Latest Posts

Complicația cu care se confruntă Ferrari în găsirea succesorului lui Binotto

Vizualizări: 14272

Complicațiile pentru Ferrari: În timp ce realitatea începe să se așeze în urma ieșirii lui Mattia Binotto din funcția de șef al Ferrari în Formula 1, după confirmarea demisiei sale, oficialii de la Maranello se confruntă acum cu o problemă cu două fețe.

Anunțul de marți că Mattia Binotto își va părăsi rolul de director al echipei la sfârșitul sezonului a venit după săptămâni de speculații că va fi condus spre ieșire după 28 de ani. Scuderia Ferrari a precizat în comunicatul prin care a oficializat plecarea lui Binotto că procesul de găsire a unui nou director de echipă este „în curs de desfășurare” și „se așteaptă să fie finalizat în noul an”. Șeful echipei Alfa Romeo F1, Frederic Vasseur, este favorit pentru acest post, legăturile datând de câteva săptămâni, când zvonurile au început să se învârtă în paddock.

Dar înlocuirea omului de la vârful operațiunii F1 nu este singura provocare cu care se confruntă acum președintele Ferrari, John Elkann, și CEO-ul Benedetto Vigna: ei trebuie să găsească și un nou șef tehnic. După ce a preluat postul de director de echipă de la Maurizio Arrivabene la Scuderia Ferrari în 2019, Mattia Binotto a adoptat un dublu rol neconvențional în conducerea echipei, deoarece niciun înlocuitor nu a fost promovat în rolul său anterior de șef tehnic.

Complica, Ferrari

Mattia Binotto a urcat în ierarhie la Maranello după ce a început ca inginer, devenind șeful departamentului de motoare al Ferrari înainte de a prelua funcția de director tehnic în 2016, după plecarea lui James Allison. Prin urmare, Mattia Binotto a rămas implicat în departamentul tehnic de la Scuderia Ferrari în ultimele patru sezoane, delegând unele responsabilități, menținând în același timp supravegherea și operând și ca director de echipă.

Aceasta înseamnă că Scuderia Ferrari se confruntă acum cu sarcina de a ocupa nu unul, ci două dintre cele mai importante roluri din cadrul echipei sale de Formula 1, aparent fără înlocuitori interni care să fie pregătiți să intervină. În ceea ce privește directorul echipei, dovada acestui lucru vine din faptul că Ferrari nu avea un succesor gata de a fi numit la confirmarea plecării lui Mattia Binotto, ceea ce a determinat-o să caute în afara echipei.

Dacă Ferrari nu găsește pe cineva cu un trecut similar cu cel al lui Mattia Binotto, care să fie capabil să îndeplinească dublul rol de director de echipă și șef tehnic, este probabil că structura sa internă va trebui să se schimbe, putând reveni la abordarea mai convențională de a avea un șef tehnic pe măsură.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Complica, Ferrari

Dar provocarea suplimentară pe acest front este că multe dintre numele de top stabilite în F1 vor fi supuse unor perioade lungi de concediu de grădinărit. Atunci când Aston Martin F1 l-a obținut pe Dan Fallows de la Red Bull Racing ca nou șef tehnic, au fost necesare 10 luni înainte ca acesta să poată începe să lucreze – și asta numai după ce s-a ajuns la o înțelegere pentru a-i scurta concediul de grădinărit.

Ar fi o mare provocare pentru Scuderia Ferrari să aducă pe cineva din afara echipei la timp pentru sezonul 2023, ceea ce înseamnă că este probabilă o promovare internă – deși acest lucru va necesita, de asemenea, o reorganizare a departamentului tehnic.

Oricât de important va fi pentru Scuderia Ferrari să găsească persoana potrivită pentru a conduce echipa în continuare în urma plecării lui Mattia Binotto, asigurarea unui șef tehnic puternic este cealaltă bătălie cheie cu care se confruntă acum, în special având în vedere puterea acestor departamente la echipele Red Bull Racing și Mercedes AMG F1.

Complica, Ferrari

Ieșirea lui Mattia Binotto a creat un efect de domino care este mai complex decât numirea unui înlocuitor similar, în cazul în care acesta ar exista. Aceasta înseamnă că nu mai este prea mult timp de pierdut dacă Ferrari dorește să aibă o conducere stabilă pentru a putea organiza o provocare susținută pentru ambele titluri în 2023 și pentru a pune capăt secetei de titluri.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss