GP24 Media

LATEST POSTS

Cum arată lupta la titlu în Formula 1 după MP al Austriei?

Formula 1
Vizualizări: 12147

Charles Leclerc câștigă a cincea cursă din carieră în Formula 1 și îl egalează la victorii pe primul campion mondial, Nino Farina.

Pentru a ne face o idee mai clară asupra situației actuale din Formula 1 ne vom concentra pe datele din ultima cursă. Surse din paddock indică faptul că monopostul Red Bull Racing a luat în greutate undeva la 10 kg după noile update-uri, ceea ce conduce la o degradare mai mare a pneurilor și o performanță mai scăzută. În ultima cursă, echipa a avut mari probleme cu puntea spate. Helmut Marko a declarat după cursă: “la primele trei seturi de anvelope uzura noastră a fost inexplicabila.

Masina noastră a revenit doar cu ultimul set de medii”. Aceasta ar avea 3 cauze: rezervoarele pline, temperaturile scăzute și ploaia care a curățat cauciucul de pe circuit. Per total, cele 2 monoposturi au fost aproape egale ca performanță atât în ritm de cursă cât și în ritm de calificare. Menționam mai sus de update-uri. Practic, inginerii Red Bull au pus pe o foaie punctele slabe ale monopostului și au încercat să găsească soluții. Una dintre ele este acel rake al monopostului care nu se pliază pe stilul de pilotaj al lui Sergio Perez.

Cum arată lupta la titlu în Formula 1 după MP al Austriei?

De cealaltă parte avem Scuderia Ferrari care, după ultimele upgrade-uri, controlează mai bine pneurile, și-au crescut eficiența aero însă Scuderia Ferrari se confruntă cu probleme de fiabilitate și erori de strategie. Carlos Sainz a abandonat pe Red Bull Ring din pricina unei explozii la PU-ul nr 3, ceea ce va duce cel mai probabil la o plecare de pe ultima poziție în Marele Premiu de Formula 1 al Franței.

Cum arată lupta la titlu în Formula 1 după MP al Austriei?

În clasamentul general avem o diferență de 38 de puncte între Max Verstappen și Charles Leclerc, însă putem observa faptul că în ultimele 2 GP-uri olandezul a pierdut doar 11 puncte ținând cont de probleme întâlnite. De cealaltă parte, Scuderia Ferrari păstrează monopostul de Formula 1 care poate fi adaptat mai ușor la un circuit anume. Diferența poate fi recuperabilă, însă erorile de strategie trebuie eliminate definitiv.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În duelul constructorilor Red Bull Racing are un avans de 56 de puncte și pleacă cu prima șansă, dar în continuare totul este posibil. Menționam mai sus de Sergio Perez care se descurcă din ce în ce mai greu cu monopostul austriac. Cu acel rake, masina are un spate mai descărcat, aspect care joacă în favoarea lui Max Verstappen. Carlos Sainz s-a descurcat ceva mai bine în Austria, diferența medie în cursă față de Charles Leclerc fiind de 0.17 secunde, însă monegascul rămâne pilotul de titlu pentru Ferrari, fiind singurul care poate opri hegemonia lui Max Verstappen din Formula 1 (17 victorii și 8 locuri secunde în ultimele 34 de curse).

Poate fi implicată echipa Mercedes AMG F1 în lupta pentru titluri?
Greu de crezut. Toto Wolff declara duminica seara că “ne mai trebuie vreo 3 zecimi până la Red Bull Racing si Scuderia Ferrari”. Vom vedea dacă le pot recupera.

Cum arată lupta la titlu în Formula 1 după MP al Austriei?

La ce să ne așteptăm în Franța?
Echipa Mercedes AMG F1 ar trebui să se apropie mult de binomul fruntaș pe acest circuit din cauza faptului că pista este aproape complet plată. De asemenea, asfaltul este foarte abraziv, iar cei de la Pirelli vor livra cele mai dure pneuri din gamă (Mercedes exploatează cel mai bine pneul C1). În lupta pentru titluri, Scuderia Ferrari si Red Bull Racing ar trebui să fie aproape la paritate pe circuitul francez, setup-ul și condițiile meteo jucând probabil rolul crucial.

Ca o concluzie, Scuderia Ferrari este echipa de bătut după 2 victorii consecutive, însă Red Bull reușește mereu să limiteze pagubele, mai ales ca în cockpit se află un pilot pe care “daca îl dai afară pe ușă intră pe geam”. De cealaltă parte, Charles Leclerc poate fi descris de cuvintele lui Toto Wolff “A fost extraordinar. Dar el mereu este așa”,

• Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES