More

  Latest Posts

  Cronica Hard Enduro Alba Iulia – Ampoița, Etapa I din Campionatul Național de Hard Enduro

  Extrem Motors Orăștie a organizat prima etapa din Campionatul National de Hard Enduro al României 2020. Concursul a avut loc intre 19 și 21 iunie 2020 în localitatea Ampoița din județul Alba. Au concurat clasele Pro, Veteran, Expert, Hobby și Fete.

  Marea necunoscută a acestui concurs era vremea, meteorologii anunțând în această perioadă vreme schimbătoare cu ploi și furtuni. Din fericire, concursul a fost de la cap la coada desfășurat pe o vreme impecabilă, sportivii putând în sfârșit să se bucure cu adevărat de revenirea pe motociclete după o lungă și intensă așteptare.

  Organizatorii au pus la dispoziția sportivilor măști, dezinfectant și șervețele umede cu alcool. Echipajul medical prezent a făcut un triaj integral al sportivilor, cu măsurarea temperaturii și evaluarea stării generale de sănătate. Accesul în zona de secretariat a fost limitat drastic, astfel încât să se evite formarea de grupuri prea mari de sportivi.

  Au participat peste 130 de sportivi, cu mult mai mulți decât estimările inițiale. Am consemnat și un record, clasa Fete având la această etapă națională 9 concurente. Merită remarcat aici că locurile 1 și 3 au fost câștigate de surorile Mareș (Alyssa și Celine), în timp ce tatăl lor, Mareș Cosmin a încheiat concursul pe locul 4 la clasa Hobby.

  Marele câștigător al acestei ediții a fost multiplul campion național Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj. Acesta a fost urmat în clasamentul general al clasei PRO de Rienk Jan Tuinstra de la clubul Jitsu Zărnești (care a concurat în ultima zi accidentat), și Kovacs Ervin Zsolt (Master Bike Cluj).

  Cel mai bun Veteran a fost Constantin Roth (Top Cross TCS Otopeni). Locul doi a fost obținut de Găzdac Claudiu Petrică (Master Bike Cluj), bronzul revenind lui Maclarty Murdo Fergus (Extrem Motors Orăștie). Cel mai bun Expert este Siklodi Zalan de la Enduro Club Bistrița. Acesta a fost urmat pe podium de Horvat Szilard (Jitsu Zărnești), și Ursu Ștefan (Master Bike Cluj).

  La clasa Hobby am avut o premieră pe prima poziție, Vinersar Cristian Vasile de la Clubul Black Riders Sibiu, concurând pentru prima dată în Campionatul Național. Locul doi a fost adjudecat de Petru Șimian (Free Bike Team Rm. Vâlcea), pe trei încheind Sulea Cezar Nicolae (Go Racing București).

  Mares Alyssa Măria se impune la clasa Fete din partea clubului Haita Deva, sora și coechipiera ei Celine terminând pe locul trei. Pe doi urcă Codrean Voinea Geanina de la clubul Lion Racing Team Sebiș.

  Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro Etapa I pot fi consultate aici. A existat o singură contestație la clasa Expert, iar această contestație a fost soluționată favorabil. Rugăm sportivii să aibă în vedere și la viitoarele concursuri că rezultatele provizorii pot fi consultate pe site-ul nostru la finalul zilei de concurs, eventualele contestații putând fi depuse la secretariat inclusiv în ziua următoare până la ora 08:30. Toate acestea pentru a se evita aglomerația din zona tradițională de afișare a rezultatelor și astfel respectarea obligativității distanțării fizice din această perioadă.

  Următoarea etapă din Campionatul Național de Hard Enduro este Ditrocks, concursul urmând să aibă loc la Ditrău între 10 și 12 iulie 2020.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss