Latest Posts

Rene Rast despre Le Mans : “Toți au luat start devreme”

Vizualizări: 22532

Rene Rast a oferit versiunea sa cu privire la conflictul din virajul 1 de la startul cursei de 24 de ore de la Le Mans, spunând că rivalii săi din clasa LMP2 au sărit la start în timp ce el a respectat regulile.

Rene Rast, triplu campion DTM, a luat startul clasicului de la La Sarthe din Pole Position în clasa LMP2 la bordul modelului ORECA 07-Gibson #31 al echipei WRT pe care îl împarte cu Sean Gelael și Robin Frijns. Dar aproape imediat s-a produs o dramă, deoarece Rene Rast a fost implicat într-o coliziune în trei direcții atât cu mașina United Autosports #22 a lui Will Owen, cât și cu mașina #41 al echipei Realteam by WRT a lui Ferdinand Habsburg, declanșată de Rast care a trecut la stânga în calea mașinii lui Owen.

Rene

Will Owen a fost ferm convins că |Rene Rast a fost vinovat de coliziune, dar pilotul german a oferit o opinie diferită, spunând că a fost luat prin surprindere de cât de repede au accelerat mașinile din spatele său. Printre acestea s-a numărat și mașina echipei Prema nr. 9 a lui Robert Kubica, care a urcat în interiorul lui Rast și a trecut în frunte de pe locul cinci pe grilă.

„Am urmat ce a spus directorul de cursă, am respectat regulile”, a spus Rast. „Am accelerat când s-a făcut verde, dar în acel moment se pare că aveam deja câteva mașini lângă mine, la care nu mă așteptam deloc. În partea mea dreaptă l-am văzut pe Robert Kubica, dar nu mă așteptam să am pe cineva în stânga mea și nici nu știam că există cineva. Deci cred că toți au sărit la start și m-a luat prin surprindere, evident”.

„Toți cei care mă cunosc știu că sunt un pilot corect și dur, dar nu elimin pe cineva intenționat. Așa că da, au fost piloții din spatele meu care au sărit peste start și am primit penalizarea pentru asta. Așa că am pierdut destul de mult timp din cauza asta, un minut și jumătate. Și apoi a fost foarte greu să recuperez”.

Rene

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ieri la ora 18, mașina WRT se afla pe locul opt la clasa a opta și pe locul 12 în clasament general, cu Sean Gelael la volan. „Încă încercăm să recuperăm, dar până acum avem o cursă dificilă”, a adăugat Rast. „Am primit o altă penalizare pentru că Sean Gelael a făcut contact cu mașina LMP2 al echipei Vector Sport. Nu este cea mai bună cursă de până acum”.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss