More

  Latest Posts

  Rene Rast despre Le Mans : “Toți au luat start devreme”

  Rene Rast a oferit versiunea sa cu privire la conflictul din virajul 1 de la startul cursei de 24 de ore de la Le Mans, spunând că rivalii săi din clasa LMP2 au sărit la start în timp ce el a respectat regulile.

  Rene Rast, triplu campion DTM, a luat startul clasicului de la La Sarthe din Pole Position în clasa LMP2 la bordul modelului ORECA 07-Gibson #31 al echipei WRT pe care îl împarte cu Sean Gelael și Robin Frijns. Dar aproape imediat s-a produs o dramă, deoarece Rene Rast a fost implicat într-o coliziune în trei direcții atât cu mașina United Autosports #22 a lui Will Owen, cât și cu mașina #41 al echipei Realteam by WRT a lui Ferdinand Habsburg, declanșată de Rast care a trecut la stânga în calea mașinii lui Owen.

  Rene

  Will Owen a fost ferm convins că |Rene Rast a fost vinovat de coliziune, dar pilotul german a oferit o opinie diferită, spunând că a fost luat prin surprindere de cât de repede au accelerat mașinile din spatele său. Printre acestea s-a numărat și mașina echipei Prema nr. 9 a lui Robert Kubica, care a urcat în interiorul lui Rast și a trecut în frunte de pe locul cinci pe grilă.

  „Am urmat ce a spus directorul de cursă, am respectat regulile”, a spus Rast. „Am accelerat când s-a făcut verde, dar în acel moment se pare că aveam deja câteva mașini lângă mine, la care nu mă așteptam deloc. În partea mea dreaptă l-am văzut pe Robert Kubica, dar nu mă așteptam să am pe cineva în stânga mea și nici nu știam că există cineva. Deci cred că toți au sărit la start și m-a luat prin surprindere, evident”.

  „Toți cei care mă cunosc știu că sunt un pilot corect și dur, dar nu elimin pe cineva intenționat. Așa că da, au fost piloții din spatele meu care au sărit peste start și am primit penalizarea pentru asta. Așa că am pierdut destul de mult timp din cauza asta, un minut și jumătate. Și apoi a fost foarte greu să recuperez”.

  Rene

  Ieri la ora 18, mașina WRT se afla pe locul opt la clasa a opta și pe locul 12 în clasament general, cu Sean Gelael la volan. „Încă încercăm să recuperăm, dar până acum avem o cursă dificilă”, a adăugat Rast. „Am primit o altă penalizare pentru că Sean Gelael a făcut contact cu mașina LMP2 al echipei Vector Sport. Nu este cea mai bună cursă de până acum”.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss