Latest Posts

CoronaVirus vs Motorsport

Vizualizări: 22876

Trăim vremuri grele pentru omenire, cât și pentru economia mondială. Un virus scăpat din China a pus “monopol” peste planetă și a dat totul peste cap. O mulțime de curse aeriene s-au anulat, foarte multe sporturi au pus lacătul pe arene și în plus nu mai putem să ieșim la o bere din cauza lui. CoronaVirus a reușit să strice și motorsportul românesc, dar și  cel mondial, iar în acest articol vom vorbi despre toate amânările, reprogramările și problemele cauzate de această răceala mondială.

Începem cu țara noastră. La noi este Stare de Urgență până aproape de Paște, deci zero activitate sportivă. Prima rundă de viteză în coastă, Trofeul Râșnov a fost reprogramată pentru 4-5 Aprilie, dar sunt șanse mici să se țină atunci. Etapa de Drag Racing de la Arad a fost anulată, primă rundă de Coastă 2-Sancraieni anulată. Driftul este și el în pauză, etapa de la București fiind amânată. Super Rally Galați va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, Transilvania Motor Show se mută în mai(8-10 ale lunii), două cupe de off-road sunt amânate, finala de la Promo Rally este sub semnul întrebării, iar pe viitor ne mai așteptăm la alte opriri forțate in zona Auto. La Moto, prima etapă din Naționalul de Viteză s-a anulat, runda unu din MotoRC va fi reprogramată, iar COVID-19 a reușit să amâne curse de hard enduro printre care regăsim King of the Hill.

Formula 1

Marele Circ a fost afectat serios de CoronaVirus. Runda din Australia a fost anulată cu doar câteva ore înainte de start, iar Bahrain, Vietnam și China vor fi reprogramate pentru toamnă. Există zvonuri cum că etapele din Olanda, Spania și Monaco sa fie anulate, dar momentan nu sunt informații oficiale despre asta, astfel sezonul va porni la drum din Olanda (să sperăm). Totodată și cursele suport(Formula 2 și Formula 3) de la Bahrain au fost anulate și vor fi reprogramate.

UPDATE: Marile premii din Olanda, Spania vor fi reprogramate. Monaco este anulat!

MotoGP

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Regina sportului pe două roți are de suferit. După ce în Qatar au evoluat doar clasele Moto2 și Moto3, etapele din Thailanda, Statele Unite ale Americii și Argentina au fost mutate spre toamnă (4 octombrie-Thailanda, 15 noiembrie-USA, 22 noiembrie-Argentina și 29 noiembrie-Valencia).

Rămânem în sfera moto, acolo unde runda de Superbike din Qatar a fost amânată, Mondialul de Motocross a suferit o grămadă de modificări în calendar, TT Isle of Man s-a anulat, iar cursa de 24 de ore de la Le Mans din Campionatul Mondial de Anduranță s-a mutat în August (29-30).

Raliuri

Nici raliurile nu au scăpat. Wrc Argentina s-a anulat, etapa de european din insulele Azore s-a mutat in toamnă (17-19 Septembrie), prima rundă din Tour European Rally ce urma să se desfășoare în Italia este oprită, iar numeroase runde din European Rally Trophy fie au fost anulate, fie urmează să fie reprogramate.

Rallycross

Prima etapă din Campionatul Mondial, Barcelona este reprogramată pentru o dată ulterioară, iar Titans RX a decis să își suspende activitatea pe termen nedeterminat.

Turisme

Cupa Mondială pentru Curse de Turisme și-a anulat prima și a doua rundă, Hungaroring respectiv Nurburgring Nordschleife. Supercars (Campionatul Australian) își oprește activitatea până în iunie, rundele de până atunci fiind anulate. BTCC își suspendă primele trei etape, iar NASCAR se oprește până la data de 3 Mai.

Anduranță

Mondialul de Anduranță Auto este și el lovit de probleme. Cursa de 1000 de Mile de la Sebring s-a anulat, iar Spa 6 ore și clasica de la Le Mans sunt reprogramate. Aceasta din urmă se va ține în perioada 19-20 Septembrie. Cursa de 24 de ore de pe Nurburgring s-a mutat in septembrie, 24-27 fiind perioada de disputare. Runda din Imsa de la Sebring se mută în noiembrie. Și seria 24 Series a fost afectată. Etapa de la Monza s-a mutat in iulie, iar runda de la Estoril este anulată. Totodată, prima etapă din European Le Mans Series de la Barcelona va fi reprogramată pentru o altă dată.

Monoposturi

Indycar își suspendă activitatea până în Mai, Formula E își oprește sezonul pentru două luni, iar prima etapă din Super Formula Japoneză este amânată.

GT

Prima rundă din GT World Challenge Europe de la Monza își va schimba locația, dar nu și țara. Cursa se mută la Imola la finele lui octombrie și devine o cursă sprint. Totodată, GT World Challenge Asia își decalează startul și va începe în Mai la Fuji.

Cam acestea sunt anulările și reprogramările cauzate de CoronaVirus. Noi speram sa trecem cu bine peste această pandemie și abia așteptam să revină totul la normal. Trebuie să menționăm că dacă mai apar amânări/anulari, articolul va fi updatat.

UPDATE 2: Cursa de viteză în coastă de la Pikes Peak a fost reprogramată pentru 29 August!

UPDATE 3: Prima etapă din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Vehicule Istorice de la Motorpark România a fost anulată!

UPDATE 4: Runda a doua din Campionatul Mondial de Rallycross, Montalegre, Portugalia va fi reprogramată pentru o altă dată!

UPDATE 5: Drift Track Day de la Prejmer ce urma să se țină în acest weekend a fost anulat!

UPDATE 6: Etapa cu numărul 1 din Romanian Endurance Series de la Motorpark România este anulată!

UPDATE 7: Grand Prix-ul Azerbaidjanului din F1 va fi reprogramat!

UPDATE 8: Etapa din World Superbike de la Assen se mută din aprilie în data de 21-23 August!

 

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: F1lead.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia

Latest Posts

Don't Miss