Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Cristi Sugár învingătorul Swift Cup în Raliul Perla Harghitei 2021.

  Raliul Perla Harghitei s-a desfășurat pe 12 probe speciale de asfalt în jurul orașului Odorheiu Secuiesc, unde duelul pentru victoria în Swift Cup a fost palpitant. La fel ca la prima etapă a cupei monomarcă, multiple echipaje s-au luptat pentru podium, iar clasamentul a avut parte de schimbări de lider și de podium, de incidente, ieșiri în decor, recuperări spectaculoase și un final mai mult decât interesant.

  Swift Cup

  Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă debutează excelent în cursă și se impun pe prima probă, ca mai apoi Paul Popa și Gabriel Găină să treacă la conducerea cupei monomarcă după victoria pe PS2. Cum cei doi sibieni abandonează în urma unei serioase ieșiri în decor, petrecută la viteză mare, Swift Cup are un nou lider: Cristi Sugár și Aurelian Hanea preiau conducerea cursei după o victorie categorică pe PS3. Talașman și Mitrașcă ocupau locul secund vineri seară, în timp ce David Tarța și Andrei Brezoszki se aflau pe ultima treaptă a podiumului. Radu Necula și Adrian Temeș au avut probleme cu frânele în debutul cursei, în timp ce locul trei de la Brașov, Cristi Cotan & Dan Simota, abandonează după o ieșire în decor.

  Perla Harghitei

  Duelurile din Swift Cup în ziua secundă a Raliului Perla Harghitei s-au concentrat pe două direcții: o luptă în doi pentru victorie, dar și o superbă cursă de revenire a lui Radu Necula și Adrian Temeș. Cu un ritm excelent pe prima probă a dimineții, Sugár și Hanea se distanțează în frunte și vor continua cursa cu aceeași viteză, dar fără să își asume riscuri. Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă obțin trei victorii de probă sâmbătă, inclusiv cea de pe Power Stage, în timp ce Radu Necula și Adrian Temeș atrag aplauzele tuturor pentru revenirea superbă de pe locul 5 până pe ultima treaptă a podiumului.

  Perla Harghitei

  La finalul unei curse dificile, Cristi Sugár și Aurelian Hanea se impun în Swift Cup, după ce la Brașov au ocupat locul al patrulea. Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă încheie pe locul secund, la peste 1 minut de lider, în timp ce Radu Necula și Adrian Temeș adună puncte valoroase cu un loc trei, la 1 minut și 20 de secunde de învingători.

  Perla Harghitei

  Deși au avut un ritm foarte bun și s-au aflat în duelul pentru podium, David Tarța și Andrei Brezoszki termină pe patru, urmați în clasament de Claudiu Albuț/Radu Ursu și Paul Popa/Gabriel Găină. Din păcate, pe lista abandonurilor și-a trecut numele și echipajul Artur Luca/Iulian Gheorghe, care a fost nevoit să se retragă cu probleme la cutia de viteze, unul dintre puținele echipaje care a avut un asemenea deznodământ în istoria cupei monomarcă.

  Perla Harghitei

  Echipajele din Swift Cup au dominat din nou clasa RC5, acolo unde primele patru mașini au fost modele Swift Sport, în timp ce diferite alte categorii au fost adjudecate de echipajele cupei monomarcă. Sugár/Hanea și Tarța/Brezoszki au ocupat primele două trepte ale podiumului juniorilor, în timp ce Claudiu Albuț și Radu Ursu au reușit victoria în clasamentul debutanților.

  Perla Harghitei

  Cristi Sugár, învingătorul în Raliul Perla Harghitei, a declarat: „Esteeeee!! Prima victorie, un sentiment foarte plăcut, dar ce mă bucură cel mai tare este că ne înțelegem tot mai bine cu mașina și că am obținut timpi buni pe ud. O atmosferă foarte faină în cadrul cupei, iar asta nu poate decât să te facă să aștepți următoarea etapă. Prezența și victoria noastră nu ar fi putut exista fără încrederea celor de la Litens România, Air Force Suspension, SmartID dynamics, Absystems, STACS și Fat2fit. Pe această cale le mulțumesc lor și prietenilor, familiei, fanilor că au fost alături de noi! Ne vedem la Baia Mare, ca întotdeauna pentru locul 1!”

  Perla Harghitei

  Cu probleme tehnice în prima zi, Radu Necula a recuperat foarte multe minute pierdute cu un ritm mai mult decât excelent, până pe ultima treaptă a podiumului: „Pentru noi nu a fost un raliu strălucit, am pornit pe PS1 cu o defecțiune la repartitorul de frână al mașinii, urmată de o pană pe PS2, pană pe care nu am putut să o schimbăm în timp util și care ne-a costat 8 minute întârziere în CO. A doua zi am recuperat cât s-a putut și ne-am bucurat de Lueta, pentru noi cea mai interesantă probă de asfalt din campionat. Frustrant este că am avut aceeași defecțiune de repartitor și la Brașov, în ambele cazuri cu piese noi.”

  Perla Harghitei

  Bogdan Talașman se află la al doilea loc secund consecutiv în Swift Cup 2021, după o evoluție bună la Raliul Perla Harghitei: „Am avut parte din nou de un raliu cu multe schimbări de aderență, cu segmente dificile, foarte rapide și tehnice. Trebuie să recunosc că nu a fost cea mai bună cursa a noastră, dar am reușit să obținem un rezultat foarte bun în aceste condiții. Adversarii noștri au fost foarte determinați și sunt convins că dacă nu ar fi fost ghinioanele apărute în prima zi, lucrurile ar fi stat altfel. Am încercat să gestionăm cât mai bine ecarturile din prima zi și să obținem maximum de puncte la Power Stage, ceea ce ne-a și reușit. Vreau să-l felicit pe Cristi pentru viteza pe care a avut-o și pe Radu pentru cursa de recuperare de a doua zi. Îmi pare rău pentru ghinioanele colegilor noștri, dar sunt convins că vor trece repede peste și vor reveni mai hotărâți la următoarele etape. Felicitări tuturor, ne vedem la Baia Mare!”

  Perla Harghitei

  În 2021, Swift Cup este susținută de partenerul principal Visma Software România, lider european în furnizarea de soluții software. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension și Ferodo Racing prin Motorsport Europe. Partener media: RallyMax.ro.

  Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat RallyMax

  Photocredit: RallyMax  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss