GP24 Media

LATEST POSTS

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

Vizualizări: 21886

Sunt convinsă că fiecare motociclist s-a întrebat la un moment dat ce o fi așa interesant să te învârți pe același curbe iar..și iar.. și iar. Însă din 10 motocicliști care vin la circuit, 9 par să se întoarcă și a doua oară. Unii ajung să facă din asta o pasiune, alții doar vin în “vizită” din când în când. Cert e că până nu ai încercat, circuitul nu pare să fie o alternativă bună pentru un motociclist stradal poate din lipsa de curaj sau poate din lipsa de informare.

Am crescut toti într-o țâri în care lipsa resurselor încă ne mai ține în loc, însă încet și cu răbdare ajungem să avem acces la ceva ce până acum câțiva ani părea departe de a fi realizabil – circuitul auto\moto în România. De câțiva ani ne bucurăm de Motorpark, un circuit în adevăratul sens al cuvântului, ridicat din pasiune și din bani proprii de niște oameni pasionați și ambițioși, care au insistat că se poate face ceva până și aici, într-o țară în care salariul nu îți permite să ai prea multe hobby-uri.

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

Astfel, de la weekend-urile petrecute pe pistele de karting, am ajuns să avem ocazia să ne apropiem cu încă un pas de experienta celor de la Campionatele de SBK și MotoGP.  Să avem ocazia să simțim viteza, unghiul maxim de înclinare și uneori chiar și căzăturile cu motocicleta, toate într-un cadru organizat, unde cineva e întotdeauna cu ochii pe tine, gata să îți sară în ajutor – un Marshall, un director de cursă sau la nevoie, personalul medical calificat.

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

Ajung așadar să răspund la întrebarea ce pornește aceste rânduri. De ce? Pentru că unii dintre noi vor să simtă vântul la peste 200 km\h. Alții vor să guste din experientele de care au parte pilotii moto profesioniști. Altora le place atât de mult motociclismul încât chiar dacă li se pare periculos mersul pe stradă, nu vor să renunțe nici cum la această pasiune. Sunt și acei curioși, care vor doar să încerce experiențe noi. Nu mai vorbesc de cei mai ambițioși dintre noi, care s-au născut cu spiritul competitiv în sânge.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

Nu are importanță din ce categorie faci parte, ce e important este să știi că pe cât de pompos pare mersul pe circuit, pe atât de simplu e. Chiar dacă atunci când vezi poze pe internet pare că toată lumea e serioasă și toți se pricep la curse, adevărul este că suntem mulți care nu avem neapărat idee ce facem.
Până și cei care stabilesc recordul de circuit au plecat de la zero. Într-un final nu suntem decât o parcare plină de prieteni, care după o zi de învârtit în cerc ne strângem seara la o bere și povestim despre cum se învârte roata sau despre ce faină e vremea weekend-ul ăsta.

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

O parcare plină de oameni care deși sunt acolo din diverse motive, au un singur scop. Să practice ceea ce iubesc cel mai mult – motociclismul – într-un cadru safe atât pentru ei cât și pentru cei din jur. Să reușească din banii de salariu să meargă poate și la o cursă, să se simtă măcar o dată un pui de Valentino Rossi. Să exerseze atât de mult încât să ajungă să se simtă mulțumit de performanțele proprii, indiferent de nivel. Să câștige Campionatul Național sau poate doar să dea o tură, că tot e Iulie și e cald.

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

Știu că acest sport implică niște costuri, însă nici mersul pe stradă nu e ieftin. Poate auziți de sponsorizări și credeți că nu se poate altfel, dar din experiența va spun ca se poate. Ca și începător, în plus pe circuit față de stradă ai nevoie de banii de taxa și un rând de powertape.  Împrumuți un costum de piele de la un prieten, te asiguri că motocicleta din dotare este ok din punct de vedere tehnic și ești ready to go. Nu e trebuie neapărat să fie sportivă. Nu face nimeni performanță în prima lui zi pe circuit, însă senzația pe care o simți în primele tururi nu se compara cu nimic în lume. Poate cu momentul în care bați recordul de circuit.. dar nu garantez, ca mai am mult pana acolo Daca iti permiți un weekend de ski, sigur îți permiți și o zi la circuit.
După un nivel vin și sponsorii să arunce cu mulți bani în tine (cel puțin așa am auzit de la alții. Să vină, îi așteptăm).

Cosmina Crișan: De ce să încerc mersul pe pistă?

P.S: Până atunci noi te așteptăm pe tine pe Motorpark. Fată sau băiat, ia tu banii de taxă că dam noi powertape-ul.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES