GP24 Media

LATEST POSTS

Comisarii resping cererea Aston Martin de revizuire a descalificării lui Vettel

Aston
Vizualizări: 10058

Aston Martin nu a reușit să provoace comisarii să revizuiască descalificarea lui Sebastian Vettel din Marele Premiu al Ungariei.

Vettel a terminat pe locul doi pe circuitul Hungaroring, dar a fost ulterior descalificat atunci când FIA nu a reușit să preia eșantionul de combustibil necesar de 1,0 litru din mașina sa după cursă, conform reglementărilor tehnice.

După hotărâre, echipa a spus imediat că va face apel, în timp ce solicită un „drept de revizuire” pentru a încerca să inverseze decizia.

Luni după-amiază, administratorii au auzit de la șeful echipei Otmar Szafnauer, directorul tehnic Andrew Green și directorul sportiv Andy Stevenson pentru a afla cazul echipei. În conformitate cu regulile F1, pentru a-și asigura dreptul la revizuire, echipa trebuie să arate administratorilor „dovezi noi și semnificative”.

După audiere, FIA a dezvăluit că Aston Martin a descoperit că o pompă de combustibil defectă însemna că „o cantitate semnificativă de combustibil a fost descărcată din greșeală din celula de combustibil a mașinii 5”, ceea ce înseamnă că personalul FIA ar putea extrage doar 0,3 litri.

Comisarii resping cererea Aston Martin de revizuire a descalificării lui Vettel

Acest lucru a fost acceptat ca „dovadă nouă”, dar în documentul lor de decizie, administratorii au spus că este irelevant de ce există mai puțin de 1,0 litri de combustibil în mașină – scriind că, pentru a asigura un drept de revizuire, „Aston Martin ar fi avut nevoie să prezinte informații despre cum mai rămăsese mai mult de 1 litru de combustibil. Explicația pentru care această cerință nu a putut fi îndeplinită nu este relevantă pentru decizia dacă a avut loc o încălcare a reglementărilor.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Prin urmare, oficialii au respins cererea pentru un drept de revizuire, ceea ce înseamnă că descalificarea lui Vettel din cursă se află în așteptarea unui nou apel de la Aston Martin, pe care echipa spune că încă îl ia în considerare.

“Sebastian a condus cu brio în Ungaria și suntem încântați că ni s-a oferit ocazia să arătăm noi dovezi semnificative pe care le-am descoperit de la cursă”, a declarat Otmar Szafnauer, directorul echipei Aston Martin.

„Am considerat că dovezile pe care le-am prezentat sunt relevante și am demonstrat FIA că ar fi trebuit să fie reintegrat în urma descalificării sale.

„Din păcate, FIA a adoptat o opinie diferită și, în ciuda faptului că acuratețea noilor noastre dovezi nu a fost contestată, descalificarea lui Sebastian a fost confirmată pe baza faptului că noile probe nu au fost considerate„ relevante ”. Acest lucru este dezamăgitor și acum ne vom gândi la poziția noastră în ceea ce privește procesul complet de apel.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES