Latest Posts

Cum Russell a încheiat un contract cu Williams pentru F1 2019

Vizualizări: 12732

Totul a început cu un apel telefonic în iulie. Incepand cu inima in Formula 1 anul viitor, Mercedes junior George Russell a sunat la Chief Technical Officer Williams Paddy Lowe si a spus: “Paddy, vreau sa fiu in F1 anul viitor si vreau sa fiu intr-o masina Williams – putem aranja un întâlnire cu Claire [Williams, Director adjunct de echipă] și tu pentru a discuta mai departe? ”

O săptămână mai târziu, la Hockenheim, înainte de Grand Prix-ul german, Russell sa așezat cu Williams și Lowe pentru a-și expune cazul pentru motivul pentru care ar trebui să-l semneze. Procesul începuse.

Aproximativ trei luni mai târziu, britanicul, care în prezent este liderul campionatului F2 cu o singură rundă ramas, are un contract în buzunar. El devine primul pilot care va fi confirmat de Williams pentru anul 2019, înlocuindu-l pe Lance Stroll, care se așteaptă să se îndrepte către echipa Force India, acum deținută de tatăl său Lawrence.

Dar ce a făcut campionul general GP3 pentru a convinge pe Williams că merită un loc? “Am petrecut o zi pe simulator”, a declarat Russell pentru Formula1.com. “Ei mi-au evaluat feedback-ul și viteza și modul în care am interacționat cu echipa. “Mi-au spus după aceea că a mers foarte bine. Recordul meu în GP3 și F2de asemenea a fost un factor major”.

Echipa a fost impresionată de performanțele lui Russell peste tot și astfel au început negocierile. “A fost lăsată la Mercedes pentru a negocia termenii”, a spus el. “Am avut implicări. Aceasta este cariera mea, asa ca ma implicat foarte mult. A fost o discuție comună. “Apoi, a fost un joc de așteptare, până sâmbăta Marelui Premiu al Rusiei de la Soci.

“A fost pe cărți pentru o vreme și am avut mici indicații că acest lucru se poate întâmpla, dar nu știți niciodată”, a spus el. “Managerul meu de la Mercedes Gwen Lagrue îmi trimite un mesaj pentru a spune că Claire vrea să vorbească cu tine.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Eram un pic nesigur, nu vroiam să-mi ridic speranțele. Speram la cele mai bune și credeam că va fi o veste bună. Am intrat în biroul ei și a avut un zâmbet pe față, așa că am avut o idee bună despre ce urma să vină. Când mi-a spus că mă vrea pentru 2019, am fost extrem de surprinsă.

“Semnarea contractului a fost suprarealistă. Cu cat mai mult timp trece, cu atat mai mult ma loveste ca se intampla cu adevarat. F1 a fost un vis pe tot parcursul vieții pentru mine. Pentru a obține această ocazie cu Williams este dincolo de cuvinte. ”

El a împărtășit întâi știrile cu părinții săi – erau la Sochi pentru cursa F2. Apoi a fost discuția cu Mercedes Team Principal Toto Wolff, care a fost împotriva lui pentru a găsi locuri pe grila F1 în 2019 pentru protegele lui – Russell și Esteban Ocon. “El a fost absolut încântat. După tot ce sa întâmplat, este o mare ușurare că am reușit să obținem acest lucru peste linie și vom fi pe grila F1.

Cum Russell a încheiat un contract cu Williams pentru F1 2019

“Mercedes a avut întotdeauna abordarea că, dacă ne îndeplinim și facem treaba, ei vor face tot ce le stă în putință pentru a ne oferi ocazia. Indiferent de ceea ce sa întâmplat cu Esteban, îmi atingem toate țintele stabilite de Mercedes și credeau că merit o oportunitate. Și au făcut tot ce au putut pentru a mă ajuta să asigur asta.

Personalul a fost anunțat vineri dimineață la fabrica Williams din Grove, înainte ca anunțul de mai mulți ani al contractului Russell să fie anunțat public, oferind pilotului de 20 de ani posibilitatea de a se întâlni cu oamenii pe care va lucra anul viitor. Cu toate acestea, el știe că principalul său accent trebuie să fie finalul F2 din Abu Dhabi, unde conduce în fața lui Alexander Albon cu 37 de puncte, cu un potențial de 48 în ofertă.

“Cu siguranță voi întâlni toți oamenii din fabrică înainte Abu Dhabi”, a spus el. “Mi-ar plăcea să merg prin fabrica și să întâlnesc pe toți cei care fac această echipă să meargă curse. Va fi atunci când steagul cade în Abu Dhabi când voi începe să mă concentrez asupra rolului meu la Williams.

“Acesta este visul meu, F1, dar nu pot pierde din vedere faptul că încă mai am un campionat pentru a câștiga. Sunt un cal de curse, eu sunt un câștigător, și asta este încă, chiar aici și acum, în centrul atenției. După ce se bifează căsuța, se concentrează pe F1”.

Anul de debut va fi o provocare, Russell sa alăturat lui Williams la una dintre cele mai provocatoare momente din istoria lor lungă și illustră. În prezent, se află pe locul 10 – și ultimul – în campionatul constructorilor, cu patru curse rămase în campionatul din 2018. Dar atenția a fost deja îndreptată spre anul viitor și rezolvarea problemelor lor de mult timp și Russell este pregătit pentru luptă.

“Sunt extrem de motivat pentru tot”, a spus Russell, care a adăugat că intenționează să vorbească cu colegul de echipă de la Mercedes, Valtteri Bottas, în Austin, despre timpul finlandez la Williams. “Nu este un secret că a fost un sezon dificil pentru Williams în acest an, dar sunt 100% sigur că există o cantitate imensă de talentați în cadrul acestei fabrici.

“Vor exista o serie de schimbări în încercarea de a îmbunătăți echipa și aștept cu nerăbdare să fac parte din această călătorie”.

YouTube video

Photo/Videocredit: Formula 1 World Championship Ltd.

 

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss