Latest Posts

Comunicat FRAS despre amânarea competițiilor automobilistice.

Vizualizări: 10967

Întrunit în ședința în data de 12 martie, Biroul Executiv FRAS a decis următoarele, având în vedere măsurile dispuse de Comitetul Naţional pentru Situații Speciale de Urgență:

Amânarea tuturor competițiilor automobilistice de pe teritoriul României până la 31 martie, deși există etape care, la acest moment, au toate avizele necesare desfășurării, așa cum este cazul Promo Rally, a primei etape din CNVC2, a primei etape drag racing, a primelor două etape din CN de Time Attack şi a două evenimente restricționare de off-road. Un calendar cu noile date de desfășurare va fi prezentat în urma consultării cu organizatorii.

În aceste condiții, având în vedere situația actuală din România, BEX a mai decis:

  • Prima etapă din CNVC, de la Râșnov, programată pentru 28-29 martie, se amână cu o săptămână, pentru 4-5 aprilie.
  • Etapa de Super Rally de la Galați, programată pe 3-4 aprilie, se amână pentru o dată care va fi anunțată ulterior.
  • Se amână, pentru o dată care va fi anunțata ulterior, şi prima etapă din cadrul CN de Drift, programată inițial pe 25-26 aprilie, pe Aeroportul Băneasa.
  • Etapa joker din CNR, Raliul Bucovinei, programată pe 24-25 aprilie, va fi reprogramată în perioada 5-6 iunie, sub rezerva reanalizării situației la finalul lunii aprilie.

Federația stabilește următoarele măsuri obligatorii, care se adaugă la cerințele Caietului de sarcini pentru organizatorii de competiții din 2020:

  • Să stabilească legături directe cu autoritățile de sănătate publică locale şi naționale, precum şi cu furnizorul local de servicii de sănătate pentru eveniment.
  • Evitarea aglomerării de persoane şi respectarea numărului maxim permis la eveniment (eșalonarea sosirilor, devierea plecărilor, minimizarea adunării la instilațiile sanitare, ariile de distribuție de alimente şi apă, păstrarea de locuri libere între participanți/spectatori).
  • In locația evenimentului, trebuie să existe suficiente provizii pentru personalul şi participanții la eveniment, cum ar fi produse de dezinfectare a mâinilor, care conțin cel puțin 60% alcool, prosoape şi șervețele de hârtie, coșuri de gunoi.
  • Stabilirea unor zone de izolare la față locului pentru a proteja ceilalți participanți în cazul persoanelor care prezintă febră şi alte simptome tipice ale infecției cu COVID-19 în timpul evenimentului.
  • Să cunoască unitatea medicală unde poate fi tratat orice participant al evenimentului care manifestă simptome asemănătoare COVID-19 şi cum va fi transportat.
  • Să solicite participanților înscriși la eveniment să nu participe dacă au simptome tipice ale infecției cu COVID-19.
  • Să fie în legătură cu direcțiile de sănătate publică şi să faciliteze schimbul de informații despre toți participanții simptomati.

De asemenea, Regulamentul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă 2020 va fi completat cu amendamentele stabilite în cadrul întâlnirii cu reprezentanții sportivilor şi organizatorilor din cadrul CNVC, care a avut loc la sediul FRAS. S-au punctat, printre altele, următoarele:

  • La PF, la capitolul Turație, se va stabili un minim acceptat care va fi cel din fișa de omologare sau din varianta de producție din care provine mașina
  • Toleranță la capitolul aero va fi de 20%
   Cântărirea mașinii se va face cu pilot și echipament în interior
  • Tot la PF, motorul va fi considerat „custom”, dacă nu a fost montat pe modelul respectiv în varianta de serie
  • Este obligatorie depunere fișelor PF până la data de 20 martie pe adresa [email protected]
  • Fișele PF vor fi publice, Federația le va arhiva, verifica și publica, prin intermediul Comisiei Tehnice
  • Subansamblule care sunt greu verificabile pot fi sigilate
  • Rollbar minim type 2 în regulament
  • În 2020, echipele se pot licenția și pot puncta și fără a avea un debutant
  • În 2020, în baza propunerii primite la Secretariatul federației, se va constitui o cupă a mașinilor GT, Cupa Sparco Shop, susținuta şi sponsorizată de către compania Bucur Tuning, importator oficial Sparco.

În atenția cluburilor afiliate: Procesul de licențiere pentru acest sezon, precum şi celelalte activități din cadrul Comisiilor sportive își continuă cursul normal.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

BEX a hotărât instituirea unui grup de lucru însărcinat ca în cel mai scurt timp să implementeze şi să demareze Campionatul Naţional de Digital Motorsport, dedicat în primul rând, sportivilor înscriși şi licențiați în campionatele FRAS.

Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Latest Posts

Don't Miss