Latest Posts

COTA semnează un nou contract pe cinci ani cu F1 pentru GP-ul Statelor Unite

Vizualizări: 12341

Marele Premiu al Statelor Unite va rămâne pe COTA în următorii cinci ani, după ce Formula 1 a anunțat vineri o prelungire a contractului.

COTA a fost un pilon al calendarului F1 de când F1 s-a întors în Statele Unite în 2012 și s-a bucurat de o creștere a interesului în ultima vreme datorită creșterii bazei de fani americani. F1 a raportat o mulțime de 400.000 pentru weekendul de cursă din octombrie la COTA, care a fost ultima cursă conform contractului anterior. O nouă înțelegere pentru GP-ul Statelor Unite la COTA a fost întotdeauna așteptată, vineri fiind făcut un anunț oficial pentru a se asigura că pista va rămâne în calendar cel puțin până la sfârșitul sezonului 2026.

„Suntem încântați să anunțăm extinderea contractului cu Circuitului Americilor înaintea noului sezon 2022”, a declarat CEO-ul și președintele F1 Stefano Domenicali. „Vreau să mulțumesc promoterilor pentru dăruirea și entuziasmul lor pentru Formula 1, unde împreună continuăm să creștem entuziasmul în jurul sportului nostru în SUA, după succesul uriaș al Netflix, munca ESPN și sezonul incredibil pe care l-am avut în 2021.

COTA

„Austin este un oraș grozav, iar pista este favorită pentru toți piloții și abia așteptăm să revenim în octombrie pentru mai multă acțiune și divertisment.” Serialul Drive to Survive Netflix a contribuit la stimularea creșterii F1 în Statele Unite, care va găzdui anul acesta două mari premii pentru prima dată din 1984. Marele Premiu inaugural de la Miami este programat să aibă loc în luna mai. De asemenea, rămâne interesul din Las Vegas pentru a putea găzdui o cursă care să încorporeze faimoasa sa Strip.

COTA a fost construit special pentru Formula 1 înainte de renașterea Marelui Premiu al Statelor Unite în urmă cu 10 ani. Cursa a căzut din calendar după cursa din 2007 de la Indianapolis, la doi ani după dezastrul care a văzut doar șase mașini pe grila de start. „Marele Premiu al Statelor Unite de Formula 1 a devenit unul dintre cele mai mari evenimente din lume”, a declarat partenerul fondator al COTA, Bobby Epstein. „Suntem extrem de mândri că și-a găsit o casă în Texas – la Circuit of The Americas – și suntem recunoscători milioanelor de fani care ne-au vizitat în primul nostru deceniu.

Știam că Austin, împreună cu vecinii noștri din San Antonio și nu numai, vor fi gazde primitoare – și au demonstrat-o. „Mulțumim tuturor din comunitatea de Formula 1 pentru că ne susțin eforturile și ne-au răsplătit munca grea. Ne bucurăm că ne-am reînnoit angajamentele și așteptăm cu nerăbdare încă mulți ani de curse, divertisment și distracție în campionatul mondial.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss