GP24 Media

LATEST POSTS

Cum a reacționat fiecare pilot F1 la GP-ul din Belgia.

reacț
Vizualizări: 11343

RN365 a adunat reacții de la fiecare pilot în urma Marelui Premiu al Belgiei, care cade ca cea mai scurtă cursă din istoria F1. Marele Premiu al Belgiei de duminică la Spa-Francorchamps a fost cea mai scurtă cursă din istoria F1, cu doar două ture care au avut loc în spatele mașinii de siguranță în condiții meteorologice nefavorabile.

Oficial, un clasament al cursei a fost declarat după un tur, cu jumătate de puncte acordate primilor 10 clasați. Prin urmare, Max Verstappen a luat victoria în fața lui George Russell și Lewis Hamilton, deoarece plutonul și-a menținut pozițiile de plecare. RN365 prezintă declaratiile fiecărui pilot asupra situației unice.

reacț

Max Verstappen, Locul 1:
„Am avut două curse în care nu am obținut puncte, așa că am avut nevoie de un rezultat decent. Nu obții cum vrei rezultatul, dar cred că tot weekendul am fost foarte competitivi. Condițiile nu erau bune. A plouat tot timpul. Cred că la 15:30 am spus că este OK să concurez din partea mea, dar, desigur, vizibilitatea din spate a fost foarte proastă. Mai ales cu evenimentele ce s-au intamplat recent nu vrei să riști să se întâmple ceva urat. Pur și simplu nu mi s-a părut bine. Desigur, fanii nu vor fi de acord cu ceea ce s-a întâmplat, dar trebuie să te gândești și la siguranță in final”.

George Russell, Locul 2:
„Nu suntem adesea recompensați pentru calificări extraordinare, dar am făcut-o absolut aici. Vreau să le cer scuze tuturor fanilor. A fost uimitor sprijinul lor, să rămână aici pe tot parcursul. A fost păcat că nu am putut începe această cursă, dar din partea noastră, este un rezultat uimitor. Întreaga echipă o merită, pentru că s-a lucrat atât de mult în ultimii ani și nu a existat cu adevărat nimic de arătat pentru asta. Am reusit (în calificări) și aici suntem pe podium. Vă pot spune, nu mă așteptam la podium acest an, asta este sigur”.

Lewis Hamilton, Locul 3:
„A fost o farsă și singurii oameni care au pierdut sunt fanii care au plătit bani buni. Desigur, nu puteți face nimic în legătură cu vremea, dar avem echipamente sofisticate care să ne spună ce se întâmplă și era clar că vremea nu avea să se lase. Am fost trimiși dintr-un singur motiv. Două ture în spatele unei mașini de siguranță prin care nu există nicio posibilitate de a câștiga sau pierde un loc sau de a oferi divertisment fanilor.

Daniel Ricciardo, Locul 4:
„Nu este vina nimănui. Sunt trist, fanii sunt triști, sunt sigur, dar uneori este așa. Nu se întâmplă foarte des, deci asta este vestea bună! Este o situație care se întâmplă o dată, nu știu, la fiecare 20 de ani sau cam așa ceva. Dar ploaia nu a cedat deloc, nu s-a oprit deloc toată ziua – a fost o nebunie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Evident, calificările au fost și apoi și cursa, așa că face sâmbăta mai importantă, așa că sunt mulțumit de asta. Turul de sâmbătă mi-a dat rezultatul, dar duminică nu am făcut nimic pentru a-l câștiga. Cred că au dat jumătate de punct pentru a simboliza ceva. Toți vrem să concurăm, dar decizia corectă a fost luată astăzi”.

reacț

Sebastian Vettel, Locul 5:
„Evident, nu a fost nicio cursă, așa că nu ar trebui să avem niciun punct sau ceva. Care este efortul pe care l-am făcut duminică? Am urmărit mașina de siguranță și toți au spus că nu este bine să concurezi. Oricum, pentru noi obținem câteva puncte, dar totuși mi se pare foarte ciudat. Am făcut atât de multe curse și aceasta este de departe probabil cursa care nu se simte ca o cursă și totuși obțineți câteva puncte, deci este un pic ciudat”.

Pierre Gasly, Locul 6:
„Nu m-am lovit ajungând în grilă, dar acesta este singurul lucru pe care l-am făcut astăzi. Nu știu dacă am meritat vreun punct. Mă simt foarte rău pentru toți oamenii care au venit aici și au așteptat ore în șir. în ploaie pentru a urmări o cursă de Formula 1 și singurul lucru pe care l-au văzut au fost câteva ture în spatele mașinii de siguranță.

Nu cred că a existat nicio altă opțiune posibilă, deoarece vizibilitatea era atât de proastă în spate. Sunt un pic surprins, ca să fiu corect. Simt doar că ne-au pus pe drumul cel bun la final pentru a face aceste ture în spatele mașinii de siguranță, când au fost (condiții) mai rele decât înainte, doar pentru a permite aceste puncte”.

Esteban Ocon, Locul 7:
„Pălăriile jos către directorul FIA și Michael Masi pentru că au luat o decizie dificilă. În mod clar nu le-am arătat nimic fanilor care au rămas aici, au rămas în tribune, în condiții atât de dificile. Asta este cea mai mare rușine. Dar un lucru corect de a nu concura. A fost prea nesigur pentru a avea loc cursa. Suntem mulțumiți de modul în care a decurs acea decizie”.

Charles Leclerc, Locul 8:
„Cred că a fost decizia corectă de a nu concura. Nu am putut vedea nimic. La final, suntem cu toții aici pentru a concura, dar uneori trebuie doar să accepți … nu a existat absolut nici o vizibilitate și cred că în acele cazuri este mai bine să te oprești înainte să se întâmple ceva rău. Mulțumesc fanilor care au rămas până în ultimul moment, este, evident, o rușine pentru ei, pentru toată lumea”.

reacț

Nicholas Latifi, Locul 9:
„Multă așteptare. Cu siguranță nu așa aș fi vrut să termin weekendul. Cred că tuturor le-ar fi plăcut să mearga la un moment dat, dar nu a fost posibil. A fost prea periculos, vizibilitatea a fost șocantă. Este regretabil pentru fani. Pe partea luminoasă pentru echipă, este un alt punct pentru mine și un podium pentru echipă”.

Carlos Sainz, Locul 10:
„Vizibilitatea a fost absolut zero în P10, așa că nu-mi pot imagina P16 sau P20. A fost apelul potrivit, în opinia mea, să nu participi la cursă. Uneori condițiile nu sunt suficient de bune pentru a pilota o mașină de Formula 1. Nu sunt de acord cu câteva comentarii făcute de acasă despre pilotii de Formula 1 care în prezent nu își asumă riscuri.

Prostii. Probabilitatea unui accident mare ar fi existat dacă am fi repornit în oricare dintre aceste condiții. Uneori trebuie să o luați pe bărbie. Mă simt cu adevărat rău pentru fani, dar a fost prea complicat. În calificare ne-am luptat, dar nu am concurat și am obținut o jumătate de punct pentru ceva ce cred că nu merit. Acesta este singurul lucru, poate, pe care trebuie să il examinăm. Nu are prea mult sens”.

Fernando Alonso, Locul 11:
„Singurul lucru cu care nu sunt de acord este de ce facem două ture și se dau puncte pentru că nu am concurat. Nu am avut șansa de a înscrie puncte, mulți oameni. Sunt al 11-lea, eu nu am avut nici o tură verde verde pentru a înscrie un punct, iar noi nu am marcat, așa că este șocant. Dar este decizia lor. Nu am putut să facem cursa, așa cum am arătat. A fost doar o situație cu steag roșu sau o situație din spatele mașinii de siguranță, așa cum am făcut-o noi. Deci, cum poți da puncte unei non-curse?”

Valtteri Bottas, Locul 12:
„Pe dreapta din spate, de unde mă aflam, nu am putut vedea nimic. Nu a existat nicio îmbunătățire. Dar, a fost o cursă? Merita puncte? Din partea mea, desigur, am ieșit din puncte, așa că nu am avut niciodată ocazia să lupt pentru puncte, deci nu cred că a fost o cursă. Este ceea ce este. Sigur, a fost un apel dificil pentru F1 să decidă ce să facă, dar așa s-a întâmplat”.

reacț

Antonio Giovinazzi, Locul 13:
„Am încercat să incepem cursa de câteva ori, dar condițiile au fost foarte proaste. Vizibilitatea a fost proastă și a existat, de asemenea, multă apă stătătoare. A fost alegerea corectă de a nu concura. Îmi pare rău pentru fani, dar am încercat”.

Lando Norris, Locul 14:
„Suntem aici pentru a concura, vrem să participăm la cursă și sunt dezamăgit că nu am reușit să compensez problema de sâmbătă. Dar problema nu este neapărat doar să ieșim și să facem un tur; dacă nu ești în primul rând, vei avea un mare accident, deoarece nu poți vedea unde mergi.

Mulți oameni nu înțeleg, când vedeți bordurile și bordurile la televizor, cât de rău este pentru șofer, cu toată apa care vine pe ecran, cantitatea de spray … aceste lumini intermitente (auto), care sunt menite să fie atât de strălucitoare, încât nu le poți vedea decât la 10 metri afară. Cred că acesta este punctul de siguranță al acestuia. Nu aveți nicio șansă să mergeti așa”.

Yuki Tsunoda, Locul 15:
„Desigur, este dezamăgitor, dar nu poți controla vremea. Când vrei să obții un punct, trebuie să fii perfect din calificări. A fost complet … nimic din ce am putut vedea din cockpit. Trebuie doar să simțim colțurile și ghicim unde este virajul. Cred că a fost cu adevărat periculos dacă am fi continuat să concurăm. Cred că a fost o decizie bună din partea FIA că nu vom concura”.

Mick Schumacher, Locul 16:
„Așteptăm cu nerăbdare cursa atât de mult, precum avem tot weekendul, a nu fi capabil să alergăm a fost foarte frustrant. De asemenea, fanii au fost acolo de atât de mult timp, așteptând să continue cursa, și cred ca au înghețat. Mulțumesc lor și îmi pare rău că nu am reușit să le arătăm ceea ce trebuia să le arătăm. Sperăm că vom putea ajunge din urmă anul viitor. Vizibilitatea a fost principala preocupare, nu aș fi putut vedea nimic. Dacă o mașină se rotește sau încetinește mai mult, o vei colecta”.

reacț

Nikita Mazepin, Locul 17:
„Ar fi putut merge pe căi diferite. Când există atât de multă apă pe pistă și vizibilitatea de unde începeam, a fost foarte, foarte scazuta. Chiar și în spatele mașinii de siguranță, nu mergeam atât de repede și Nu puteam vedea unde este mașina în față. A trebuit să încerc mereu să păstrez o distanță înainte ca ploaia să se așeze în aer. Nu a fost cea mai bună zi pentru noi, dar îmi pot imagina pentru fani că a fost și mai dificil”.

Lance Stroll, Locul 18:
„Cred că este doar o mare rușine pentru fani că nu au putut vedea cursa, dar condițiile au fost foarte proaste. A fost dificil să merg. Nu puteam vedea nimic din partea din spate a grilei. Este dificil să mergi asa, iar siguranța trebuie să fie pe primul loc”.

Kimi Raikkonen, Locul 19:
„Nu putem schimba vremea. Cred că spray-ul a fost rău, dar sincer, orice pistă, de fiecare dată când suntem pe umed, va fi întotdeauna spray și nu este mult mai bine. Dacă luăm Imola (la începutul acestui sezon), la început nu am putut vedea nimic. Probabil că majoritatea băieților care nu au fost primii sau din primele două rânduri nu au putut vedea nimic. Odată ce ați plecat, începe să se clarifice. Dar cred că am fi putut concluzia (de a nu concura) cu câteva ore înainte!”

Sergio Perez, Locul 20:
„Este foarte frustrant. În primul rând, fanii au fost uimitori, stând acolo pentru noi. Cred că, ca si sport, am încercat totul. Greșeala mea a fost foarte costisitoare, așa că în cele din urmă am pierdut câteva puncte. Condițiile au fost extrem de dificile. Greu și cu aceste anvelope, lucrurile sunt foarte complicate. Greșeala mea s-ar fi putut întâmpla cu oricine acolo”.

reacț

Șarada din timpul Marelui Premiu al Belgiei fără cursă a provocat o mulțime de reacții furioase din partea fanilor F1 care au rămas zadarnic ore în șir în ploaie, frig și noroi. Internetul este plin de povești îngrozitoare ale unor oameni care, cu familii întregi, au fost amorțiți ore în șir sub ploaie și frig și, în cele din urmă, nu au văzut niciodată o cursă de F1.

Fanii nu au apucat să vadă prea multe. Imaginea de mai jos arată acum că, chiar înainte de cursă, era puțin de bucurat pentru mulți fani de F1 în tribune. Turul de paradă – în care piloții de Formula 1 sunt conduși pe semiremorcă înainte de cursă – a oferit, de asemenea, puțin divertisment pentru publicul prezent de-a lungul pistei.

Piloții au fost abia vizibili în timpul turului de paradă din cauza umbrelelor uriașe cu care piloții s-au înarmat împotriva picăturilor. Prin urmare, a privat fanii de-a lungul pistei de ocazia de a arunca o privire asupra tuturor eroilor lor.

reacț

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: RN365
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES