Latest Posts

Cum l-a salvat Ferrari pe Leclerc de o potențială penalizare.

Vizualizări: 12195

Charles Leclerc a evitat o potențială penalizare la Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco pentru că a ratat podul de cântărire în calificări datorită reacțiilor rapide ale echipei sale Scuderia Ferrari.

Pilotul monegasc fusese chemat pentru o verificare a greutății spre finalul Q2, dar nu a văzut semnalul și a continuat pe pitlane. Dacă s-ar fi dus la garajul său de la Scuderia Ferrari și mecanicii ar fi lucrat la mașină, chiar și doar pentru a schimba pneurile, atunci ar fi fost suficient pentru a primi o penalizare pentru încălcarea regulilor. Cu toate acestea, Scuderia Ferrari și-a dat seama rapid că cererea de cântărire a fost ratată și de la boxe l-a somat pe Charles Leclerc să oprească imediat.

Mecanicii au alergat apoi pe pitlane pentru a-l împinge înapoi pentru verificări la podul de cântărire, care au fost trecute fără probleme. Charles Leclerc a mărturisit că oprirea s-a datorat în totalitate echipei Scuderia Ferrari, deoarece el nu a observat semnul de oprire și, de fapt, nici măcar nu știe unde se afla. „Este foarte complicat aici, pentru că intrăm la boxe și de fapt nici măcar nu știu unde este panoul și dacă este în dreapta sau în stânga”, a spus el. „Dar este foarte departe, foarte departe în dreapta sau în stânga, așa că nu te uiți în acea direcție”.

Ferrari, Leclerc

„De fapt, nu am văzut deloc că am fost chemat la cântar. Dar, din fericire pentru mine, echipa a văzut alarma și doar mi-a spus să mă opresc și m-au împins înapoi. Nu a fost grozav pentru că am fost în aceeași secvență cu ceilalți după aceea, dar, din nou, am ieșit din această situație delicată”. Regulile F1 sunt destul de stricte în ceea ce privește piloții care nu apar pe podul de cântărire după ce au fost îndrumați să se cântărească și echipele care lucrează la mașini.

La Marele Premiu de la Baku din 2019, Pierre Gasly a fost nevoit să pornească de la boxe după ce a ratat o verificare a greutății în timpul antrenamentelor, iar echipa Red Bull Racing a lucrat la mașina sa – în timp ce același lucru i s-a întâmplat lui Sergio Perez la Marele Premiu al Statelor Unite din acel an. Regulile F1 sunt clare: ratarea unei cântăriri scapă de sancțiune doar dacă echipele răspund imediat la eroarea piloților lor.

Articolul 35.1b din regulamentul sportiv de Formula 1 prevede următoarele: „Orice pilot care nu se oprește atunci când i se cere să o facă și apoi nu aduce mașina înapoi la garajul FIA sau dacă se efectuează lucrări la mașină înainte ca aceasta să fie returnată la garajul FIA, va fi trimis la comisari”. În regulament se precizează ulterior că sancțiunile pentru o încălcare pot fi destul de severe. „În cazul oricărei încălcări a acestor prevederi privind cântărirea mașinilor, comisarii pot scădea pilotul din numărul de poziții pe grilă pe care îl consideră adecvat sau îl pot descalifica din sesiunea de sprint sau din cursă”, se precizează în regulament.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari, Leclerc

Evadarea lui Charles Leclerc nu este prima dată când piloții au fost nevoiți să se bazeze pe acțiunile echipelor lor pentru a-i salva de la o penalizare pentru că au ratat o penalizare. Dispunerea complicată a linia boxelor din Monaco face ca piloților să le fie ușor să nu vadă semnul de cântărire, Charles Leclerc, Sergio Perez și Nico Hulkenberg fiind celebrii care au ratat podul de cântărire în calificări în 2019. În circumstanțe similare, incidentele au fost reperate imediat de echipele lor și au fost returnate pentru verificări înainte de a se efectua orice lucrare la mașină.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss