 4,0 litri, aerodinamica, greutatea și centrul de greutate au fost dezvoltate special pentru circuit și nu pentru șosele.

Acesta are o putere de 537 kW (730 CP), cu o inginerie ușoară și o aerodinamică activă care poate modifica profilul splitterului față și al aripii spate pentru a reduce rezistența pe liniile drepte și pentru a oferi mai multă forță de apăsare în viraje. Versiunea de circuit a mașinii accelerează de la 0-100 km/h în 3,2 secunde și se mândrește cu o viteză maximă de 325 km/h. Cifrele privind forța de apăsare estimează că la 200km/h produce 249 kg, în timp ce la 250km/h aceasta urcă la 400 kg.

Bernd Maylander, pilotul Safety Car din F1, a fost cu siguranță încântat de ea, recunoscând că nu i-a venit să creadă cât de mult a avansat Safety Car-ul din 2022 față de predecesorul său. „Sunt pur și simplu uimit de cât de aproape este de o mașină de curse pur-sânge”, a spus Bernd Maylander. „Este cu adevărat un pas major în comparație cu GT R de anul trecut – care era deja la un nivel extrem de ridicat”.

Aston Martin, Mercedes

Aston Martin V8 Vantage
Mașina de siguranță Aston Martin Vantage este o versiune îmbunătățită din punct de vedere tehnic față de versiunea originală a mașinii sport, dar acum a fost lansată ca model de F1 personalizat. Motorul V8 turbo de 4 litri dezvoltă 535 CP (528 CP) – cu 25 CP mai mult decât mașina de bază pentru drumuri. Acest lucru îi conferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde.

Cu ajutorul unui splitter frontal și a unei grile evazate, Vantage creează 155,6 kg de forță de apăsare la 200 km/h, cu 60 kg mai mult decât creează mașina de serie la aceeași viteză. Mașina de siguranță dispune, de asemenea, de suspensie, direcție și amortizoare îmbunătățite, precum și de modificări ale contravântuirii pentru a contribui la rigiditatea structurală frontală. Ea prezintă panoul de lumini intermitente în poziția mai tradițională, în partea superioară a acoperișului.

Comparație tehnică Mașinile de Siguranță

Aston Martin, Mercedes

Mașinile Medicale
Nici mașinile medicale de la Mercedes și Aston Martin nu se lasă mai prejos. Mercedes GT 63 S 4MATIC+, propulsat de un V8 biturbo de 4,0 litri, produce 470 KW (639 CP) și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde. Viteza sa maximă este de 315 km/h. Aston Martin DBX Medical Car are o putere de 550 CP (542 CP), care îl lansează de la 0 la 100 km/h (99,7 km/h) în 4,5 secunde. Are o viteză maximă de 282 km/h.

Aston Martin, Mercedes Aston Martin, Mercedes

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES