Latest Posts

Cum Dorna încearcă să salveze MotoGP 2020

Vizualizări: 19185

Așa cum la nivel global, există situația gravă cu Corona virus, multe evenimentele sportive, au fost afectate sau anulate la nivel global. MotoGP a pierdut startul cu primei runde, dar  în ciuda acestei lovituri, Promotor Dorna, vorbește despre o abordare de viitor pentru a se putea asigura că sezonul 2020 va putea merge mai departe, Pe zi ce trece, gripa COVID-19, se extinde în peste 19 țări, iar datorită acesteia, mai multe evenimente sportive au de suferit.

MotoGP nu a avut excepție.Din cauza protocoalelor stricte pentru pasagerii italieni, Dorna Sports nu a avut altă oportunitate decât să anuleze  deschiderea sezonului MotoGP din Qatar deși Moto2 și Moto3 vor merge mai departe conform planificărilor, mulțumită celor de la Losail Internațional Circuit pentru test.

În Thailanda au fost interzise adunările publice, datorită gripei COVID-19, pentru a putea stopa acest focar de gripă, datorită acestui fapt, a doua rundă a MotoGP din Buriram a fost reprogramat pentru data de 4 octombrie. Promotorul MotoGP orna a făcut tot posibilul pentru a asigura că, MotoGP poate rula mai departe.

Până la cursă din Qatar, înainte ca această țară să impună masuri de securitate din cauza acestui virus, Dorna a emis pentru întregul personal al MotoGP documentația neagra a destinaților de călătorie, pentru a fi completate și prezentate la sosirea în Qatar. Dacă nu emite vize pentru cei care provin din zonele cu infecție de Corona virus pentru a putea participa întregul personal al MotoGP, li se v-a lua teste iar apoi vor fi lăsați să intre in Qatar.

În încercarea suplimentară datorită acestor norme de siguranță a personalului, Dorna a încercat să organizeze un zbor din Franța, pentru a îi putea determina pe toți să facă cursa înainte. Aceasta aproape și reușise să facă ca toate echipele, să fie de acord cu un număr maxim de personal de care aveau nevoie.

Din păcate înainte de acel zbor către Qatar, guvernul a emis carantina de 14 zile pentru toți cei care vor întra în această țară, care veneau din Italia sau care au fost cu două săptămâni anterioare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Încercând să facem acest locu și în decursul zile de sâmbăta după-amiază, (înainte ca cursa să fie anulată), a declarat joi, în Qatar CEO-ul Dorna Carmelo Ezpeleta, înaintea conferinței de presă Moto2 și Moto3.

De fapt, am fi asistat la venirea tuturor, deoarece am avut voie să intrăm in Qatar, dar brusc în prima după-amiază a duminicii, un zbor care trebuia să vină de la Roma, i-a fost interzisă aterizarea pe aeroportul din Qatar, dădu-le două variante, ori să se întoarcă în Italia ori să rămână în carantină 14 zile.

Cum Dorna încearcă să salveze MotoGP 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vom încerca să organizăm un zbor de la Nisa până aici apoi să acceptam câteva poziții pentru întreg personalul MotoGP, să obținem un loc, să vină și apoi să plece imediat după cursă. Dar tot in cursul zilei de duminică am observat că acest lucru nu este posibil.

Singura variantă este cursa fără fani, aceștia rămănănd pe dinafară o idee dezastruasă în urmă cu 30 de ani, dar una mult mai viabliă pentru o epocă cu acoperire la nivel global.

Un lucru minunat care ar putea ca Dorna să împingă echipele MotoGP să rămână în Qatar, pentru cele două săptămâni la test și cursă.

Cu toate acestea, două săptămâni distanță de familii, pentru atât de mulți, plus spectrul invizibil al acestui virus trebuia să stăpânească Italia, a fost și în Japonia, iar mulți producători japonezi au cerut suficient personal să rămână in Qatar. Dar când te confrunți cu atâtea necunoscute, poți face lucruri cu care să lupți împotriva lor.

Dorna lucrează în strânsă colaborare cu cei de la FMI, și Internațional Racing Team Association IRTA pentru a putea găsi soluții pre auzibile de a nu mai avea obstacole înaintea lor.

În calendarul revizuit joi, Marele Premiu al Americii, din Austin, este cel care deschide sezonul, Iar Thailanda după cum s-a menționat, se plasează pentru Aragon, care a fost adus la rândul lui cu o săptămâna înainte. Qatar GP 2020 este pierdut în istorie, pista find la Losail.

Cum Dorna încearcă să salveze MotoGP 2020

Dacă în Austin și Argentina vor se v-a întâmpla rămâne mister deocamdată. Totodată se crede că America, ascunde adevărata amploare a cestui virus, asupra țării și aici trebuie să se facă cunoscute restricțiile de securitate pentru călătoriile în țările europene. În cazul în care aceste două nu pot fi difuzate, există posibilitatea să fie amânate.

Dorna a încercat să ocolească posibila problemă din Texas și să înceapă pe 5 aprilie sezonul la Aragon, cursă americană mutată în septembrie, Dar Aragon nu ar i putut primi în acest interval scurt de timp cursele Grand Prix.

Potrivit contractului, Dorna trebuie să ruleze cel puțin 13 curse pe sezon. Ezpeleta este ferm în angajamentul lui si cel al Dornei, MI și IRTA, pentru a rula toate cele 19 curse rămase.Acestă obține se desfășoară și în alte sporturi, de a rula cursele în spatele ușilor închise, cu anii pe dinafara. La fel s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani , dar una viabilă într-o epocă extinsă a MotoGP la nivelul mondial.

Vom vedea ce se v-a întâmpla probabil că Dorna v-a trebui să ofere ceva în acest caz, Ezpeleta insistând cu implicațiile financiare ale curselor fără ani nu sunt o prioritate.

Ezpeleta a spus ca totul poate fi realizat, când a fost întrebat  dacă sunt luate în calcul cursele cu ușile închise. Cel mai important lucru este soluția cea mai bună pentru toate. Acordurile dintre Dorna și FMI-IRTA,  este procesul de campanie si totodată obligația noastră.

Singurul lucru de valoare este colaborarea tuturor oamenilor IRTA, facerea de curse, împreuna cu managerii de la Moto2 și Moto3, vom încerca să facem cât mai multe curse împreună.

Dacă amânările viitoare vor veni și se vor extinde, mai mult în acest sezon, Ezpeleta spune că dacă este rău va fi și mai rău, posibil să facem cursa în țările unde este cald chiar și la Crăciun.Ezpeleta a făcut aluzie și la faptul că v-a vorbi cu președintele FMI Jorge Viergas, dar a mai spus că v-a trebui să amâne ceremonia de premiere a FMI.

Cum Dorna încearcă să salveze MotoGP 2020

Extinderea sezonului la finalul său din 15 noiembrie, la Valencia , dar și anularea testului de la Jerez, cu o săptămâna mai târziu pentru a putea strecura mai multe curse, este aproape sigur că a existat în discuțiile dintre FMI, IRTA și Dorna.

Dorna putea să impună mai mult ca echipele MotoGP să rămănă în Qatar, după text, dar este prea mult două săptămani departe de familiile acestora.

Foarte clar ne gândim de acum să avem mai multă imaginație despre ceea ce vom putea face în orice situație, a declarat Ezpeleta.

Ceea ce se v-a întâmpla în continuare rămâne un mister. Acest focar este pe cale să atingă un apogeu dar cu siguranță se vor îmbunătății mai devreme sau mai târziu lucrurile.

Acest fapt îngreunează munca Dornei, Dar fanii MooGP ar trebui să le fie alături sufletește, Mai multe soluții pentru câștigarea curselor și un mare risc de a măcina până la os echipele in cazul unui calendar masiv condensat.

Efortului colectiv al MotoGP de a merge în cursă si a împăca fanii.

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan
Photocredit: MotoGP World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Gabriela Malutan

Latest Posts

Don't Miss