Latest Posts

Cronica celei de-a 5-a etape de CNSP editia 2019

Vizualizări: 10858

Cronica celei de-a 5-a etape de CNSP ediția 2019, etapa care a definitivat toate Clasamentele anuale și stabilea Campionii

Decalata de la Calendarul Competițional anual de pe luna octombrie pe duminica 03.11.2019 datorita participării sportivilor la un evantai de competiții diferite (CNRD, Rally 2, CNVC2, Time Attack, Autoslalom) etapa a avut că Organizator același club, ACS Pro Drive Sibiu, singurul implicat în organizarea acestui Campionat (Director Organizatoric Dan Niristeanu, împreună cu Sorin Tirnovean și Dan Grunca), iar că Sponsor pe Auto Leo Service.

Pe lista de start și-au anunțat participarea 30 de piloți, toți pretendenții la câștigarea podiumurilor anuale fiind obligați, prin natura punctajului acordat, să participe la toate etapele.

Cronica celei de-a 5-a etape de CNSP editia 2019

O vreme neașteptat de buna a contribuit și ea la desfășurarea cu succes a etapei, iar în parcul de service erau prezenți în dimineața cursei, pentru încurajarea competitorilor, și alți piloți (Sebi Barbu alături de fratele sau Alexandru, prezent la Clasa nelicențiați, Bogdan Iancu, Alin Troanca și alții).

Din partea federației a fost prezent nelipsitul Vicepreședinte Catalin Nicolăescu, dar și Stana Mihai alias Pixi. O prezentă neașteptată/deosebita a constituit-o binecunoscuta creatoare de moda Adina Buzatu, sportiva legitimata FRAS și participanta în competiție la clasa 2, din partea echipei lui Vali Porcisteanu.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cronica celei de-a 5-a etape de CNSP editia 2019

Anul acesta clasa juniorilor (tineri sub 18 ani) a avut la start, în totalitate 9 piloți, din care 7 au fost prezenți la startul acestei etapa. Pentru podiumul anual se luptau Paul Popa (interesat de ocuparea unui loc fruntaș și în Clasamentul Open), Matei Ghiban din echipa lui Vali Porcisteanu și Alexandru Cazacu, care anul acesta s-a împărțit, participând în trei campionate în care urca pe podiumul anual (CNVC2, Time Attack și Slalom Paralel), și a cărui absenta la etapa de Slalom anterioara l-a obligat să concureze mai mult la conservarea poziției 3 de pe podiumul anual. Tot la aceasta clasa nu putem să nu evidențiem și prestația altor doi juniori de viitor. Este vorba de Ștefan Gârleanu, ocupant ăla locului 4 la clasa și David Marcu (sprijinit de Ciprian Solomon).

Clasamentul final al etapei este:
Locul I – Paul Popa și locul 5 în Clasamentul Open
Locul ÎI – Matei Ghiban și locul 6 în Clasamentul Open
Locul III – David Marcu și locul 12 în Clasamentul Open

Clasa 2 seniori este și cea care are cei mai mulți ocupanți ai podiumului anual la Open. Danuț Budai, Regele (încoronat încă din anii anteriori) acestui Campionat, a făcut și el o cursa mai mult conservare, cucerind doar la clasa locul I și trei la Open.

Clasament final clasa 2:
Locul I – Danuț Budai și locul 3 la Open
Locul ÎI -Bogdan Rogoz și locul 2 la Open
Locul III – Răzvan Baciu și locul 8 la Open

La clasa 4 singurul perdant a fost Ioan Rogoz (probleme mecanice la mașină), care a fost obligat să predea locul 3 final anual la Open, fiului sau Bogdan.

Cristian Leu a revenit în forță la aceasta etapa câștigând atât clasa cât și Openul.

Locul I – Cristian Leu și locul I la Open
Locul ÎI – Alexandru Bodi și locul 15 la Open
Locul III – Sorin Jurcă și locul 16 la Open

În paralel cu clasele mai sus menționate s-a desfășurat și un clasament al nelicențiaților, unde am înregistrat doua surprize de proporții:
Alica/Alexandru Barbu (schior de performanta și reprezentantul României la Olimpiada de schi), care a ocupat locul I la clasa și un loc III neoficial la Open pe un Suzuki de Cupa și Bogdan Mutu, un tânăr inginer IT-ist, înzestrat cu un calm de nordic, deosebit de talentat, care a ocupat locul ÎI la clasa lui și locul 7 într-un clasament Open neoficial.

De remarcat este prietenia stabilita intre el și pilotul licențiat Răzvan Baciu, care s-a oferit să împartă mașină lui de curse cu Bogdan, dar și remarca acestuia: “-Răzvan a mers mai încet încercând să menajeze mașină pentru că eu să pot termina cursa” …. FELICITĂRI !!

Clasamentul Open:
Locul I – Cristian Leu
Locul ÎI – Bogdan Rogoz
Locul III – Danuț Budai

Cronica celei de-a 5-a etape de CNSP editia 2019

Sursa: Dan Niristeanu
Photocredit: Andrei Mangalia
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dan Niristeanu

Latest Posts

Don't Miss